Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina vyhrala v Talline a ide ďalej, Dunajská Streda si v Gruzínsku spravila hanbu a v Európe končí

Futbalisti MŠK Žilina postúpili do 2. predkola Európskej konferenčnej ligy. Vo štvrtkovej odvete 1. predkola triumfovali na ihrisku FCI Levadia Tallinn 2:1, v úvodnom domácom zápase vyhrali rovnakým výsledkom. Žilinu čaká v ďalšej fáze belgický KAA Gent.

20.07.2023 20:56
MŠK Žilina Foto:
Radosť hráčov Žiliny v zápase proti Tallinu.
debata (40)

„Šošoni“ viedli od 3. minúty, keď sa presadil Matúš Rusnák. Domáci vyrovnali vďaka Ernestovi Agyirimu, no na konci prvého polčasu Andrej Stojčevski hlavičkou rozhodol o víťazstve. Žilina v súčte oboch duelov vyhrala 4:2.

Už o týždeň sa stretne s Gentom, ktorý bol priamo nasadený v druhom predkole. Prvý duel je na programe na ihrisku belgického mužstva.

FCI Levadia Tallinn – MŠK Žilina 1:2 (1:2)
Góly: 10. Agyiri – 3. Rusnák, 45.+2 Stojčevski. Rozhodovali: Savovič – Djikanovič, Radulovič (všetci Č. Hora), ŽK: Adang, Addo (obaja Žilina), 2495 divákov.
FCI Levadia: Vallner – Tur, Heitor (68. Kirss), Fomba (87. Zakarljuka), Schjönning – Ainsalu, Peetson, Mavretič – Agyiri, Jakovlev (68. Pedro) – Bessala (45.+1 Vassiljev)
MŠK Žilina: Belko – Minárik, Stojčevski, Nemčík – Rusnák (87. Adang), Gidi, M. Sauer (73. Javorček), Bari – Ďuriš, Jambor (73. Myslovič), Essomba (60. Addo)

Takto sa zmenili futbalové hviezdy 80. a 90. rokov Fotogaléria - 73 fotiek Všetky fotky
Máme pre vás zlú správu - aj futbalové legendy...

Žilinčania pricestovali na estónsku pôdu s jednogólovým náskokom, no v zostave tímu chýbal Adrián Kaprálik, ktorý neodcestoval pre zranenie. „Šošoni“ sa dostali do vedenia už v tretej minúte stretnutia. Essomba prihral Rusnákovi do pokutového územia, ten si loptu zasekol a strelou do ľavej časti bránky prekonal Vallnera.

Domáci však o šesť minút vyrovnali na 1:1, keď Agyiri zakončením z hranice šestnástky nedal šancu brankárovi Belkovi. Po polhodine hry mohol Tallin streliť aj druhý gól, no Bessala vo veľkej šanci nezakončil dôrazne a Belko jeho pokus ľahko zneškodnil.

Hostia dostali v nadstavenom čase šancu zahrávať rohový kop, Sauer poslal center na prednú žrď a Stojčevski hlavičkou dostal Žilinčanov opäť do vedenia.

Vladimír Weiss ml. Čítajte viac Otec Weiss o synovi: On fakt nie je normálny, raz ma kvôli nemu odvezú. V kabíne sa kričalo a juniora musel krotiť

Vedúci tím estónskej ligy nastúpil do druhého polčasu so snahou streliť minimálne dva góly. V 57. minúte si domáci vytvorili niekoľko šancí po priamom kope, ale Belko podržal svoj tím. Žilinčania boli tiež nebezpeční, Bariho strela však mierila len do stredu brány a Jamborov pokus z uhla vyrazil Vallner.

Agyiri mohol v 78. minúte vyrovnať aj po druhý raz v zápase, ale jeho strelu vytlačil Belko nad hornú žrď bránky. Hostia v ďalšom priebehu kontrolovali hru a pripísali si víťazstvo a postup.

