Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi neudržali vedenie, šláger vyhrali Švédi. Rakúšania vzali Američanom bod

Švajčiarski hokejoví reprezentanti zvíťazili v nedeľňajšom zápase "slovenskej" A-skupiny MS vo Fínsku nad Dánskom jednoznačne 6:0.

15.05.2022 13:55 , aktualizované: 23:16
Nicolai Meyer Foto: ,
Dán Nicolai Meyer (vpravo) v súboji so Švajčiarskom.
debata (2)

O triumfe rozhodli v druhej tretine, v ktorej strelili štyri góly.

Švajčiari sa najbližšie stretnú v utorok o 19.20 h s Kazachstanom, Dánsko nastúpi o štyri hodiny skôr proti Taliansku.

A-skupina (Helsinki):

Dánsko – Švajčiarsko 0:6 (0:1, 0:4, 0:1)
Góly: 9. Herzog (Glauser, Corvi), 22. Meier (Moser, Malgin), 26. Suter (Malgin, Simion), 33. Moser (Malgin, Suter), 38. Kurashev (Hischier, Corvi), 47. Malgin (Meier, Moser). Rozhodovali: Ohlund (Švéd.), Rekucki – Davis (obaja USA), Sormunen (Fín.), vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, 2645 divákov.
Dánsko: Dichow (41. Dahm) – Lassen, M. Lauridsen, O. Lauridsen, Jensen Aabo, Larsen, N. Jensen, Kristensen – Ehlers, Nielsen, Blichfeld – Storm, Scheel, Regin – Bau Hansen, Meyer, Bjorkstrand – Jakobsen, Poulsen, Aagaard – Asperup
Švajčiarsko: Genoni – Kukan, Siegenthaler, Fora, Moser, Fora, Glauser, Geisser, Egli, Marti – Bertschy, Hischier, Meier – Simion, Malgin, Suter – Ambühl, Corvi, Herzog – Thürkauf, Kurashev, Scherwey

Dáni si zahrali hneď v úvode zápasu presilovku, ale veľa vody v nej nenamútili. Švajčiari postupne prebrali opraty zápasu a v 9. minúte išli do vedenia. Hneď po buly dostal Herzog prihrávku na modrú čiaru, vypálil presne k žŕdke, od ktorej sa puk odrazil do siete.

Dáni si vytvorili tlak počas ďalších dvoch presiloviek, no Genoni predviedol niekoľko dobrých zákrokov a skóre sa nezmenilo. V závere tretiny sa dostali do prečíslenia 2 na 1 Scherwey s Thürkaufom, no druhý menovaný netrafil bránku.

Dáni prišli v prvej tretine o obrancu O. Lauridsena, ktorý išiel do šatne so zraneným ramenom. V úvode druhého dejstva si zahrali v početnej výhode už aj Švajčiari a využili ju už po deviatich sekundách zásluhou Meiera.

O štyri minúty pridali tretí gól, keď video potvrdilo, že Dichow vykopol strelu Sutera spoza bránkovej čiary. V 21. minúte mohli znížiť Dáni pri presilovke, ale Ehlers trafil len do žŕdky. Trest prišiel vzápätí, Moser upravil na 4:0 a v 38. minúte využil ďalšiu početnú výhodu Švajčiarska Kurashev – 5:0.

Dáni poslali do tretej tretiny Dahma namiesto Dichowa. Druhý brankár inkasoval v 47. minúte, keď Švajčiari využili tretiu presilovku zásluhou Malgina. Potom sa duel už len dohrával a Švajčiari si pripísali druhé víťazstvo na turnaji a sú na čele tabuľky.

Prvé víťazstvo Francúzov

Francúzski reprezentanti zvíťazili nad Kazachstanom 2:1 a pripísali si prvý triumf na turnaji.

Duel rozhodoval aj Slovák Peter Stano.

Francúzi sa najbližšie stretnú v pondelok o 19.20 h s Nemeckom, Kazachstan nastúpi v utorok v rovnakom čase proti Švajčiarsku.

