Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC doplatil na zbrklosť a tvrdo pykal. V Európe musíme dospieť, vravel po vypadnutí Guľa

Futbalisti úradujúceho slovenského vicemajstra sa s pohárovou Európou lúčia v najrýchlejšom možnom čase.

21.07.2023 07:54
05. Adrián Guľa Foto: ,
Adrián Guľa.
debata (8)

Po domácom víťazstve 2:1 prehral v odvete 1. predkola Európskej konferenčnej ligy na ihrisku gruzínskeho FC Dila Gori 0:2.

Zatiaľ čo v prvom polčase bol lepší domáci tím a po polhodine otvoril skóre, druhý priniesol vyrovnanejšie dianie, hosťom to však na strelenie gólu nestačilo. Práve naopak, druhýkrát inkasoval v 85. minúte.

MŠK Žilina Čítajte aj Žilina vyhrala v Talline a ide ďalej, Dunajská Streda si v Gruzínsku spravila hanbu a v Európe končí

„Sme veľmi sklamaní, čo sa týka nepostupu do ďalšieho kola. Musíme uznať, že Dila Gori bol náročný a kvalitný súper, ale hlavne pri vyššej produktivite z našej strany v druhom polčase hrateľný. V prvej časti sme boli pasívni, mali sme málo pohybu v pressingu, súper si nás dokázal otvoriť, no Samo Petráš nás podržal.

Napriek tomu sme inkasovali lacný gól. Z nebezpečnejších šancí sme ho nedostali,“ citovala oficiálna stránka klubu trénera Adriána Guľu, ktorý spomenul, čo v hre zverencov absentovalo:

SR futbal LM 1. predkolo Slovan Swift BAX Čítajte aj Kucka spoznal trest za uhryznutie súpera

„Chýbal nám pressing, práca v defenzívnej činnosti, ale aj práca s loptou. Keď už sa naskytol priestor, tak sme boli zbrklí. Po tom, ako sme prešli na dvoch útočníkov, sa zápas hneď niesol v inej réžii. Aj domáci mali šance, ale prebiehal v našej réžii.

Nepotrestali sme však chyby súpera, ktoré sa naskytli. Mali sme 4–5 šancí, triafali sme do žrde a brvna, v záverečných minútach zase mohol skórovať Krstović.

V takých situáciách musíme byť viac produktívni. Myslím si, že rozhodla túžba byť o jeden gól ďalej od súpera. Gori gratulujem k postupu. Čo sa týka pohárovej Európy, tak musíme dospieť. Zápas jednoznačne vyhodnocujeme ako sklamanie.“

Ferencváros Čítajte aj Rusi, domov, kričali fradisti, zatiaľ čo legenda ronila slzy. Maďari riešia dôvody „úbohosti“, na pretrase sú aj cudzinci

S ukrajinským FC Vorksla Poltava sa tak stretne súper DAC-u. Zápas zhodnotil tréner Gori Andrij Demčenko:

„Vedeli sme, že Dunajská Streda má veľkú kvalitu. Z nasadených mužstiev v 1. predkole to bol jeden z najsilnejších možných súperov. Do odvety sme išli s vedomím, že potrebujeme streliť dva góly. Čo sme potrebovali, to sme dosiahli, takže sme veľmi šťastní.

Proti DAC-u sa hrá ťažko bez lopty, preto bolo našim prvoradým cieľom donútiť ho čo najviac behať bez lopty. Dalo nám to mentálnu výhodu, aj keď v druhom polčase sme aj vinou únavy stratili kontrolu nad zápasom.

Pomohli nám však striedajúci hráči, ktorí priniesli novú energiu. Výsledkom bol náš druhý, postupový gól. Tešíme sa na súboje proti Poltave, bude to pre nás veľká škola a pre mňa ako Ukrajinca aj veľký zážitok.“

Reakcie na kolaps Ferencvárosu v Lige majstrov Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Jedna z legiend oľutovala, že na zápas vzala...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #FC DAC 1904 Dunajská Streda