Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká pocta pre Slováka: Nástupca Virgila van Dijka, píšu Briti. Hancka už vidia v FC Liverpool

Ako je známe, nástupcom trénera Jürgena Kloppa v FC Liverpool sa má stať doterajší kouč Feyenoordu Rotterdam Arne Slot. A spolu s ním by sa na Anfield Road mali sťahovať aj dvaja jeho zverenci. Podľa Sportbible nimi sú obrancovia Lutsharel Geertruida a slovenský reprezentant Dávid Hancko.

30.04.2024 06:50
Dávid Hancko Arne Slot Foto:
Dávid Hancko sa v posledných dvoch sezónach stal kľúčovým mužom v obranných radoch trénera Arneho Slota vo Feyenoorde.
debata

Ako informovali britské médiá FC Liverpool a Feyenoord už dosiahli dohodu pri rokovaniach o príchode trénera Slota s tým, že odstupné za Holanďana sa má pohybovať na úrovni 11 až 15 miliónov eur.

45-ročný tréner Feyenoordu už potvrdil, že chce prísť na štadión Anfield Road a nahradiť Jürgena Kloppa, ktorý po sezóne z klubu odíde.

Slot dokázal s Feyenoordom získať vlani majstrovský titul, v tejto sezóne s tímom oslavoval víťazstvo v Holandskom pohári. Okrem trofejí je tréner oceňovaní najmä pre schopnosť zlepšovať kvality hráčov a veľmi pozitívnou prestupovou politikou.

4. Juraj Kucka Čítajte viac Slovan rieši budúcnosť, má záujem aj o Kucku. Ako sa rozhodne skúsený veterán?

Dôkazom toho je aj slovenský reprezentačný obranca Hancko, ktorý prišiel do Feyenoordu v roku 2022 zo Sparty Praha za 8,3 milióna eur a v súčasnosti sa jeho prestupová cena odhaduje na minimálne 35 miliónov.

Holandský De Telegraaf najnovšie uviedol, že Hancko je vážnym adeptom na letný prestup do Liverpoolu. Okrem blízkosti k trénerovi, ktorého dôveru si získal takmer okamžite o príchode zo Sparty, to denník zdôvodňuje aj tým, že Slovák má byť odmalička veľkým fanúšikom The Reds.

Hancko bol spájaný s FC Liverpool už v predchádzajúcich prestupových obdobiach, čiže dávno predtým, ako sa čo i len začalo uvažovať o príchode trénera Slota. „Vo veku 26 rokov by sa mohol ukázať ako ideálna dlhodobá náhrada za Virgila van Dijka,“ poctil Hancka prirovnaním k dlhoročnej opore klubu Sportbible.

kfc komármo Čítajte viac Tragédia v Dunajskej Strede. Mladá futbalistka skolabovala a zomrela

32-ročnému kapitánovi holandskej reprezentácie van Dijkovi totiž 1. júla začne plynúť posledných 12 mesiacov zmluvy s FC Liverpool.

Druhou posilou, ktorú by si tréner Slot mohol zobrať do Liverpoolu, je 23-ročný Geertruida, ktorý na svoj Snapchat zverejnil nedávno svoju fotku so sektoru liverpoolskych fanúšikov počas sobotňajšej remízy 2:2 na trávniku West Hamu.

Mak Calzona Čítajte viac Calzona, pozri čo dokážem! Dvojgólový Mak žiaril pri vysokej výhre, austrálske médiá ho vychvaľujú do nebies

Kľúčovým plusom mladého Holanďana je, podobne ako v prípade Hancka, jeho všestrannosť, keďže môže hrať na oboch stranách ihriska ako krajný obranca a aj ako stopér.

O Geertruidu mal minulý rok v lete veľký záujem bundesligový RB Lipsko, ktorého ponuku Feyenoord odmietol. V tom čase holandský klub údajne požadoval za predaj svojho obrancu približne 40 miliónov eur.

Platy trénerov účastníkov ME vo futbale 2024 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Pozrite si ročné platy trénerov všetkých 24...
debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #Jürgen Klopp #Feyenoord Rotterdam #Dávid Hancko #Arne Slot