DAC zahanbujúco vypadol

Futbalisti FC 1904 DAC Dunajská Streda vypadli v 1. predkole Európskej konferenčnej ligy. V odvete prehrali na ihrisku gruzínskeho FC Dila Gori 0:2, čo im v súčte s víťazstvom 2:1 v prvom zápase nestačilo na postup.

Dila Gori sa v druhom predkole stretne s ukrajinským FC Vorskla Poltava.

FC Dila Gori – FC DAC 1904 Dunajská Streda 2:0 (1:0)
Góly: 33. Gale, 85. Santos. Rozhodovali: Čulina – Pušic, Kolarevič – Terzič (všetci Chorv.), ŽK: Tevzadze, Čiteišvili – Alex Pinto
FC Dila Gori: Kučerenko – Čiteišvili, Dzocenidze, Tevzadze, Wanderson – Victor (90.+4 Androni­kašvili), Santos, Parulava (65. Sardališvili) – Gomis (64. Mzwakali), Kovtaľuk (Kukianidze), Gale
Dunajská Streda: Petráš – Alex Pinto (90.+6 Mendez), Risvanis, Kaša (46. Bruneti), Andzouana – Kalmár (88. Vitalis), Dimun, Káčer – Trusa (71. Gavrič), Krstovič, Ramadan (88. Záhradník)

11. Swift - Slovan Čítajte viac Weiss dostane infarkt skôr z nasadenia niektorých hráčov, nie z Panenky od syna

Prvý polčas patril herne domácim, ktorí hrali častejšie s loptou a boli ofenzívne aktívnejší. V 20. minúte si vypracovali sľubnú gólovú príležitosť po rohovom kope, no brankár hostí Petráš podržal svoj tím pohotovým zákrokom na bránkovej čiare a osamotený útočník domácich Gale následne netrafil odkrytú bránku.

Ten istý hráč sa dostal k zakončeniu aj po polhodine hry, no Petráš mu zmaril gólovú radosť. Na tretí pokus to už domácim vyšlo, keď sa po chybe v defenzíve dostal do šance opäť Gale a prekonal Petráša – 1:0. Ten istý hráč mohol o päť minút pridať aj druhý gól, no brankár hostí si s jeho šancou poradil.

DAC mal v prvom polčase iba jednu strelu na bránku, no chýbalo málo, aby sa skončila gólom. Kalmárovu strelu z priameho kopu v 40. minúte vyrazil domáci brankár Kučerenko na hornú žŕdku.

Druhý polčas priniesol vyrovnanejšie dianie so snahou hostí o vyrovnanie, no napokon bez želaného úspechu. V 52. minúte sa po rohovom kope a závare pred brankárom Kučerenkom dostal k lopte Risvains, no v nádejnej pozícii netrafil bránku.

SR futbal LM 1. predkolo Slovan Swift BAX Čítajte viac Kucka spoznal trest za uhryznutie súpera

Hostia skúšali prekvapiť koncentrovanú defenzívu Dila Gori nakopávanými loptami aj kombináciou, no v ich hre absentoval moment prekvapenia a finálna prihrávka. Náskok domácich nezvýšil v 55. minúte Parulava, keď nepotrestal zaváhanie obrancu Pinta.

Pre výpadok osvetlenia museli duel na niekoľko minút prerušiť. Postupový gól domácich priniesla 85. minúta. Kukhianidzeho prihrávku stečoval Dimun iba k Santosovi a jeho strela spoza šestnástky prekvapila Petráša – 2:0.

Hráči Dunajskej Stredy sa v závere snažili o kontaktný gól, ktorý by zápas posunul do predĺženia. Viackrát sa dostali na dostrel Kučerenkovej bránky, no neskórovali. Blízko ku gólu bol v 96. minúte Gavrič, no trafil iba do hornej žŕdky.

Predstavenie Lionela Messiho v Miami Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Lionel Messi zažil za morom veľký večer. Spolu...
40 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #DAC Dunajská Streda #Konferenčná liga UEFA