Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z klubu ho po incidente vyhodili. Syn slávneho Kanaďana hrá na Slovensku: Z najväčšej chyby v živote som sa poučil

Nebýva to zvykom. Dokonca by sa to dalo označiť za raritu. Syn slávneho kanadského hokejistu bude hrať najvyššiu slovenskú súťaž. Dôvod, prečo sa rozhodol uprednostniť Európu pred zámorím je však už na prvý pohľad zrejmý. Carson Briere (23) si doma v USA poriadne zavaril.

14.08.2023 10:14
Carson Briere Foto: ,
Carson Briere (vpravo).
debata

V marci sa objavilo na sociálnych sieťach video, ako s kamarátom v tamojšom bare zhodili zo schodiska invaldiný vozík. Dievča, ktorému patril, bolo v tom čase na toalete.

Pri autonehode v roku 2021 prišla o obe nohy. Briera aj s kamarátom následne obvinili z poškodzovania majetku a výtržníctva.

Klub Mercyhurst University vylúčil mladého hokejistu, ktorý o pár mesiacov neskôr podpísal zmluvu s extraligovým nováčikom HC 19 Humenné.

Po incidente s invalidným vozíkom, ktorý sa udial pred piatimi mesiacmi, ste prišli o miesto v univerzitnom tíme. Ako veľmi vás to poznačilo?

Veľa som od vtedy na sebe pracoval a rozprával som sa o tom s ľuďmi. Samozrejme, poučil som sa a snažím sa byť lepším človekom. Nemohol som potom iba sedieť, báť sa, čo o mne ľudia hovoria a nič nerobiť. Musel som sa posunúť v živote ďalej. Sústredím sa na novú etapu

Čo vám na to povedali doma rodičia?

Boli, pochopiteľne, sklamaní, ale zároveň sa ma snažili podporiť, pretože videli, že ma to trápi. Veľmi mi pomohli prejsť si zložitým obdobím. Je to už, našťastie, za mnou. Teraz sa plne sústredím na prítomnosť a výkony v novom tíme.

Libor Sulak a Dominik Hasek Čítajte viac Máš v hlave ukrutné prázdno! V národnom tíme nemáš čo hľadať. Osobnosti reagujú na Čecha z KHL, ktorý sa obul do Hašeka

Váš otec je bývalý úspešný hráč NHL. Na konte má dva tituly majstra sveta a jednu zlatú medailu z juniorského šampionátu. Aký máte vzťah?

S otcom vychádzam perfektne. Celkovo sme hokejová rodina a navzájom si pomáhame. Mám dvoch bratov a obaja hrajú v univerzitných ligách. Odmalička sme si boli veľmi blízki. Často sme sa sťahovali, keď otec menil kluby v NHL.

Aj to nás ako rodinu zblížilo. Otec bol fantastický hráč s výborným hokejovým myslením. Je skvelé mať niekoho, kto vám po zápase zavolá a poradí, čo som urobil dobre a čo by som mal zlepšiť.

Niekedy ma to štve, ale viem, že je to môj otec a snaží sa mi pomôcť. Zažíval podobné veci, keď bol mladý a teraz sa mi snaží odovzdať svoje skúsenosti.

Aká je najkrajšia hokejová spomienka, ktorá sa vám s ním viaže?

Keď sa Philadelphia dostala do finále Stanleyho pohára, kde ale prehrala s Chicagom. Mesto vtedy neskutočne žilo hokejom. Atmosféra bola absolútne šialená. Rozhodne je to môj najkrajší hokejový zážitok.

08. Slafkovský Čítajte viac Slafkovský pobavil reakciou na maturitné tablo. Nemali moju fotku v bielom tričku tak museli použiť inú, smial sa Slovák

Ako sa zrodil váš prestup do Humenného?

Rozprával som sa s mojím agentom a snažili sme sa prísť na to, kde by som mohol hrať, keďže som sa chcel posunúť do mužského hokeja.

Agent mi vravel, že mu volali z Humenného a pýtali sa na mňa. Ja som sa porozprával s jedným kamarátom zo Slovenska, ktorý mi dal nejaké odporúčania.

Poznali ste sa z minulosti?

Presne tak. Volá sa Samuel Solenský. Hrali sme spolu dva roky na univerzite v Amerike. Po rozhovore s ním a agentom som zvážil, že to bude pre mňa skvelá príležitosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC 19 Humenné #Carson Briere