Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tvárou Šesťdňovej bude Svitko. Pomôže aj Katriňák

Po desiatich rokoch sa vráti na Slovensko prestížna Medzinárodná šesťdňová motocyklová súťaž ISDE. Jubilejný 90. ročník "motocyklovej olympiády" sa od 7. do 12. septembra uskutoční v Košiciach a okolí. Záverečný motokros uvidia diváci v Kechneci.

13.03.2015 17:18
Zľava: Ivan Jakeš, Jaroslav Katriňák, Štefan... Foto:
Štefan Svitko.
debata

Organizátori už museli pre obrovský záujem odmietnuť viac než sto jazdcov. Prihlášky si totiž podalo vyše 660 motocyklistov z 33 krajín. „Pre technické možnosti trate sme počet štartujúcich redukovali na 540 až 550. Definitívna podoba štartovnej listiny bude známa šesť týždňov pred začiatkom. Slovensko bude mať na podujatí najväčšie zastúpenie. Chceme postaviť seniorský aj juniorský Trophy team a po prvý raz v histórii aj trojčlenný ženský. Záujem o šesťdňovú je veľký. Veríme, že sa na preteky príde pozrieť veľa divákov. Na záverečnom motokrose očakávame v prípade dobrého počasia šesť až osem tisíc ľudí,“ tvrdí Peter Lazar, riaditeľ ISDE 2015.

Manažér slovenských enduro jazdcov Peter Belko potvrdil, že seniorský Trophy team by mal byť postavený okolo Štefana Svitka. „Predstavu o zložení tímu už mám, ale ešte je do štartu veľmi ďaleko. Uvidíme, ako sa bude dariť Štrbekovi, Ševelovi, Hostinskému a ostatným. O účasti rokujeme aj s Tomášom Bučencom. Ivan Jakeš by sa mal predstaviť v klubovom tíme,“ prezradil Belko.

Bývalý slovenský reprezentant v motokrose Tomáš Bučenec sa síce momentálne venuje tréningu detí a už nesúťaží, ponuka zúčastniť sa na šesťdňovej ho však zaujala. „Na šesťdňovej som štartoval len raz v Poľsku a celkom sa mi tam darilo. Keď pridelili tento ročník Slovensku, zvažoval som, že sa predstavím v klubovom tíme. Musím si trošku zajazdiť v lese a dostať sa do toho. Účasť v Trophy team-e ma láka,“ poznamenal.

Organizátori ISDE chcú pri príprave celého podujatia využiť bohaté skúsenosti bývalého vynikajúceho jazdca Jaroslava Katriňáka. „Jaro je obrovská osobnosť a na šesťdňovej nemôže chýbať. Bude nám radiť. Lídrom tímu bude Števo Svitko a jeho by sme radi využili aj na propagáciu celého podujatia. Priláka množstvo divákov, nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Ťahákom by mohol byť aj Tomáš Bučenec, ak splní výkonnostné limity. Pred rokmi v Poľsku jazdil výborne a bol najväčším favoritom motokrosu, no ten pre nepriaznivé poveternostné podmienky zrušili. Samozrejme, dúfame, že chýbať nebude ani klubový tím s Ivanom Jakešom a Radkom Matoškom,“ hovorí Lazar.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Štefan Svitko #Jaroslav Katriňák