A-skupina (Helsinki):

Francúzsko – Kazachstan 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Góly: 33. Texier (Gallet), 40. Chakiachvili (Texier, Bozon) – 6. Orechov (Michajlis, Blacker).
Rozhodovali: Šír (ČR), STANO (SR) – Niittyla (Fín.), Yletyinen (Švéd.), vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1801 divákov.
Francúzsko: Buysse – Gallet, Auvitu, Llorca, Chakiachvili, Thiry, Crinon, Bault – Fleury, Texier, T. Bozon – Bertrand, Claireaux, Perret – Rech, Boudon, Treille – Leclerc, Ritz, K. Bozon – Fabre
Kazachstan: Šutov – Sam. Danijar, Svedberg, Blacker, Orechov, Metalnikov, Beketajev – Akolzin, Šestakov, Ševčenko – Michajlis, Valk, Paňukov – Starčenko, Savickij, Sagadejev – Petuchov, Asetov, Gurkov

Francúzi boli papieroví favoriti, ale zápas sa pre nich nezačal najlepšie. Už v prvej minúte mal dobrú možnosť Beketajev, v piatej sa tlačil do bránky Ševčenko a v šiestej už otvoril skóre Orechov.

Po rýchlej akcii po pravej strane dostal prihrávku od Michajlisa do siete korčuľou, rozhodcovia si prezreli situáciu na kamere a Stano následne gól potvrdil – 0:1.

V ďalších minútach sa útoky striedali na oboch stranách, no vyložené šance chýbali. Francúzi mohli vyrovnať v 18. minúte, Bertrand poslal puk do šance Perretovi, Šutov však udržal čisté konto.

V závere prvej tretiny si zahrali presilovku hráči Kazachstanu, po prestávke aj Francúzi, ale skóre sa nezmenilo. Hráči „galského kohúta“ sa presadili až po polovici zápasu.

Martin Fehérváry Čítajte aj Fehérváry dostal súhlas. Šatan prezradil, kedy nastúpi

V 33. minúte si potiahol puk Texier a švihom prekonal Šutova – 1:1. Od toho momentu mali favoriti navrch, v krátkom slede si vypracovali niekoľko ďalších možností a v 40. minúte duel otočili, keď už po deviatich sekundách využil presilovku Chakiachvili aj vďaka teču Savického.

Kazachstan sa v tretej tretine snažil o vyrovnanie, no dlho si nevedel vytvoriť potrebný tlak, podarilo sa mu to až v závere, ale Francúzi si tesný náskok ustrážili.

Damien Fleury, kapitán Francúzska: „Na tento zápas sme dlho čakali a chceli sme ho vyhrať. Je to dôležité víťazstvo a teraz sa nám bude lepšie dýchať. Nečakali sme, že tu budeme, ale sme tu a chceme všetkým ukázať, že si to zaslúžime.“

Kevin Bozon, útočník Francúzska: „Bol to tesný zápas. Viedli 1:0, no my sme ukázali veľký charakter a dokázali sme otočiť na 2:1. Myslím si, že od toho momentu sme kontrolovali zápas. Vedeli sme, že duely s Kazachstanom a Talianskom musíme vyhrať. Ale nielen tie. Sústredíme sa na každý a pokúsime sa aj ďalším súperom ukradnúť nejaké body.“ (zdroj: IIHF)

Kanada otočila zápas s Talianmi

Hokejisti Kanady si vo Fínsku pripísali na konto druhé víťazstvo.

V nedeľu potvrdili v A-skupine v Helsinkách pozíciu jasného favorita triumfom nad Talianskom 6:1, hoci po vlažnom úvode sa vedenia ujali až krátko pred polovicou zápasu.

Kanaďania figurujú priebežne na čele tabuľky s plným počtom šiestich bodov, Taliani majú na konte nulu.

Kanaďania budú v pondelok o 15.20 SELČ ďalším súperom Slovenska na šampionáte, Taliani sa o deň neskôr v rovnakom čase stretnú s Dánskom.

