Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Peniaze od UEFA nie sú v kase, hrozí odchod lepšie platených hráčov. DAC musí zodpovedať otázku, či to má cenu

Sklamanie a nepríjemné prekvapenie. To sú slová, ktoré sa momentálne skloňujú v Dunajskej Strede.

22.07.2023 07:10
DAC Dunajská Streda - FC Dila Gori Foto: ,
Momentka zo zápasu DAC Dunajská Streda - FC Dila Gori.
debata (4)

Ambiciózny DAC vo štvrtok tvrdo narazil. Na ihrisku FC Dila Gori prehral 0:2 a po minulotýždňovom domácom triumfe 2:1 končí už na začiatku Európskej konferenčnej ligy.

"Vypadnúť v 1. predkole je veľké sklamanie. Treba však povedať, že Dila Gori bola nad sily DAC. Videl som ich v prvom zápase v MOL Aréne a bol som príjemne prekvapený.

Dunajská Streda sa s nimi vytrápila. Bol to najsilnejší súper, akého slovenského kluby pri svojich premiérach v Európe v aktuálnej sezóne dostali.

Aj Swift Hesper ukázal kvalitu, ale Dila Gori bola ešte lepšia," vraví niekdajší futbalista DAC Július Šimon.

Všetci fanúšikovia i experti očakávali postup slovenského vicemajstra. Miestenka do druhého predkola je však v správnych rukách.

"Dila Gori postúpila zaslúžene. Dunajská mala domáci duel zvládnuť lepšie, vonku to nebol bohvieaký výkon.

Majú problémy so zakončením, ale aj vytváraním šancí. Mali viac zapnúť. Toto mužstvo bolo nad ich sily. Niektorí hráči DAC na európsku konfrontáciu nemajú," nešetrí kritikou Šimon.

Bazilej - Slovan Čítajte viac Prípad Čakvetadze je rozlúsknutý. Slovan ho veľmi chcel, Gruzínec však končí na druholigovej adrese

Na Žitnom ostrove si prehru i vypadnutie určite zanalyzujú. Atmosféra v klube nebude ideálna a podľa Šimona je to pre DAC výrazný škrt cez rozpočet.

"Chceli ísť čo najďalej a zbierať európske skúsenosti. Krstovič má nejaké ponuky, ktovie, či zostane, keď to takto dopadlo.

Samozrejme, prvý ktorý padá, je tréner. V tomto prípade je však chyba inde ako u Adriána Guľu. DAC nemá natoľko kvalitných futbalistov," zopakuje Šimon.

Môže byť skoršie vyradenie v Európskej konferenčnej lige drobným plusom pre DAC v boji o titul?

"Iste, môžu sa sústrediť iba na ligu. Lenže vstup do sezóny nebol najlepší a to sa na tíme podpíše.

Guľovi sa nebude pracovať jednoducho. Je tam veľa rezerv, ani teraz Slovan v boji o titul nepredbehnú," konštatuje Šimon.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Ján Novota #Rastislav Michalík #FC Dila Gori #Európska konferenčná liga #Július Šimon