Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nech Ramsay pokračuje. Vyrastie pri ňom dobrý slovenský tréner, verí Hudáček. Koniec v Třinci? Boli to len šumy

Patril k oporám hokejistov Třinca, ktorí si vlani vybojovali štvrtý titul v rade. Navyše, bol autorom zlatého gólu v šiestom zápase finálovej série. Slovenský reprezentačný útočník Libor Hudáček (32) má za sebou tvrdú prípravu pred novou sezónou.

11.08.2023 13:50
HOKEJ: Slovensko - Rakúsko Foto:
Libor Hudáček na MS vo Fínsku a Lotyšsku.
debata (2)

V nej by okrem klubového úspechu chcel zabojovať o miestenku na MS, ktoré sa budú konať v Česku.

"Po sezóne sme si aj s rodinkou dopriali trochu oddychu na dovolenke. Hneď po návrate som sa začal pripravovať na novú sezónu.

Mal som na to asi päť týždňov a aktuálne som už v Třinci, kde sa pripravujem s ďalšími chlapcami na ľade," vraví držiteľ olympijského bronzu a striebornej medaily z MS.

Video

Načerpali ste na dovolenke dostatok síl pred novou sezónou?

Človek si najviac oddýchne v lete po sezóne. Aj s deťmi sme boli tri týždne v Turecku. To bola moja jediná dovolenka za celý rok. Užil som si deti, ktoré som predtým prakticky mesiac nevidel, keďže sme sa pripravovali na MS a potom aj počas nich.

Trochu som uvoľnil ruky manželke, ktorá si mohla oddýchnuť. Užili sme si spoločný čas. Hneď potom som sa vrhol do prípravy, ktorá bola o čosi kratšia ako v minulosti, keďže sme mali dlhú a úspešnú sezónu.

O mesiac budete mať 33 rokov. Dáva vám telo signály, že sa potrebujete kondičnej stránke venovať viac?

Cítim sa v lepšej fyzickej kondícii ako vlani. Potvrdil mi to aj kondičný tréner v Třinci, kde som absolvoval vstupné testy.

Libor Sulak a Dominik Hasek Čítajte viac Máš v hlave ukrutné prázdno! V národnom tíme nemáš čo hľadať. Osobnosti reagujú na Čecha z KHL, ktorý sa obul do Hašeka

Počas prípravy som sa zameral na silu, ktorú som potreboval nabrať späť. Moja letná príprava pokračuje ďalej. Budúci týždeň ma čaká aj prvý prípravný zápas, kde sa ukáže, ako na tom som.

V Třinci máte podpísaný viacročný kontrakt. Nemali ste aj napriek tomu ponuky od iných klubov?

S Třincom mám trojročnú zmluvu. Boli nejaké šumy, že sa o mňa zaujímajú viaceré kluby. Riešil som to aj s agentom, ale žiadna ponuka nebola taká, aby sme nad ňou vážnejšie uvažovali a riešili ju až do konca. Ja som v Třinci spokojný, takže s vedením som sa o zmene ani nebavil.

Po titule so Slovanom pred jedenástimi rokmi ste si majstrovské oslavy užili práve v Třinci. Sezónu ste začínali po nepríjemnom zranení. Dopadla napokon nad vaše očakávania?

Úspešnejšia už ani nemohla byť. Získali sme titul a ja som rád, že som pomohol tímu svojimi výkonmi. Som spokojný, ako sa mi darilo aj po individuálnej stránke. Vyťažil som z minima maximum. Dúfam, že v novej sezóne v tom budem pokračovať.

Krivosik a Zigo Čítajte viac Posila zo Slovana či mladík zo zámoria. Káder Košíc je takmer kompletný. Je neuveriteľné, čo sa nám podarilo, vraví Spilar

Čo sa týka osláv, bolo skvelé, že sme titul získali na domácom ľade. Mohli sme si ho užiť so všetkými fanúšikmi. Ja som si oslavy užil len krátko. Po dvoch večeroch som musel ísť domov a pripravovať sa na MS.

Máte z osláv aj nejakú špeciálnu spomienku, ktorá vám utkvela v pamäti?

Oslavovali sme najskôr v kabíne s hráčmi a rodinami, potom sa išlo do mesta za fanúšikmi. Dali sme si raňajky a išli sme domov spať, keďže sme boli poriadne unavení. Druhý večer sme potom pokračovali.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Libor Hudáček