A-skupina (Helsinki):

Taliansko – Kanada 1:6 (1:1, 0:3, 0:2)
Góly: 13. Pietroniro (McNally, Frigo) – 16. Sanheim (Severson, Anderson), 29. Anderson (Mayo, Lowry), 36. Roy (Dubois, Graves), 38. Johnson (Chabot, Barzal), 43. Mayo (Comtois, Mercer), 55. Gregor (Mercer). Rozhodcovia: Dehaen (Fr.), Hansen (Nór.) – Beresford (V. Brit.), Zunde (Lot.), vylúčení: 1:4 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 2616 divákov.
Taliansko: Fazio – Pietroniro, Miglioranzi, Di Perna, Spornberger, Gios, Glira, Casetti – Petan, S. Kostner, Sanna – Magnabosco, Mantenuto, Frank – McNally, Hannoun, Frigo – Traversa, D. Kostner, Deluca – Insam
Kanada: Driedger – Chabot, Whitecloud, Sanheim, Severson, Holden, Mayo, Graves – Cozens, Dubois, Roy – Sillinger, Lowry, Anderson – Johnson, Barzal, Batherson – Gregor, Mercer, Comtois – Geekie

Kanaďania začali proti totálnemu outsiderovi mimoriadne rozpačito, prvú tretinu odkorčuľovali na pol plynu a z letargie ich musel prebudiť až inkasovaný gól v 13. minúte.

Talianov poslal senzačne do vedenia Pietroniro a o chvíľu neskôr mohol zvýšiť na 2:0 vo veľkej príležitosti Hannoun. Aspoň remízový stav pre Kanadu pred prvou prestávkou potom zariadil delovkou od modrej čiary Sanheim, no „javorové listy“ hrali hlboko pod svoje možnosti.

Barzal Kanada hokej Čítajte aj Hviezda Kanady pred duelom so Slovákmi: Dúfam, že som tu poslednýkrát

Taliani na čele s brankárom Faziom držali nerozhodný stav takmer do polovice stretnutia, až v 29. minúte poslal zámorský tím prvýkrát do vedenia Anderson šikovným tečom po nahodení Maya od modrej. Ešte do konca druhej časti zvýraznili náskok Kanady na 4:1 gólmi Roy a Johnson.

V prostrednej časť už Kanaďania dominovali, vyhrali ju o tri góly a na začiatku tretej pridal piaty zásah tímu Mayo. Víťazstvo kanady spečatil v 55. minúte pri vlastnom oslabení Gregor.

Alex Petan, útočník Talianska: „Vždy je náročné odohrať dva zápasy za 24 hodín, ale bojovali sme príkladne. Odohrali sme dobrý zápas a dať proti Kanade prvý gól bolo skvelé. Dodalo nám to veľa energie, hoci to bol mimoriadne ťažký zápas. Z úvodných dvoch duelov sa musíme poučiť a stavať na tom, čo bolo z našej strany dobré.“

Matt Barzal, útočník Kanady: „Myslím si, že sme hrali celkom dobre. Keď hráte s Talianskom, neviete, čo presne očakávať. V úvode sme sa ťažko presadzovali, museli sme sa tomu prispôsobiť. Keď sme boli na ľade, mali sme asi 90-percentné držanie puku a to je pozitívne. Možno chýbalo iba viac gólov v sieti súpera.“ (Zdroj: IIHF)

Švédi zdolali Čechov

Hokejisti Švédska zvíťazili nad Českom 5:3 v zápase základnej B-skupiny MS vo Fínsku.

Severania položili základ víťazstva v druhej tretine, v ktorej strelili v priebehu šiestich minút tri góly a dostali sa do vedenia 4:1.

Česko, Švédsko Čítajte viac Zápas Česko - Švédsko sme sledovali ONLINE

Česi majú po dvoch odohratých zápasoch 3 body za víťazstvo nad Veľkou Britániou, Švédi sú po dvoch víťazstvách zatiaľ stopercentní. Pri všetkých troch góloch Česka asistoval Roman Červenka, ktorý má po dvoch zápasoch na konte už 6 bodov za asistencie.

Jedným z dvojice čiarových rozhodcov bol Slovák Šimon Synek, ktorý doplnil trojicu zámorských arbitrov. Česi nastúpia na ďalší zápas v utorok 17. mája od 15.20 SELČ proti Rakúsku, Švédi budú hrať v rovnaký deň o 19.20 s Veľkou Britániou.

