Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Spartak postúpil vďaka šťastiu a rarite. Slovanu chýbalo trnavské srdce, potrebuje inventúru. Tréner Weiss? Pohráva sa s myšlienkou na odchod

Nechýbalo Slovanu čosi z toho trnavského entuziazmu?

Určite. Ak by boli súdržnejší, nebola by to taká hanba v Limassole. Na strane Slovana mi chýbalo srdce. Nevidel som na belasých hráčoch, že chcú ísť ďalej, že držia spolu a sú súdržní.

Ak to máte, ste odkázaní na úspech. Nemôže ich položiť, že im napríklad vypadne kapitán Vladko Weiss. Nie je jednoduché nahradiť ho, hoci káder je široký. V takom momente sa musíte zomknúť a ťahať za jeden povraz.

Slovan čaká v A-skupine Lille, Olimpija Ľubľana a KÍ Klaksvík. Môže slovenský majster pomýšľať na postup?

Mal by. Ak sa rýchlo dá dokopy a trochu si uprace, môže sa za Lille pobiť o druhú postupovú miestenku. Slovinský zástupca a majster Faerských ostrovov sú hrateľní.

Ak si s nimi Slovan neporadí, neviem, čo by ešte Slovan chcel. Pri žrebe mali šťastie. Zbabrali v poslednom zápase, čo sa dalo, ale šťastena im nad losovacím osudím ukázala svoju krajšiu tvár a darovala mu dvoch hrateľných súperom.

A nikde nie je napísané, že by Slovan nemohol doma potrápiť aj superfavorita z Francúzska.

Dnipro, Trnava Čítajte viac Prečo som tu ja, keď gól strelil Bukata, žartoval Škrtel. Oslava? Napíšte, že som nespadol, lebo keď spadnem, je to všade

Slovan má s Klaksvíkom zaujímavú históriu…

Áno, má mu čo vracať. Pred tromi rokmi ich s UEFA obrali o možnosť hrať pohárovú Európu. Veľa ľudí zneužívalo covidovú situáciu a využil to aj Klaksvík.

Kompetentní sa vtedy báli pandémie až tak, že strkali hlavu do piesku a hrali sa na alibistov. Preto má Slovan o motiváciu postarané.

Trnavu čaká Fenerbahce Istanbul, Ludogorec Razgrad a FC Nordsjaelland. Je to náročnejšia skupina?

Určite. Favorit je pre mňa jasný – Fenerbahce. Ludogorec má obrovské skúsenosti, pravidelne hráva skupinové fázy Európskych pohárov.

Dánsky klub ide hore, FC Kodaň s Denisom Vavrom ide do Ligy majstrov. Trnava má postupovú cestu podstatne zložitejšiu.

Nemá v kádri takú kvalitu a ani skúsenosti. Ak by som mal rozdeliť šance na druhú postupovú priečku tak by som dal 50 percent Ludogorcu, a po 25 Trnave s Nordsjaellandom.

Slovan - Trnava 7 Čítajte viac Historický úspech po neospravedlniteľnej hanbe. Trnava zatriasla koeficientom, Slovan zaň ďakoval Bohu

Slovan bude v roli mužstva, ktoré by minimálne malo byť o postup zo skupiny. Naopak, Trnava splnila svoj cieľ a teraz už môže iba získať. Komu to bude viac sedieť?

Presne tak to je. Slovan má skúsenosti s rolou tímu, ktorý musí hrať na výhru a postup. Spartak splnila veľký sen a teraz bude všetko len bonus.

Môžu si to užiť. Čaká ich šesť veľkých európskych večerov, ktoré si môžu užiť. V nich majú šancu prekvapiť – seba, nás, priaznivcov Spartaka i slovenského futbalu.

Zázraky sa dejú. Môže sa stať aj ten trnavský. Mám obavy len z toho, že realizačný tím ani hráči majú nulové skúsenosti, čo ich čaká na jeseň na troch frontoch.

Zažil som to. Chce to veľa obetí. Ak chceš byť úspešný, musíš tomu veľa podriadiť. Podľa mňa 80–90 percent ľudí v Trnave nevie, čo ich čaká.

Želám im, aby sa im darilo. Bude to náročné, ale môžu hrať bez tlaku. Ak to na postup do európskej jesene nevyjde, nič sa nedeje. Keď im to vyjde, bude to krása.

Súperi Slovana v skupine EKL Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Veľký favorit a traja výkonnostne podobné...

© Autorské práva vyhradené

26 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Ladislav Molnár