Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: So Slafkovským doma dreli. V zábavnom parku v Španielsku niektorým prišlo zle. Košičan vysvetľuje Kanaďanom, že nepije jed

Peter Repčík. Foto: SITA/AP, Ron Ward
Kanada SR Hokej MS20 príprava Slovensko prehra Peter Repčík.

Na MS do 20 rokov ste patrili k najproduktív­nejším hráčom. Stále máte pred očami štvrťfinálovú prehru s Kanadou, o ktorej v predĺžení rozhodol generačný talent Connor Bedard?

Na šampionáte sme hrali veľmi dobrý hokej. Škoda zápasu s Kanadou. Myslím si, že to pre nás bola skúsenosť, ktorá môže každého posunúť míľovými krokmi v kariére.

Chlapci, ktorí si takýto duel nezahrali to nepochopia. Je to hlavne o psychike. Kanaďania nás neustále provokovali. Je to o tom, kto sa komu dostane pod kožu. Šampionát hodnotím z nášho pohľadu pozitívne.

Po nabitej sezóne ste si odskočili na dovolenku do Španielska, kde ste boli aj s ďalšími hokejistami. Nechýbal ani váš dobrý kamarát Juraj Slafkovský. Čo ste tam zažili?

Bol to v prvom rade skvelý oddych. Neboli sme ubytovaní v hoteli. Mali sme svoje súkromie na jednom dome, kde sme mali aj bazén.

Počasie bolo krásne. Nemuseli sme myslieť na nič iné len na to, aby sme si dobre oddýchli po sezóne. Vyšlo to úplne super.

Carson Briere Čítajte viac Z klubu ho po incidente vyhodili. Syn slávneho Kanaďana hrá na Slovensku: Z najväčšej chyby v živote som sa poučil

Ako ste tam trávili čas?

Pochodili sme rôzne atrakcie a zábavné parky. Doobeda sme trávili čas pri bazéne a poobede sme sa šli okúpať k moru, keď tam už nebolo toľko ľudí a nebolo tak horúco.

Čo ste si vyskúšali v zábavných parkoch?

Boli sme na horskej dráhe alebo na padajúcom kolese, ktoré stúpalo do výšky asi 150 metrov a prudko kleslo dole. Nebolo to nič príjemné na žalúdok ale adrenalínový zážitok to bol neskutočný.

Chlapcom prišlo zle aj na horskej dráhe ale radšej nebudem menovať (smiech). Dôležité bolo, že sme si to všetci užili. Kolotoče a atrakcie boli na vysokej úrovni, keďže to je jeden z najväčších parkov v Španielsku.

Leto ste mali pomerne nabité. Okrem dovolenky ste stihli úspešne dokončiť autoškolu a získať vodičský preukaz. Bolo to pre vás dôležité?

Určite. Keďže som hral v Kanade a minulý rok boli v lete odložené majstrovstvá juniorov tak som si ho nestihol spraviť. Som rád, že sa mi to konečne podarilo.

HOKEJ: Slovensko - Rakúsko Čítajte viac Nech Ramsay pokračuje. Vyrastie pri ňom dobrý slovenský tréner, verí Hudáček. Koniec v Třinci? Boli to len šumy

Vodičák som si začal robiť pred dvoma rokmi. Padol mi veľký balvan zo srdca, že ho konečne mám a nemusím už byť viazaný na hromadnú dopravu alebo kamarátov.

Na sociálnych sieťach ste sa pochválili aj fotkami z Kriváňa, kde ste si boli pozrieť východ slnka. Je turistika jedným z vašich koníčkov?

Ja som prakticky vyrastal v Tatrách. Máme tam ubytovanie a vždy sme chodili aj s rodičmi na rôzne výlety a turistiku. Teraz už ani nepotrebujem mapu, poznám všetky chodníky v horách.

Na Kriváni som bol prvýkrát. Dostali sme odporúčanie, že sa tam dá sledovať fantastický východ slnka. Jednoznačne sa nám to potvrdilo. Museli sme síce vyrážať o jednej ráno, takže sme prakticky ani v noci nespali.

O piatej sme boli na vrchole a vychutnali sme si nádherný výhľad. Cestou dole to bolo trochu náročné, pretože sme boli unavení a nohy sa nám podlamovali. Turistiku vnímam ako relax. Milujem hory a viem si vychutnať ich krásu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Slafkovský #Peter Repčík