Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Recept? Streliť prvý gól, tvrdí Melichárek

V sobotu odvrátili prvý mečbal súpera, no stále sú v nezávidenia hodnej situácii. Hokejisti Trenčína prehrávajú vo štvrťfinálovej sérii s Banskou Bystricou 1:3 na zápasy.

08.03.2015 14:02
Tibor Melichárek Foto:
Tibor Melichárek.
debata

V pondelok o 17.00 budú mať Banskobystričania v domácom prostredí druhú šancu ukončiť sériu a postúpiť do semifinále. "Teraz nabralo naše mladé mužstvo obrovské sebavedomie. Videli sme, že ich môžeme zdolať,“ vraví skúsený útočník Trenčína Tibor Melichárek.

Aké je to, nastúpiť na štvrtý štvrťfinálový duel za vrcholne nepriaznivého stavu 0:3 na zápasy?
Dosť náročné, lebo po ďalšom nevydarenom zápase by sa nám sezóna skončila. Neúspešne. Na druhej strane z vás za takéhoto stavu spadne psychická ťarcha. Do zápasov idete s tým, že už ozaj nemáte čo stratiť. Dôležité bolo, že sme si to v hlavách nastavili tak, že ešte nechceme skončiť sezónu.

Dlho ste mali priebeh štvrtého stretnutia vo vlastných rukách, no nakoniec ste si až v hre bez brankára vynútili predĺženie a rozhodli v nájazdoch. Ako ste videli štvrté stretnutie?
Konečne sme v sérii strelili úvodný gól a väčšinu zápasu sme vyhrávali. V závere druhej tretiny sme ešte viedli tri jedna, ale vyprodukovali sme niekoľko chýb a Banská Bystrica má tím, ktorý ich vie tvrdo trestať. V závere nám našťastie vyšla hra bez brankára aj nájazdy.

Stúpne vám po takomto závere sebadôvera pred piatym zápasom v Banskej Bystrici?
Samozrejme, v Banskej Bystrici chceme vyhrať a predĺžiť sériu. V prvých dvoch dueloch sme tam neskórovali, ale problém nebol len v brankárovi Košarišťanovi. Súper má jednoducho kvalitný tím. Veľa ľudí chváli jeho ofenzívu, ale on hrá veľmi dobre aj dozadu a má fyzicky silných hráčov. Nedokázali sme si tam vypracovať vyložené šance. Teraz naberie naše mladé mužstvo obrovské sebavedomie. Videli sme, že súpera môžeme zdolať.

Aký zápas očakávate v pondelok?
Budeme hrať na ľade súpera. Dôležité bude, ako vstúpia do zápasu domáci a ako sa s tým vyrovnáme. Predpokladám, že sa do nás budú tlačiť. Bolo by ideálne streliť prvý gól. V play off väčšinou vyhrávajú tímy, ktoré strelia prvý gól. Musíme prečkať ich tlak a využiť šance, ktoré sa nám naskytnú.

Vytiahol niekto v kabíne pred štvrtým zápasom alebo po ňom fakt, že Trenčín už dvakrát v histórii vyhral sériu, v ktorej prehrával 0:3?
Trošku nadľahčene niekto povedal, že teraz máme štyri mečbaly. Rozdiel bol len v tom, že musíme všetky štyri zápasy vyhrať. Vždy niekto spomenie aj to, že séria nie je stratená a dá sa v nej vyhrať aj za stavu nula tri, ale my sa môžeme pozerať len na najbližší zápas. Tak to bolo v sobotu a rovnaké to bude aj v pondelok. Ak aj pondelkový duel zvládneme, stále bude pred nami úloha vyhrať len ten najbližší – šiesty.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Tibor Melichárek