Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Valábik o historickej noci: Montreal je za odmenu i trest. Slafkovský je ako nárazník

Ostro sledovaný draft v noci nesledoval, ale ihneď ráno siahol po mobile. Boris Valábik (36) tvrdí, že nebol prekvapený, ale skôr nadšený.

08.07.2022 13:30
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský a jeho nová uniforma.
debata (5)

„Niečo podobné som v hokeji zažil naposledy hádam v roku 2002, keď sme boli majstrami sveta. Mohol som síce ešte spať, ale už sa mi nedalo. Lomcovali mnou emócie,“ spomína bývalý obranca, ktorého si v roku 2004 vybrala z 10. miesta Atlanta.

Čo mohlo v posledných týždňoch zavážiť v prospech Slovákov? Rebríčky neboli až také optimistické…

Tímy si buď vyberajú najlepšieho hráča, ktorý je k dispozícii alebo takého, ktorý sa im hodí do zostavy. To spravilo New Jersey s Nemcom – Šimon bol najlepším obrancom tohtoročného draftu. U Juraja Slafkovského som mal už dávnejšie jasno.

Čo to znamená?

Nevedel som si predstaviť, že by si Montreal mohol vybrať niekoho iného. Aj s Majom Gáboríkom sme sa zhodli, že Juraj sa osvedčil aj medzi mužmi, v jednej z najkvalitnejších súťaží. Presa len, Shane Wright hral iba medzi juniormi. Byť generálnym manažérom, určite stavím na niekoho, kto mi dá istotu. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť. O tri, štyri roky si povieme, či Canadiens spravili dobre.

Historický draft NHL pre slovenský hokej Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský  a jeho veľký deň.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Boris Valábik #Šimon Nemec #Juraj Slafkovský #Filip Mešár