Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Z klubu ho po incidente vyhodili. Syn slávneho Kanaďana hrá na Slovensku: Z najväčšej chyby v živote som sa poučil

Carson Briere počas rozhovoru s novinármi pred... Foto: TASR - Roman Hanc
SR Humenné šport hokej TEL príprava letná POX Carson Briere počas rozhovoru s novinármi pred začiatkom letnej prípravy na novú sezónu hokejovej extraligy.

Váš prvý zápas za mužov ste odohrali na ľade Košíc. Proti úradujúcemu majstrovi ste prehrali 0:5. Ako hodnotíte svoj výkon?

Košice majú vynikajúci tím. Ukázali proti nám, že nie sú majstrami len tak bezdôvodne. Náš tím bol pokope asi týždeň. Postupne si na seba zvykáme. Ak sme mali takto jednoznačne prehrať, tak ideálne v prvom prípravnom zápase, aby sme sa mali z čoho poučiť a vedeli, na čom máme pracovať.

Páčil sa mi štadión a diváci vytvorili výbornú atmosféru. Pre mňa to bol veľký rozdiel v porovnaní s univerzitným hokejom, ktorý som hral doteraz. Najviac je to cítiť v súbojoch. Súperi sú silnejší a zdatnejší.

HOKEJ: Slovensko - Rakúsko Čítajte viac Nech Ramsay pokračuje. Vyrastie pri ňom dobrý slovenský tréner, verí Hudáček. Koniec v Třinci? Boli to len šumy

Nerobí vám problém komunikácia so spoluhráčmi alebo trénermi?

S jedným trénerom sa bavím po anglicky a s druhým po francúzsky. Väčšina hráčov ovláda angličtinu, takže nemáme problém sa dorozumieť. Myslím si, že sa to bude postupne zlepšovať.

Aké sú vaše obľúbené športy – okrem hokeja?

Keď som bol menší, hrával som lakros. V telke si rád pozriem futbal aj americký futbal.

Ako zvyknete relaxovať po zápase alebo po tréningu?

Rád si zahrám s kamarátmi videohry, čo asi nie je výnimočné pre chalana v mojom veku. Najradšej hrám športové hry ako FIFA a NHL. Rád si pozriem aj nejaký film alebo seriál. Naposledy ma zaujal Blacklist, ktorý beží na Netflixe. Celkovo ma bavia kriminálne seriály.

Ako sa vám zatiaľ páči na Slovensku?

Humenné nie je veľké mesto, ale to mi neprekáža. Keďže mám dosť voľného času, trochu som preskúmal mesto a okolie. Zatiaľ sa mi tu veľmi páči. Ľudia v klube sú priateľskí a so všetkým sa mi snažia vyjsť v ústrety.

Krivosik a Zigo Čítajte viac Posila zo Slovana či mladík zo zámoria. Káder Košíc je takmer kompletný. Je neuveriteľné, čo sa nám podarilo, vraví Spilar

Chutí mi aj strava. Máme k dispozícii reštauráciu, kde nám pripravujú každý deň jedlo. Nie som príliš vyberavý, takže som zatiaľ s ničím nemal problém. Akurát som zatiaľ nenašiel podnik, kde pripravujú sushi, ktoré mám veľmi rád. Budem po ňom pátrať.

Ste v kontakte s rodičmi?

Každý deň si píšeme alebo si zavoláme. Som v kontakte aj s priateľkou, ktorá by ma mala prísť navštíviť s kamarátmi.

Aký je váš hokejový cieľ a kam by ste sa chceli v budúcnosti posunúť?

Chcel by som byť čo najlepším hráčom a človekom, akým môžem byť. Mal som nejaké pády a vzostupy. Je fajn byť v novej krajine a sústrediť sa len na hokej. Verím, že sa mi bude v Humennom dariť a uvidíme, kam moje kroky v budúcnosti povedú. Nedávam si žiadne veľké ciele. Chcem ísť krok za krokom.

Slováci s najviac bodmi v jednej sezóne NHL Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
V nasledujúcom rebríčku sa dozviete, ktorí...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC 19 Humenné #Carson Briere