Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Réway má neskutočnú kvalitu. Musíte si na neho dávať extra pozor, vraví najlepší brankár ligy. Pred piatimi rokmi u neho nastala zmena

Marcel Melicherčík. Foto: TASR, Milan Kapusta
Marcel Melicherčík Marcel Melicherčík.

Kostra mužstva ostala pokope po vlaňajšej úspešnej sezóne, keď ste sa definitívne zbavili nálepky nováčika. Cítite, že majú pred vami súperi väčší rešpekt?

Je pozitívne, že veľa hráčov ostalo v tíme. Nemusíme sa zohrávať. Sila kádra je podľa mňa väčšia ako vlani. Naši konkurenti nás vnímajú ako vážnejšiu hrozbu. Nesmieme však poľaviť ani proti súperom, ktorí majú slabšiu formu. Liga je kvalitná a pokojne môže prehrať aj prvý tím s posledným. To je na športe krásne.

Prvý zápas v sezóne ste chytali doma proti Liptovskému Mikulášu, za ktorý nastúpil aj Martin Réway. Ten bol ešte v minulej sezóne vaším spoluhráčom. Máte ho prečítaného lepšie vy ako on vás, keďže vám gól nedal?

Martin je typ hráča, na ktorého si musíte dávať extra pozor. Bez ohľadu na to, či bol naším spoluhráčom, predstavuje na ľade veľkú hrozbu. Vedel som o ňom, že chodí na presilovky a tréneri ho nasadzujú v zápase v dôležitých situáciách. Určite ho špeciálne sledovali aj naši fanúšikovia, ktorých si získal.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Aj tak si tučný, choď radšej na farmu. Fanúšikovia Montrealu sa obuli do Slafkovského. Ten im vytrel zrak parádnym gólom

Zatiaľ sa ukazuje, že ho vedenie dokázalo nahradiť, aj napriek tomu, že v zápasoch patril medzi ofenzívnych lídrov…

Je pravda, že Martin má neskutočnú ofenzívnu kvalitu a vie byť rozdielový hráč, čo u nás jednoznačne potvrdil. Klub dokazuje, že skauting je na vysokej úrovni. Prišli hráči, ktorí zvýšili ofenzívnu silu a zaplátali dieru po Réwayovi.

Zatiaľ sa nedajú robiť nejaké výrazné závery, keďže sme odohrali len zopár zápasov. Celkovo mám z tímu dobrý pocit.

Doteraz najvyššie víťazstvo v sezóne (5:1) ste zaznamenali proti Slovanu, ktorý mal v úvode krízu. Aký to bol zápas?

Keď sme po prvej tretine viedli 3:0, možno si už fanúšikovia vraveli, že je rozhodnuté. V hokeji sa však môže čokoľvek zvrtnúť v priebehu pár sekúnd. Videli sme prehrať mužstvá, ktoré mali viacgólový náskok.

valabik hc kosice Čítajte viac Slovenský hokej na tom musí byť dobre, keď je oň taká bitka. Valábik: Ruský štýl? Nikdy sa mi nepáčil

Mne sa chytá ťažšie, keď je 40 minút do konca a môj tím vedie o 3–4 góly. Stačí jedna chyba, využitá presilovka a už je to iný zápas. Netreba poľaviť, ale hrať naplno až do poslednej sekundy. Už som zažil divoké zápasy, keď viedol tím 5:2 a napokon vyhral len 8:7.

Vlani ste získali historický bronz a boli ste blízko k postupu do finále. Má Spišská Nová Ves na to, aby minimálne zopakovala tento úspech?

Neexistuje tím, ktorý netúži vyhrať titul. Ideme do toho s pokorou, keďže poznáme kvalitu ostatných mužstiev. Niekto má základnú časť slabšiu, ale v play off vystupňuje výkon. To je však ešte veľmi ďaleko. Teraz sa pozeráme len na najbližší zápas.

Dnes nastúpite doma proti Nitre, ktorá je aktuálne posledná. Chytá sa vám horšie, keď je váš tím favoritom?

Na postavenie súpera v tabuľke sa nepozerám. Každého vnímam podľa sily, ktorú má v kádri. Aj Nitru teraz beriem tak, ako keby mala ideálnu formu. Žiadne podcenenie nepripadá do úvahy.

Za celú kariéru som nemal zápas, ktorý by som dopredu vedel, že bude jednoduchý alebo ho vyhráme úplne bez problémov. Bolo by pekné prísť raz na štadión, kde by nám oznámili, že sme vyhrali a ani nemusíme nastúpiť. To by bol, odľahčene povedané, vysnívaný scenár.

Výnosy klubov hokejovej extraligy v minulom roku Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Údaje pochádzajú z účtovných závierok...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marcel Melicherčík #HK Spišská Nová Ves