Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štart Tatara v Colorade? Neviditeľný a neefektívny. Tampa Bay s Černákom s päťkou

V lete si najlepší slovenský útočník Tomáš Tatar nevedel dlho nájsť nový klub. Napokon získal ročnú zmluvu v Colorade Avalanche. No štart do nového ročníka NHL mu zatiaľ nevychádza.

16.10.2023 06:28 , aktualizované: 08:21
Tomáš Tatar Foto: ,
Tomáš Tatar má za sebou dva zápasy v drese Colorada Avalanche.
debata (1)

Vyplýva to z hodnotenia zámorského novinára Evana Rawala z portálu Colorado Hockey Now. Napriek tomu, že Tatar v prvom stretnutí bodoval, bol za výkony kritizovaný.

Po otváracom zápase sezóny sa Rawalovi nepáčil ofenzívny prínos tretieho útoku, ktorého súčasťou je aj 32-ročný slovenský útočník.

Ten síce proti Los Angeles zaznamenal asistenciu, ale nemal ani jednu strelu na bránu. Po druhom zápase proti San Jose bolo jeho hodnotenie rozsiahlejšie a negatívne.

SR Nitra šport hokej TEL 20. kolo Poprad NRX Čítajte viac Starám sa o to, aby sme neupadli do depresie, vraví kapitán extraligistu. Rok som nehral. Koniec kariéry? Počúval som odstrašujúce prípady

„Myslím, že počas prvých dvoch zápasov som si Tatara všimol dvakrát. V prvom zápase bolo jasne vidieť zaváhanie, ktoré viedlo k v dobrej šanci pre Los Angeles Kings a proti Sharks to bolo pri jeho jedinom pokuse o strelu, ktorú vyslal mimo brány," skonštatoval Rawal.

„Na konte má nula striel na bránku a vo všeobecnosti bol neefektívny. Je stále veľmi skoro, takže má dostatok času na to, aby na to prišiel, ale má skutočne pomalý začiatok."

Liam Pecararo Čítajte viac Nové Zámky udreli v závere a Slovan poslali domov bez bodov

Tatar v prvých dvoch zápasoch odohral v priemere 10 minút a 56 sekúnd, pričom predviedol aj jeden bodyček a tri bloky. Nastupuje v treťom útoku po boku Rossa Coltona a Milesa Wooda. Najlepší slovenský útočník si môže napraviť renomé v utorok, keď hrá Colorado na ľade Seattlu Kraken.

Hokejisti Tampy Bay so slovenským obrancom Erikom Černákom prehrali v noci na pondelok v zámorskej NHL na ľade Ottawy 2:5. Prvý triumf v sezóne vybojoval Anaheim, ktorý aj zásluhou hetriku Franka Vatrana zdolal Carolinu 6:3.

Ottawu potiahol k víťazstvu trojbodový Brady Tkachuk (2+1), ktorý zažil svoj druhý dvojgólový zápas v sezóne. Skóre otvoril Vladimir Tarasenko, pre ktorého to bol prvý presný zásah v drese Senators, pridal k nemu aj jednu asistenciu.

šimon nemec Čítajte viac Brutálne a nechutné. Pozrite sa, ako v noci neznámy americký hokejista zlikvidoval Šimona Nemca

Brankár Joonas Korpisalo vychytal svoje prvé víťazstvo za Ottawu, predviedol 22 úspešných zákrokov. Za Tampu zasa prvýkrát nastúpil Matt Tomkins, v ligovej premiére zneškodnil 33 z 37 striel. Hosťom citeľne chýbal kanonier Steven Stamkos, ktorého vyradilo zranenie v dolnej časti tela. Posudzovať sa bude na dennej báze.

V drese Lightning zaznamenal Tanner Jeannot gól a asistenciu. Černák nastúpil v tretej obrannej dvojici „bleskov“, počas 17:28 min. na ľade si pripísal mínusový bod a bodyček. Bol najviac vyťažovaný hráč v zápase na oslabeniach, odohral v nich 2:52 min.

ČT sport: Čítajte viac Vysoké ceny? Žiadny problém! Slováci vykúpili lístky na MS za dve hodiny

Hráči Anaheimu si pripísali prvé víťazstvo pod vedením nového trénera Grega Cronina. Ducks mali výborný štart, viedli 3:0 i 4:1, Hurricanes sa potom dokázali priblížiť na rozdiel jedného gólu, no „káčeri“ v závere spečatili triumf dvomi gólmi do prázdnej bránky.

Opäť tak vyhrali svoj prvý domáci zápas v ročníku, podarilo sa im to už v ôsmej sezóne v sérii. Výrazne im k tomu pomohol Vatrano, ktorý sa tešil zo štvrtého hetriku v profiligovej kariére. Cam Fowler prispel k úspechu gólom a asistenciou, Ryan Strome a Mason McTavish zhodne dvomi asistenciami a svoj premiérový gól v NHL strelil ruský obranca Pavel Minťukov. Carolina v treťom zápase sezóny prvýkrát pocítila chuť prehry, nestačili jej ani dva góly Teuva Teräväinena.

NHL – sumáre:
Ottawa Senators – Tampa Bay Lightning 5:2 (1:0, 2:2, 2:0)
Góly: 8. Tarasenko (Greig, Chychrun), 29. Tkachuk (Giroux), 40. Joseph (Tarasenko), 53. Tkachuk (Sanderson, Zub), 58. Stützle (Tkachuk, Korpisalo) – 21. Cirelli (Raddysh, Jeannot), 33. Jeannot (Eyssimont, Hedman). Brankári: Korpisalo – Tomkins, strely na bránku: 38:24.

Anaheim Ducks – Carolina Hurricanes 6:3 (3:0, 1:1, 2:2)
Góly: 7. Carrick (Leason), 9. Vatrano (Drysdale, Fowler), 13. Minťukov (LaCombe, Strome), 37. Vatrano (Strome, McTavish), 59. Fowler (Terry, Henrique), 59. Vatrano (McTavish) – 34. Teräväinen (Skjei, Pesce), 44. Teräväinen (Burns, Orlov), 56. Nečas (Bunting, DeAngelo). Brankári: Dostál – Raanta, strely na bránku: 25:35.

Slovák v akcii:
Erik Černák (Tampa Bay) 17:28 0 0 0 –1 0 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Tomáš Tatar #Tampa Bay Lightning #Colorado Avalanche #Erik Černák