Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cehlárik upozorňuje na dôležitú vec, ktorú musia Slováci pred MS zlepšiť: Ak sa nám to podarí, budeme ešte silnejší

Sám hovorí, že uplynulá sezóna mu potvrdila platnosť tvrdenia "raz si hore, raz si dole". Náladu po neúspechu na klubovej úrovni si chce vylepšiť v reprezentácii, kde by mal patriť medzi lídrov tímu na májovom svetovom šampionáte v Lotyšsku a Fínsku.

05.04.2023 06:09
Cehlárik hokej Foto:
Peter Cehlárik ako kapitán Slovenska na vianočnom Kaufland Cupe 2022 v Bratislave.
debata

Peter Cehlárik bude mať po svojom boku aj útočnú dvojičku Mareka Hrivíka, s ktorým vytvoria základ elitnej formácie.

„Kto bude kapitán? To nie je najdôležitejšia vec. V tíme máme viacero chalanov s líderskými schopnosťami,“ vraví 27-ročný útočník švédskeho Leksandu, ktorý je súčasťou neoficiálneho prípravného kempu pod vedením Craiga Ramsayho.

Neboli by ste teraz radšej na severe Európy ako v Bratislave?

Samozrejme, bol by som spokojnejší, ak by sme stále bojovali s Leksandom o titul a do reprezentačného kempu môžem prísť neskôr.

Podobné platí aj pre ostatných chalanov, čo sú tu. Ale má to aj svoje výhody. Môžeme pracovať na veciach, na ktoré nemáme čas, keď sa počas sezóny stretneme len na pár dní.

Fínsko Slovensko Craig Ramsay Tomáš Tatar Čítajte viac Ramsay prezradil mená, ktoré prídu na MS: Chcem, aby sa súperom proti nám hralo mizerne

Spoluhráči vás poznajú ako maximalistu, stále ste na seba prísny?

Čím som starší, tým si vytváram na seba väčší tlak. Cieľ je taký, aby moja kariéra každým rokom stúpala, čo sa mi v tejto sezóne úplne nepodarilo. Aj preto sa veľmi teším, že som v reprezentácii.

Do začiatku šampionátu zostáva niekoľko týždňov a hoci ide o neoficiálny kemp, pod Craigom trénujeme viacerí už takto skôr. Máme dostatok času, aby sme pripravili na MS čo najlepšie.

Marek Hrivík viedol mužstvo ako kapitán na olympiáde v Pekingu, vy na domácom Kauflande Cupe. Strhne sa bitka o kapitánske céčko?

Nič také. V tíme máme viacero chalanov s líderskými schopnosťami. Je úplne jedno, kto bude mať na drese céčko alebo áčko. Zároveň platí, že konečná voľba bude na tréneroch.

Peter Cehlárik (vpravo) a Martin Gernát sa... Foto: TASR, Pavel Neubauer
SR Bratislava Hokej Turnaj Kaufland Cup Cehlárik Peter Cehlárik (vpravo) a Martin Gernát sa tešia z gólu do lotyšskej siete na turnaji Kaufland Cup 2022.

Silná generácia hráčov je v najlepšom hokejovom veku. Bude to silná zbraň Slovákov na MS?

Je to tak, máme viacero chalanov, ktorí sa vekovo blížia k vrcholu kariéry. V kluboch majú popredné pozície, patria medzi lídrov.

Verím, že každý prinesie to svoje z klubu a využije to v prospech reprezentácie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #Peter Cehlárik #MS 2023