B-skupina (Tampere):

Česko – Švédsko 3:5 (1:1, 1:3, 1:1)
Góly: 7. Krejčí (Červenka), 38. Kundrátek (Červenka, Jiříček), 46. Blümel (Červenka, Šimek) – 20. Asplund (Nordström, Bengtsson), 23. Bemström (Wallmark, Gustafsson), 26. Bromé, 29. Asplund (Gustafsson), 45. Bengtsson (Bromé). Rozhodovali: Ingram (Kan.), MacFarlane – Briganti (obaja USA), SYNEK (SR), vylúčení: 6:4 na 2 min., presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 6089 divákov. Zmeny: 29. Langhamer namiesto Vejmelku.
Česko: Vejmelka (29. Langhamer) – Hronek, Šimek, Kundrátek, Ščotka, Jiříček, Sklenička, Jordán – Blümel, Krejčí, Červenka – Vrána, Hertl, Smejkal – Stránský, Špaček, Simon – Zohorna, Černoch, Flek
Švédsko: Hellberg – Larsson, Dahlin, Gustafsson, Ekman-Larsson, Tömmernes, Lindholm – Bemström, Wallmark, Nordström – Friberg, Asplund, Kellman – Bengtsson, Klingberg, Bromé – Lang, Aman

Od úvodu sa hral rýchly hokej, ktorému nechýbali góly ani zaujímavé situácie. Skóre otvorili Česi, keď Červenka v 7. minúte vybojoval puk pre Krejčího, ktorý strelou bez prípravy prestrelil Hellberga – 1:0.

Česi dovtedy súperovi veľa nedovolili, ich organizovaná hra bola veľká prekážka v ofenzívnych snahách Švédov. Postupne však pribúdali nebezpečné situácie pred brankárom Vejmelkom, ktorý viackrát podržal Čechov. Švédi vystupňovali tlak v závere prvej časti, v ktorej mali presilovku a po sérii nevyužitých švédskych tutoviek Asplund zblízka vyrovnal – 1:1.

Úvod druhej časti patril Švédom, ktorí položili základ víťazstva. Vejmelku najskôr v presilovke prestrelil Bemström, v 26. minúte ho prekvapila strela Bromého a keď o tri minúty inkasoval aj po úniku Asplunda, prenechal za stavu 1:4 miesto Langhamerovi.

Fínsko MS2022 Hokej A Slovensko tréning Čítajte viac Výzva i splnený sen. Na Kanadu musíme strieľať

V ďalšom priebehu druhej časti si oba tímy vytvorili viacero šancí a gól padol počas českej presilovky v 38. minúte. Obranca Kundrátek využil prihrávku Červenku a pohotovo prekonal Hellberga – 2:4.

Vo forme hrajúca prvá formácia českého tímu si aj v úvode tretej časti vypracovala niekoľko gólových príležitostí, ale skóre sa zmenilo po švédskom góle. Česi po chybe v strednom pásme prepadli v defenzíve a prečíslenie zakončil Bengtsson aj vďaka cloniacemu Klingbergovi – 2:5.

Česi odpovedali takmer okamžite, keď Červenkovu krížnu prihrávku útočným pásmom zúročil Blümel – 3:5. Naďalej sa hral zaujímavý hokej, ale Česi napriek snahe nedosiahli kontaktný gól. Nevyšlo im to ani počas hry bez brankára v závere zápasu.

Magnus Hellberg, brankár Švédska: „Pred zápasom sme si hovorili, že musíme byť koncentrovaní celých 60 minút. Niekedy máte začiatok lepší, inokedy horší, no dôležité je sústrediť sa na dodržanie herného plánu. Práve to bol kľúč k nášmu víťazstvu. Vedeli sme, že Česi neradi bránia, ale zároveň sú veľmi zruční. Som veľmi hrdý na to, ako dnes hrali spoluhráči predo mnou.“

Matěj Blümel, útočník Česka: „Ďalší strelený gól je fajn, ale viem, že ako tím môžeme hrať lepšie než dnes. Nepredviedli sme taký výkon, aký sme mohli. Dali sme síce prvý gól, ale celkovo sme nemali dobrý vstup do zápasu. Mali sme aj dosť vylúčených a tým sme pomohli súperovi.“ (zdroj: IIHF)

Američania zmazali manko proti Rakúšanom

Hokejisti USA zvíťazili vo svojom druhom zápase v B-skupine nad Rakúskom 3:2 po predĺžení.

Rakúšania siahali na prekvapenie, keď v priebehu 2. tretiny viedli 2:0, favorizovaný zámorský tím však vyrovnal a o jeho víťazstve rozhodol v 4. minúte predĺženia Luke Hughes.

