Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Valábik o historickej noci: Montreal je za odmenu i trest. Slafkovský je ako nárazník

Naznačujete, že Slafkovský je pripravený hneď naskočiť do NHL?

Áno. Ako jediný z našich. Toto je možno aj príležitosť pre Mešára, lebo tlak bude na Jurajovi. Nezabúdajme, že aj Filip bol draftovaný v 1. kole a to znamená, že v Montreale si od neho tiež veľa sľubujú. Môže však letieť pod radarom, učiť sa bez tlaku. V ústraní. Nárazníkom bude Slafkovský.

A čo Šimon Nemec v New Jersey?

Potrebuje zapracovať na defenzívnej hre a možno aj rýchlosti, na ktorú v slovenskej lige nebol zvyknutý. V zámorí nebude mať toľko času ako v Nitre. Má však fantastické hokejové IQ a veci, ktoré sa nedajú naučiť. Potrebuje aspoň rok na farme. Naučiť sa tvrdosti, agresivite, dohrávať súboje. Na prihrávku bude mať štvrtinu času oproti tomu, ako mal na Slovensku.

Video

Ak by Slafkovský s Nemcom neboli na olympiáde či na majstrovstvách sveta, rozprávali by sme sa teraz o nich?

Priestor im dali sebavedomí ľudia, ktorí vedeli, čo robia. Miroslav Šatan a Craig Ramsay si povedali, že mediálny i fanúšikovský tlak ustoja a radšej chlapcov potiahnu. Inak by sme sa naozaj dnes o nich nebavili. Určite by obaja boli draftovaní, ale isto nie z prvého a druhého miesta. Na Mešárovi je zasa vidieť, že nemusí to ísť len cez reprezentáciu.

Z hokejového Slovenska už vari netreba čím skôr utiecť?

Veľká vďaka patrí klubom, predovšetkým v Nitre a Poprade dávajú mladým šancu. Chlapci urobili počas sezóny nejednu chybu a tréneri ich neposadili. Nemec dokonca viac ako dosť, no Stavjaňa ho opakovane dával do prvej lajny. Som si istý, že veľa spoluhráčov z neho bolo nervóznych, tiež sa chceli vidieť na Šimonovom mieste. A do istej miery to bolo oprávnené, lebo keď začínal, určite v mužstve mali aj lepších ofenzívnych obrancov ako on. Pokojne mohli hrať presilovku iní. A presilovka znamená góly a góly zasa peniaze na účte. Chápete? To isté sa akiste dialo aj v reprezentácii.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Boris Valábik #Šimon Nemec #Juraj Slafkovský #Filip Mešár