Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Peniaze od UEFA nie sú v kase, hrozí odchod lepšie platených hráčov. DAC musí zodpovedať otázku, či to má cenu

Budú mať trpezlivosť s Guľom?

Aj niekdajšieho brankára Dunajskej Stredy i slovenského reprezentanta Jána Novotu prekvapil postup gruzínskeho klubu.

„DAC nepotvrdil rolu favorita. Dalo by sa povedať, že úlohy sa pri pohľade na hru vymenili. Súper postúpil zaslúžene. Páčilo sa mi, ako hrali. Ukázali veci, ktoré som chcel vidieť od Dunajskej Stredy,“ povzdychne si Novota.

Ktoré herné prvky mu v tíme Adriána Guľu chýbali?

05. Adrián Guľa Čítajte viac DAC doplatil na zbrklosť a tvrdo pykal. V Európe musíme dospieť, vravel po vypadnutí Guľa

„Boli silní na lopte. Výborne pracovali bez nej. Išli do kvalitného presingu. Nechýbala im taktická vyspelosť.“

Brankár Samuel Petráš po chybe v prvom zápase a inkasovanom góle z ostrého uhlu predviedol niekoľko zaujímavých zákrokov.

"Nebyť jeho, bol by rozdiel v skóre ešte väčší. Hrá skvele aj nohou. Musím si ešte pozrieť druhý inkasovaný gól na ihrisku Dila Gori, ale z prvého momentu sa mi zdalo, že jeho intervencia nebola najlepšia.

Pri jedinom inkasovanom góle doma mal Petráš zostať skôr na čiare," vysvetľuje Novota.

MŠK Žilina Čítajte viac Žilina vyhrala v Talline a ide ďalej, Dunajská Streda si v Gruzínsku spravila hanbu a v Európe končí

Očakáva, že v MOL Aréne nastane prievan?

"Každý rátal s postupom. Sklamanie musí byť obrovské. Hráčov, realizačného tímu i vedenia klubu. Keď sa mužstvu zadarí, každý trénera velebí.

Ak sa vypadne, chcú jeho hlavu. Verím, že vedenie bude s Guľom trpezlivé," dopĺňa Novota.

Po lanskej kritike skoršieho štartu ligovej sezóny sa teraz rozoberá zasa neskorší. Novota má pre špekulantov jasnú odpoveď.

„Ideálne by bolo nezačínať v prvom predkole, ale v druhom či treťom. Na to treba lepší koeficient, ale ten si treba vybojovať“ reaguje Novota.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Ján Novota #Rastislav Michalík #FC Dila Gori #Európska konferenčná liga #Július Šimon