Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Súkromné lietadlo, luxusné hotely, dobré jedlo. Slovák bojuje o MS s americkým úsmevom

Prečítali sme si niekoľko rozhovorov s vami a ani v jednom nechýbala zmienka o vašej výške. Neirituje vás, keď sa u 180-centimetrového chlapa neustále riešia chýbajúce centimetre?

Všetci sa pýtajú, lebo v NHL momentálne nie je veľa brankárov s mojou výškou. Každý si myslí, že gólman musí byť vysoký. Snažím sa im dokázať, že to nie je o výške. Ktovie, koľko mladých a šikovných brankárov preto už odpísali.

V jednom interview som dal protiotázku, že aký je rozdiel, keď niekoho trafí puk do ramena alebo tam urobím malý, päťcentimetrový pohyb ramenom ja. Veď to je ten istý zákrok. Samozrejme, vyšší človek zaberá viac priestoru, no je to ako so všetkým – má to svoje výhody aj nevýhody. Je to len mentálna hra.

Šimon Latkóczy. Foto: Profimedia
Šimon Latkóczy Šimon Latkóczy.

Zopakujeme otázku – nelezie vám už táto téma na nervy?

Aj áno, niekedy sa to zbytočne podsúva. Na druhej strane, keď niečo dokážem, bude to mať väčšiu hodnotu. A ja chcem potvrdiť, že aj s touto výškou sa dá ísť hocikam.

Povedali ste si niekedy pri zákroku, že teraz by sa mi tých pár centimetrov hodilo?

Môže sa stať, sú prípady, kedy by ma puk možno naozaj trafil. Ale s tým naozaj nemám čo spraviť, je to moja ľudská vlastnosť a nebyť jej, azda nemám iné schopnosti.

Raz som jednému novinárovi povedal, že ak by som mal o osem centimetrov viac, možno by som bol už v NHL. Mnohí brankári, ktorí dosiahli to, čo ja, už v profilige sú.

Bol som jediným gólmanom, ktorý dostal v USHL dva tímy do finále a raz aj vyhral. V končiacej sa sezóne som zasa bol jedným z dvoch prvákov v univerzitnej NCAA, ktorí chytali pravidelne. To sú fakty.

Boli ste už v kontakte s nejakým klubom z NHL?

Ja s nimi nekomunikujem, všetko má na starosti môj agent. Uvidíme, či v lete pôjdem na nejaký „development“ kemp.

Vlani ste boli na juniorskom šampionáte v partii rovesníkov, tu sa ocitáte medzi dospelákmi. Je to rozdiel?

Určite. V kabíne aj na tréningoch. Predsa len, toto sú muži, ktorí zarábajú veľké peniaze a žijú úplne inak ako ja. Som rád, že môžem byť v partii veľkých slovenských hokejových mien. Výborná skúsenosť. Azda som doteraz s takýmito borcami na ľade ani nebol.

Cehlárik hokej Čítajte viac Cehlárik upozorňuje na dôležitú vec, ktorú musia Slováci pred MS zlepšiť: Ak sa nám to podarí, budeme ešte silnejší

Čo robievate vo voľnom čase?

Som v prvom rade rád, že som doma na Slovensku. V Bratislave som nebol hádam aj tri roky. Mám tu veľa kamarátov, keď dotrénujem, lejem do seba jednu kávu za druhou. Je to príjemné. V budúcich týždňoch to však asi nebude také voľné.

Čiže stráviť v touto družinou najbližší mesiac nebude pre vás problém…

Kdeže. A najlepšie s následnou cestou do Rigy (smiech). Bolo by to úžasné. Spravím všetko preto.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2023 v hokeji #Šimon Latkóczy