280725885 293163882901767 2765621872703962298 n Čítajte aj Pani učiteľka, zajtra ráno tu nebudem. Idem na Slafkovského

Pre Rakúšanov, ktorí sa do elitnej kategórie vrátili po vylúčení Bieloruska, je to prvý bod na turnaji, Američania majú po dvoch zápasoch päť bodov.

Jedným z hlavných rozhodcov duelu bol rodený Slovák Miroslav Štolc, ktorý však rozhoduje pod švajčiarskou vlajkou.

Rakúšania nastúpia na svoj tretí zápas na MS v utorok 17. mája o 15.20 SELČ proti Česku, Američania sa v pondelok od 19.20 stretnú s domácimi Fínmi.

B-skupina (Tampere):

Rakúsko – USA 2:3 pp (1:0, 1:1, 0:1 – 0:1)
Góly: 15. Nissner (Kasper, Maier), 35. Huber (Wukovits, Haudum) – 35. Bellows (Meyers, Megna), 49. Gaudete (Galchenyuk, S. Jones), 64. L. Hughes (Farrell). Rozhodovali: Nord (Švéd.), Štolc (Švajč.) – Chaput, Van Oosten (obaja Kan.), vylúčení: 4:3 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 4228 divákov.
Rakúsko: Kickert – Maier, Hackl, Zundel, Heinrich, Kirchschläger, Wolf, Brunner, Wimmer – Kasper, Haudum, Lebler – Schneider, Nissner, Raffl – Feldner, Baumgartner, Ganahl – Huber, Achermann, Wukovits
USA: Mann – S. Jones, Megna, Peeke, Schmidt, Blankenburg, L. Hughes – Watson, Lafferty, Kuhlman – Hayden, Bordeleau, Galchenyuk – Barber, Meyers, Bellows – Lettieri, Gaudette, Farrell

Rakúšania chceli nadviazať na sľubný výkon proti Švédsku (1:3) a v prvej tretine sa im to darilo. Súpera dlho držali na dištanc od vlastnej bránky a Američania sa do prvej vážnejšej šance dostali v 9. minúte. Barber neuspel pred brankárom Kickertom a do vedenia išli v 15. minúte Rakúšania.

Tí najskôr nevyužili presilovku, po nej sa však spred bránkového priestoru nemýlil Nissner – 1:0.

Američania v druhej tretine zvýšili tempo, zintenzívnili streľbu, ale aj po nej si Rakúšania udržali tesný náskok. V 35. minúte ho dokonca zvýšili na 2:0, keď Huber zakončil ojedinelú, ale efektívnu ofenzívnu akciu svojho tímu. Už o 17 sekúnd však Bellows znížil, keď zblízka prepasíroval puk za brankára Kickerta – 2:1.

Dárius Rusnák Čítajte rozhovor Odmietnuť národný dres? To v našej ére neexistovalo

Američania nevyužili v úvode tretej časti presilovku, ale v 49. minúte už početnú výhodu zužitkovali. Gaudette strelou spoza hráča prekvapil Kickerta – 2:2. V ďalšom priebehu tretej časti mali viac z hry Američania, ale Rakúšania si postrážili cennú remízu.

V predĺžení mohol o neočakávanom víťazstve outsidera rozhodnúť Schneider, ale trafil iba do žŕdky. Chybu Leblera krátko na to využil Hughes, ktorý sa dostal do úniku, v ktorom prekonal Kickerta – 2:3.

Nóri uspeli v nájazdoch

Hokejisti Nórska si na MS vo Fínsku pripísali prvé víťazstvo. V nedeľu vyhrali v dueli B-skupiny v Tampere nad Veľkou Britániou 4:3 po nájazdoch, keď v závere tretej tretiny prišli o trojgólový náskok.

Ešte osem minút pred koncom Briti prehrávali 0:3, no potom dokázali v priebehu 198 sekúnd vyrovnať a vynútiť si predĺženie. V ňom gól nepadol, v nájazdoch rozhodol o extra bode pre favorita Michael Haga. Dva góly v riadnom čase strelil kapitán Mathis Olimb.

Craig Ramsay Čítajte aj Ramsay po prehre: Niekto možno povie, že katastrofa, ale hrali sme dobre

Nóri nastúpia na ďalší zápas v pondelok o 15.20 SELČ proti Lotyšsku, Británia sa najbližšie stretne v utorok o 19.20 SELČ so Švédskom.

