Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Nech Ramsay pokračuje. Vyrastie pri ňom dobrý slovenský tréner, verí Hudáček. Koniec v Třinci? Boli to len šumy

Útočník Třinca Libor Hudáček s trofejou pre... Foto: Profimedia
Libor Hudáček Útočník Třinca Libor Hudáček s trofejou pre majstra českej ligy.

V minulosti ste boli známym zabávačom v kabíne. Ujali ste sa tejto úlohy aj tentoraz alebo ste to prenechali mladším spoluhráčom?

Myslím si, že som sa do toho aj ja trochu oprel. Celkom dobre mi sekundovali Martin Marinčin, Vladko Dravecký či Marko Daňo. Zábavu však držali aj českí chlapci a pripojili sa k nám aj mladší. Bola to zábava.

Zaspomínali sme si na celú sezónu, ako sa nám v nej dlho nedarilo. Potom sme to pred play off zlomili a dali sme sa dokopy. Pomohol nám návrat kapitána Petra Vránu.

Tomas Tatar Nela Lopusanova Čítajte viac Zo Slovákov bol v NHL najlepší. Tatar strieda na tróne Slafkovského, Lopušanovej unikát

To nás nakoplo a od predkola sa naše výkony stupňovali. Mali sme veľmi ťažkých súperov. Najskôr Litvínov, potom Spartu, Pardubice a napokon vo finále Hradec Králové. Dopadlo to teda výborne.

Po zisku titulu prišla pozvánka do reprezentácie. V nej sa vám však tímový úspech dosiahnuť nepodarilo. Na MS skončili Slováci v základnej skupine. Ako to s odstupom času hodnotíte?

Treba priznať, že nám to nevyšlo. Chceli sme postúpiť do play off, ale chýbali nám nejaké body. Bola to škoda, pretože mužstvo na papieri nevyzeralo zle. Nedokázali sme sa presadiť. Chýbali nám góly.

V obrane sme pomáhali brankárom, ktorí nás celý šampionát držali. To sa ale nedá povedať o nás útočníkoch. Preto sme nesplnili cieľ.

Ako ste prijali správu o tom, že Craig Ramsay bude pokračovať na lavičke slovenskej reprezentácie?

Predpokladal som to. Bolo na ňom vidno, že má ešte chuť zotrvať. Som rád, že bude s nami aj naďalej a verím, že asistenti sa od neho čo najviac naučia. Bolo by skvelé, ak by to niektorý z nich po ňom prebral a mali by sme vynikajúceho slovenského trénera.

Snapinsta.app 275733003 376666140897010 4349609258099107247 n 1080 Čítajte viac Cukrík z pisoára a iné nechutnosti: Do extraligy prišiel hráč, ktorý kedysi hnusne šikanoval postihnutého černošského chlapca

Tomáš Tatar sa stal víťazom ankety Hokejista roka 2023. Čo na to vravíte?

S Tomášom sa poznám od malička, sme rovesníci. Spolu sme sa stretávali v reprezentácii. Mal vynikajúcu sezónu. Ak by som mal možnosť, určite by som mu dal svoj hlas. Zaslúži si to aj za predošlé roky, ktoré odohral v NHL.

Výbornú sezónu má za sebou aj Martin Fehérváry, ale pozícia obrancu nie je v anketách taká populárna. Som však presvedčený, že aj on získa toto ocenenie. Musí len ostať zdravý a pokračovať vo svojich výkonoch.

Budúcoročné MS sa konajú v Česku. Vnímate to ako motiváciu navyše, aby ste zabojovali o miesto v národnom tíme?

Určite. Bude to ako by sme hrali doma. Predpokladám, že každý náš zápas bude vypredaný. Každý hráč by sa na tieto MS rád dostal a ja nie som výnimkou. Chcem sa o to pobiť, ale ešte je to ďaleko. Urobím však všetko pre to, aby som sa na šampionát dostal.

Zápas Třinec - Brno pod holým nebom v BA Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Momentka zo zápasu Třinec - Kometa Brno na...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Libor Hudáček