Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prípad Čakvetadze je rozlúsknutý. Slovan ho veľmi chcel, Gruzínec však končí na druholigovej adrese

Minulú sezónu strávil v drese Slovana Bratislava. Hoci len na hosťovaní, získal si srdcia miestnych fanúšikov. Tí veľmi chceli, aby si ho klub z hlavného mesta udržal. Chcel to aj tréner Weiss, či generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml.

21.07.2023 11:40 , aktualizované: 11:52
Bazilej - Slovan Foto: ,
Giorgi Čakvetadze (Slovan) patril k najlepším hráčom na ihrisku. Momentka pochádza z duelu proti Bazileju.
debata (2)

Márne.

Gruzínec Giorgi Čakvetadze smeruje do anglického druholigového Watfordu. Kreatívny futbalista belgického Gentu ide na ostrovy hosťovať s opciou na prestup. Ešte pred pár dňami mal vraj blízko do francúzskeho Metz, tento transfer však stroskotal.

Istotou je, že hráč, ktorý bol pred pár rokmi považovaný za top európsky talent, ale jeho kariéru zabrzdilo zranenie, už na Tehelné pole nepríde.

SR futbal LM 1. predkolo Slovan Swift BAX Čítajte aj Kucka spoznal trest za uhryznutie súpera

O prípade už informujú viaceré britské či gruzínske médiá…

Čakvetadze je talentovaný tvorca hry, v súvislosti s ktorým sa ešte nedávno spomínali aj kluby ako Barcelona či FC Liverpool.

Nebyť vážneho zranenia, ktoré má tento 23-ročný stredopoliar za sebou, v Bratislave by určite minulú sezónu neodohral. Do Slovana prišiel na hosťovanie z belgického Gentu.

Giorgi Čakvetadze. Foto: Profimedia
Giorgi Čakvetadze Giorgi Čakvetadze.

„Keď mal Čakvetadze 18–19 rokov, vyhral mi prakticky sám D-divíziu Ligy národov a v Gruzínsku sa stal megahviezdou. Sledovali ho Chelsea, Barcelona, AS Rím či Dortmund. Určite by bol vo veľkom klube, bohužiaľ si zranil krížny väz,“ vravel Weiss po jeho príchode.

Čakvetadze mal v roku 2019 trhovú hodnotu deväť miliónov eur a UEFA ho zaradila na zoznam 50 najtalento­vanejších futbalistov do 21 rokov. Žiaľ, potom absolvoval dve náročné operácie i nevydarené hosťovanie v Hamburgu.

V Slovane – pod krídlami Weissa, ktorý ho uviedol aj v gruzínskej reprezentácii – však ožil. Až tak, že ho chcel vykúpiť spod zmluvy v Gente. Na Tehelné pole prišiel s opciou na prestup, pre Slovan to však bola evidentne astronomická suma.

V nedávnom rozhovore pre Pravdu Kmotrík ml. priznal, že vedenie klubu robí všetko pre to, aby získalo Čakvetadzeho na trvalý prestup.

Ivan Kmotrík ml. Čítajte viac Čakvetadzeho chceme kúpiť. Investujeme toľko, koľko si rodina môže dovoliť, Rusom však nevieme konkurovať

Kmotrík nechcel prezradiť sumu, ktorú od Slovana za prestup požadujú zástupcovia belgického tímu.

„Hľadáme formu takého prestupu, ktorý by sme mohli zvládnuť. V hre sú možnosti splátok, percentá z ďalšieho predaja – alternatív je viacero,“ skonštatoval generálny riaditeľ Slovana.

„Chcel by zostať v Slovane, ale nie je to iba v jeho rukách. V jeho prípade sú tri možnosti: Buď prestúpi natrvalo k nám, kúpi ho niekto iný, alebo ho Gent pošle znova na hosťovanie,“ dodal Kmotrík.

Tretia možnosť sa napokon ukázala ako správna…

Najhodnotnejší futbalisti, čo prestúpili zadarmo Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
10. Leon Goretzka (zo Schalke do Bayernu...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Watford FC #Giorgi Chakvetadze