B-skupina (Tampere):

Nórsko – Veľká Británia 4:3 pp a sn (1:0, 2:0, 0:3 – 0:0, 1:0)
Góly: 17. Klavestad (Trettenes, Hoff), 27. M. Olimb (Rosseli Olsen, Johannesen), 36. M. Olimb (K. A. Olimb, Rosseli Olsen), rozh. nájazd Haga – 53. Dowd (Lake, Batch), 54. Perlini (Mosey, Conway), 57. Richardson (Perlini, Tetlow). Rozhodcovia: Frandsen (Dán.), Lawrence (Kan.) – Kroyer (Dán.), Obwegeser (Švajč.), vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 4651 divákov.
Nórsko: Haukeland – Johannesen, Lilleberg, Krogdahl, Kasastul, Klavestad, Nörstebö, Rokseth – K. A. Olimb, M. Olimb, Rosseli Olsen – Röymark, Martinsen, Haga – Trettenes, Jakobsson, Hoff – Henriksen, Salsten, Rönnild
V. Británia: Bowns – Richardson, Tetlow, D. Phillips, O'Connor, Ehrhardt, Clements, Batch – Mosey, Conway, Lake – Perlini, Dowd, Neilson – Davies, J. Phillips, Waller – Lachowicz, Myers, Duggan – Hook

Nóri v úvode potvrdzovali úlohu favorita, súpera v prvej tretine takmer k ničomu nepustili a po úvodnej dvadsaťminútovke viedli na strely 11:1. Z hernej prevahy však vyťažili jediný gól až v 17. minúte, postaral sa o to obranca Klavestad strelou od pravého mantinelu, ktorú nešťastne za chrbát vlastného brankára Bownsa tečoval David Phillips.

Na začiatku prostrednej časti Haukeland zlikvidoval prvú výraznejšiu šancu Britov v podaní Neilsona a severský tím o chvíľu neskôr odskočil na dvojgólový rozdiel – v 27. minúte sa pred bránkou súpera najlepšie zorientoval kapitán Mathis Olimb a jeho zásah odobril aj videorozhodca.

Slovensko Nemecko Čítajte aj Ohlasy: Po troch mesiacoch. Odplatili sme Slovákom olympijskú potupu

Ten istý hráč zvýšil v 36. minúte opäť v presilovej hre na 3:0 pre Nórsko a o víťazovi sa zdalo byť rozhodnuté. Briti mohli zdramatizovať duel na začiatku tretej tretiny, no Perlini v 44. minúte nepremenil trestné strieľanie.

Potom sa však v priebehu 38 sekúnd presadili Dowd a Perlini a šokujúce vyrovnanie na 3:3 zariadil v 56. minúte Richardson. Nóri napokon získali dva body, keď sa v nájazdoch presadili Trettenes a Haga a za Britov iba Conway.

Henrik Haukeland, brankár Nórska: „Záver zápasu nebol z našej strany dobrý, dovtedy sme mohli byť celkom spokojní. Potom sme však trochu spanikárili a to nie je naša pravá tvár. Jeden gól môže v hokeji všetko zmeniť a práve to sa teraz stalo. Musíme si to dobre zanalyzovať a zajtra to zvládnuť lepšie.“

David Phillips, obranca V. Británie: „Vedeli sme, že keď pôjdeme do tretej tretiny s väčším riskom, môžeme ešte zdramatizovať zápas. Získať napokon z tohto zápasu bod je skvelé, sme však trochu sklamaní, že sme ešte nezískali jeden navyše. Ale môže nás tešiť, že sme v závere ukázali charakter a dokázali vyrovnať.“ (Zdroj: IIHF)

Standings provided by SofaScore LiveScore

10. augusta

USA – Nemecko 5:1
Švédsko – Švajčiarsko 3:2

11. augusta

Nemecko – Rakúsko 4:2

12. augusta

Švajčiarsko – USA 1:7
Rakúsko – Švédsko 0:6

13. augusta

Rakúsko – USA 0:7

14. augusta

Nemecko – Švajčiarsko 3:2

15. augusta

USA – Švédsko 3:2
Švajčiarsko – Rakúsko 3:2

Standings provided by SofaScore LiveScore
2 debata chyba
Viac na túto tému: #kanadskí hokejisti #nórski hokejisti #MS 2022 v hokeji