Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Posila zo Slovana či mladík zo zámoria. Káder Košíc je takmer kompletný. Je neuveriteľné, čo sa nám podarilo, vraví Spilar

Majstrovské oslavy sú už minulosťou. Čerstvý ľad v Steel aréne je neklamným znakom začiatku prípravy košických hokejistov na novú sezónu. V nej ich okrem obhajoby extraligového titulu čaká výzva v Lige majstrov.

02.08.2023 17:26 , aktualizované: 19:32
Krivosik a Zigo Foto:
Filip Krivošík a Tomáš Zigo sa stali posilami HC Košice.
debata

Tréner Dan Ceman si prestížnu súťaž vyskúša už šiestykrát. Ani raz do nej nevstupoval s veľkými ambíciami.

„Nemali sme šťastie na žreb, prisúdil nám extrémne kvalitné tímy, ktoré majú päť- až desaťnásobne vyšší rozpočet ako my,“ vraví šéf košickej striedačky.

Košice a Slovan sú top tímy

Podľa Kanaďana je hlavným cieľom mužstva v Lige majstrov dôstojne reprezentovať Slovensko a pokúsiť sa vyhrať čo najviac zápasov. K tomu má pomôcť aj šírka kádra.

Video

V ňom sa podarilo udržať väčšinu hráčov z vlaňajšej úspešnej sezóny.

Navyše, Košice sa posilnili o skúsených hokejistov. Medzi nimi je aj Tomáš Zigo, ktorý predošlé štyri sezóny odohral v drese Slovana.

"Košice a Slovan sú top tímy na Slovensku. Teším sa, že si opäť zahrám pod trénerom Cemanom, s ktorým sme v Banskej Bystrici získali titul.

Viem, čo odo mňa očakáva a verím, že ho nesklamem," konštatuje Zigo, ktorý má s Ligou majstrov bohaté skúsenosti. Okrem Slovana si v nej zahral aj s Banskou Bystricou a Hradcom Králové.

Skokan  Jurinyi HK Poprad Čítajte viac Patril medzi opory, v klube skončil a dal sa na politiku. Niektorí vás milujú, iní nenávidia, vraví šéf hokejistov Popradu

Jedným z lídrov ofenzívy by mal byť aj 24-ročný Filip Krivošík, ktorý vlani pôsobil v Nitre a skúsenosti má aj z päťročného angažmánu vo Fínsku.

Košiciam chce pomôcť k obhajobe titulu. Bude si však zvykať na väčšie klzisko.

„Priznám sa, že mi nevyhovuje. Všade naokolo je zvykom hrať na užších klziskách. Na druhej strane, keď si naň človek zvykne, je to veľká výhoda. Kĺže sa to rovnako ako na iných štadiónoch,“ hodnotí Krivošík, ktorý vtipne reaguje na otázku, ako prebiehal jeho odchod z Nitry.

Filip Mešár Čítajte viac Na nadávky si v Kanade zvykol. Splní si mladý Slovák svoj sen? V Montreale mi vraveli, aby som sa pripravil na veľkú ligu

„Normálne, odišiel som autom,“ žartuje a na margo prestupu dodáva: „Taký je život hokejistu. S Košicami sme sa dohodli na spolupráci a ja som rád, že to vyšlo. Verím, že ma čaká veľa pekného.“

Limit pre legionárov vyčerpali

Po šiestich rokoch sa do materského klubu vracia aj talentovaný útočník Róbert Bačo. Predošlé dve sezóny strávil v kanadskej juniorskej lige WHL a teraz dostane príležitosť okúsiť mužský hokej.

„Je to pre mňa príjemná zmena byť po rokoch doma. Dlho som pôsobil v zahraničí. Lákadlom bola aj Liga majstrov. V živote som podobnú súťaž nehral. Som zvedavý, ako hrajú ostatné kluby v Európe,“ vraví.

Ostap Safin Čítajte viac Šok v českom hokeji! Rodák z Prahy si po odchode do KHL zmenil občianstvo, oficiálne sa stal Rusom

Košický káder je už takmer kompletný. Vedenie klubu pracuje na príchode slovenského obrancu.

„Limit pre legionárov sme už totiž vyčerpali. Sme radi, že sa nám podarilo väčšinu hráčov z minulej sezóny udržať. Pre mňa je to až neuveriteľné, že taká skvelá partia ostala po kope,“ hodnotí športový manažér Košíc Gabriel Spilar.

Partnerky hokejistov HC Košice Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Hokejisti HC Košice získali majstrovský titul,...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Gabriel Spilar #Tomáš Zigo #Dan Ceman