Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Slafkovský a spol. si musia dať pozor. Aby nedopadli ako Réway. Jedna vec by sa mohla Slovensku vypomstiť

Ernest Bokroš bol päť rokov trénerom slovenskej... Foto: SITA, Jozef Jakubčo
reprezentácia do 20 rokov, juiorská reprezentácia, Ernest Bokroš Ernest Bokroš bol päť rokov trénerom slovenskej reprezentácie do 20 rokov.

Majú mladí hráči v súčasnosti dostatok priestoru, aby sa na Slovensku presadili a postupne sa presunuli do zámoria alebo do lepších európskych líg?

Dnešné mladé talenty majú obrovskú prienikovú cestu do mužského hokeja. V minulosti to mali mladí hráči v tomto smere omnoho náročnejšie. Keď sa chcel mladý talent presadiť v áčku, musel o miesto tvrdo bojovať. Teraz to majú hráči podstatne zjednodušené.

Prejdime k vám. V lete ste prijali ponuku zo Žiliny, ktorá sa niekoľko sezón neúspešne pokúša o návrat do najvyššej súťaže. Má na to v aktuálnej sezóne dostatočne kvalitný káder a podmienky?

Keďže som v minulých rokoch trénoval extraligové kluby, ktoré sa pohybovali v spodnej polovici tabuľky (Detva, Prešov, Liptovský Mikuláš, pozn. red.), môžem len potvrdiť, že Žilina spĺňa všetky podmienky pre pôsobenie v extralige.

HOKEJ: Slovensko - Rakúsko Čítajte viac Nech Ramsay pokračuje. Vyrastie pri ňom dobrý slovenský tréner, verí Hudáček. Koniec v Třinci? Boli to len šumy

Sú porovnateľné s mužstvami, v ktorých som v uplynulých sezónach pôsobil. Z hľadiska zázemia sú na prvú ligu až nadštandardné. Žilina si účasť v extralige zaslúži.

V akej fáze prípravy sa momentálne nachádzate?

Máme za sebou prvý blok, ktorý trval štrnásť dní. Bol zameraný na kondičnú stránku, organizáciu hry a systémové veci. Som rád, že sa nám podarilo všetko, čo sme si naplánovali, aj splniť. Prispeli k tomu dvojfázové tréningy, vďaka ktorým sme mali na všetko dostatok času.

V treťom týždni chceme nabehnúť na herný cyklus, k čomu nám pomôžu aj prípravné zápasy. V rámci toho chceme dôsledne spoznať všetkých hráčov. Úplne inak sa prejavujú v tréningoch a inak v zápasovej záťaži.

Viacerí hráči na čele s kapitánom Martinom Kriškom sa vyjadrili, že ich k odchodu z Liptovského Mikuláša dohnal príchod nového majiteľa Róberta Ľuptáka. Bol aj váš rozchod s ním komplikovaný?

Ja mám s pánom Ľuptákom veľmi korektné vzťahy. Nikdy sme si nerobili napriek. Odchod z Mikuláša bolo moje vlastné rozhodnutie.

Libor Sulak a Dominik Hasek Čítajte viac Máš v hlave ukrutné prázdno! V národnom tíme nemáš čo hľadať. Osobnosti reagujú na Čecha z KHL, ktorý sa obul do Hašeka

Zvážil som, že by naša spolupráca nebola dobrá, keďže som od neho odišiel z Prešova na Liptov, kde sa stal novým majiteľom klubu. Nemal som žiadny problém s ukončením platného kontraktu. Cítil som, že tak to bude najlepšie.

V Žiline trénuje aktuálne najlepšia hokejistka Slovenska Nela Lopušanová. Stretli ste sa s ňou na štadióne?

Samozrejme ju vnímam. Je to obrovský talent ženského hokeja. Zatiaľ som ju na štadióne zahliadol len v útrobách a nie na ľade. Zrejme bola pozrieť brata, ktorý tam tiež trénuje.

Osobne som s ňou zatiaľ žiadnu skúsenosť nemal a ani sme sa nemali možnosť rozprávať. Viem, že vyhrala nedávno cenu, sledujem jej úspechy na turnajoch a čítam o nej články. Držím jej palce, aby sa jej darilo aj naďalej.

Aj títo velikáni si zahrajú na Hossovej rozlúčke Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
  Daniel Alfredsson (vpravo).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Reway #Ernest Bokroš #Vlci Žilina