Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Pre Slovan som bol zradca, judáš. Ale milióny za mňa mu pomohli

O akú sumu išlo?

Presnú sumu nepoznám. Ale bola osemmiestna, niekoľko miliónov korún. To na 36-ročného brankára a v rámci slovenskej ligy bola ohromná čiastka, vyrážala dych. Slovan sa neoslabil, mal pripraveného výborného Mira Königa. Jasné, pre fanúšikov belasých som sa stal zradca, judáš, najhorší. Mne konkurenčné prostredie pomáhalo. Súperovi fanúšikovia by ma najradšej videli na kolenách, ale to ma vedelo vyburcovať, akoby som dostal infúziu do krvi.

Často ste spolu v zápasoch komunikovali…

Nič mi nedarovali, ale ani ja im. Slová sme nevyberali. Na mnohých som pôsobil arogantne, ale musel som si utvoriť obranný mechanizmus. Keď ma potom niektorí ľudia viac spoznali, s prekvapením mi vraveli: Laco, veď ty si celkom normálny. (smiech) Musel som si zároveň udržať koncentráciu a dať si pozor na jedinú vec: aby som neprehrával. Lebo inak by si ma vychutnali. Zažil som, našťastie, úspešné obdobie. Dva tituly so Slovanom, potom dva v Košiciach. Mimochodom, viete, čo sa najmä žiada od brankára?

Stanislav Čerčesov Čítajte viac Rozprávková ponuka od Arabov? Ferencváros bol viac! Čerčesov sa vrátil aj k facke od Slovana a odplate za rok 1992

Čo?

Veľké sebavedomie, musí z neho vyžarovať istota. To všetko podopreté kvalitnými výkonmi. Aj Kozák mal zásadu, že silné mužstvo sa skladá zozadu. To platí všade. Darmo dá Messi štyri góly, keď tím dostane päť.

Aj Slovan riešil dlhšie brankársky post. Bol to jeden z jeho problémov. Súhlasíte?

Súhlasím s tým, ako to bolo sformulované v otázke. Bol to jeden z jeho problémov. Nie jediný.

Borjanov príchod problém vyriešil?

Vyzerá to tak. Vyzerá dobre, cítiť z neho sebavedomie. V Srbsku bol brankárska hviezda. Od skúseného brankára, ktorý získal s Crvenou zvezdou Belehrad šesť titulov, zachytal si v skupine Ligy majstrov, sa to dá logicky očakávať. Ale je začiatok sezóny, uvidíme, či si udrží formu celý rok. Držím mu palce.

V ročníku 2003/2004 ste boli tréner Banskej Bystrice, ktorá ako nováčik skončila v lige druhá. Len o skóre za Žilinou. Môže sa to ešte niekedy zopakovať?

To neviem. Ale musím dodať, že som prebral dobre zložené, zohraté mužstvo. Stačilo ho posilniť na hrote Jakubkom. V tíme boli aj futbalisti, ktorých som zažil ako spoluhráčov – Dzúrik, Sovič, Semeník… Všetko špičkoví hráči, ktorí už niečo mali za sebou, poznal som ich dokonale. To bola veľká výhoda.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Prvýkrát v základnej zostave PSG. Škriniar čelil Ronaldovi, lepšie hodnotenie ako Slovák dostal jediný hráč

Bývate v Banskej Bystrici. Myslíte si, že Dukla udrží Polievku, jedného z najlepších hráčov v minulom ročníku?

Ak chcete počuť všeobecnú odpoveď, pre taký klub, akým je Dukla, je to veľmi ťažké. Som skôr prekvapený, že ešte stále je v kádri. Ale konkrétnu odpoveď nepoznám. Nemám informácie z banskobystrickej kuchyne ani ich špeciálne nevyhľadávam.

Kto je pre vás favorit ligy? Opäť Slovan?

Áno, hoci mu odišli niektorí hráči. A aj keby stratil Čavriča. Našiel by iného útočníka. Keď postúpi do skupiny aspoň Európskej ligy, tak podľa mňa neodíde. A keby vyšla skupina Ligy majstrov, to by na dvere klopali aj iní hráči. Kto chce zosadiť Slovan, musí urobiť niečo viac a lepšie ako on. Teraz bude dôležité, ako po vypadnutí z pohára zareaguje DAC. Pre majiteľa i pre klub to bol veľký škrt cez rozpočet. Teraz vládne sklamanie a bude chvíľu trvať, kým sa s tým vyrovnajú.

Vy ste sa vždy tešili na nový ročník. Je to tak aj teraz?

Teším sa na každý zápas. Na jar som komentoval jedno stretnutie v lige, prvý polčas to bolo trápenie, nuda. Režisér mi cez prestávku vraví: Laco, bolo by dobré, keby si dal do toho viac emócií. A odkiaľ ich mám brať? Videl si prvý polčas? zareagoval som. Nielen ja, ale najmä fanúšik čaká na impulz. Prví musia prísť hráči. Oni sa musia tešiť, prejaviť emócie, vyslať impulz divákom.

Takto sa zmenili futbalové hviezdy 80. a 90. rokov Fotogaléria - 73 fotiek Všetky fotky
Máme pre vás zlú správu - aj futbalové legendy...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #1. FC Košice #Ladislav Molnár