Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Diár: Bez značky CR 7

Svetový šampionát už prišiel o niekoľko svojich vychytených značiek. Aj o tri najväčšie: Španielsko, Taliansko a - CR 7.

27.06.2014 17:12
debata
zväčšiť Sklopená hlava Cristiana Ronalda. Foto: SITA/AP, Paulo Duarte
Cristiano Ronaldo, MS 2014 Sklopená hlava Cristiana Ronalda.

Najlepší futbalista planéty, aspoň podľa najprestížnejšej ankety, v reprezentačnom drese Portugalska ani tentoraz neurobil dieru do sveta.

Všetka česť. CR 7 mal úžasný rok. Lámal rekordy a vytiahol Real na vrchol. Bez neho stratí turnaj niečo zo svojho lesku, bude určite chudobnejší.

Problém je rok čo rok veľmi podobný. Cristiano Ronaldo sa po sezóne cíti vyžmýkaný ako citrón a nie náhodou takmer vždy rieši aj nejaké zdravotné problémy. Všetci čakajú, že potiahne svoj tím prinajmenšom do semifinále, ale ten na posledných veľkých turnajoch končí zvyčajne na začiatku pavúka.

Ronaldo sa môže aj potrhať, je polovica portugalského mužstva, ale na takomto ťažkom a dlhom turnaji polovica nestačí… Proti Ghane síce skóroval, ale ďalších päť šancí spálil.

Predčasný odchod Portugalska má svoje pikantné pozadie. CR 7 so svojimi spoluhráčmi bol v Brazílii ako doma. Celá krajina, viac ako dvesto miliónov ľudí, hovorí rovnakým jazykom ako dvadsaťkrát menší štátik na Pyrenejskom polostrove.

Cristiano Ronaldo na MS v Brazílii Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Cristiano Ronaldo na zemi v zápase proti USA.

A predsa kedysi Brazílii diktoval. Dnes mu už bývalá kolónia prerastá cez hlavu a vzďaľuje sa mu míľovými krokmi v mnohých oblastiach, čo Portugalčania ťažko nesú.

Futbal už dávno nie je výnimkou. Na svojom bývalom koloniálnom území Portugalsko rýchlo padlo na kolená. Ani najjagavejšia a najprestížnejšia značka CR 7 ho z biedy nevytrhla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale