Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prečo som tu ja, keď gól strelil Bukata, žartoval Škrtel. Oslava? Napíšte, že som nespadol, lebo keď spadnem, je to všade

Počas zápasu neprestajne fandil, skandoval a tlieskal. Každú akciu prežíval a pri nepremenených šanciach sa chytal za hlavu. Bývalý slovenský reprezentant Martin Škrtel si v Košiciach užíval eufóriu z postupu Spartaka Trnava do Európskej konferenčnej ligy.

01.09.2023 12:05
Dnipro, Trnava Foto: ,
Na zápase v Košiciach boli aj Ján Kozák a Martin Škrtel.
debata

„Je to obrovský úspech nielen pre Trnavu ale pre celý slovenský futbal. Máme dvoch zástupcov v EKL. Žiaľ, Slovanu nevyšiel zápas v Limassole. Ak by postúpili do Európskej ligy bolo by to ešte lepšie, ale musíme sa tešiť z toho, že máme dvoch zástupcov v pohárovej Európe,“ vraví Škrtel.

Pred druhou otázkou od novinárov sa pozrel na v diaľke stojaceho Martina Bukatu, ktorý gólom v predĺžení rozhodol o triumfe Spartaka.

„Prečo vôbec som tu ja, keď gól strelil Bukata,“ smial sa Škrtel. Ten si zaspomínal na svoj jediný gól v drese Trnavy, ktorý strelil práve v Košiciach v stretnutí Slovnaft Cupu.

„Vtedy tu bola omnoho väčšia zima a štadión vyzeral trochu inak. Vtedy to bola iná situácia. Bol som hráč a teraz som tu bol ako divák. Snažil som sa chlapcov vyburcovať svojimi fandením, hlasivkami a potleskom,“ konštatuje Škrtel.

Škrtel: Skupina je nadplán

Podľa neho len málo ľudí verilo, že by sa Spartak mohol prebojovať do skupinovej fázy EKL.

„Keď bol Trnave vyžrebovaný Lech Poznaň veril v postup len málokto. Už postup cez nich bol obrovský úspech. To, že si Trnava zahrá skupinu EKL je nadplán. Všetci, ktorí v klube pôsobia, si zaslúžia obrovský obdiv a gratuláciu,“ konštatuje Škrtel.

Ten si užíval zápas v priestoroch pre VIP. Na oslavy sa potom presunul do trnavskej šatne.

„Teraz som pri oslavách nespadol ako minule. To by ste mohli spomenúť. Keď spadnem je to všade a teraz keď som nespadol to nikde nebude,“ smial sa bývalý hráč Liverpoolu.

„Sú to emócie. Nehral som sa na nič, ešte keď som bol hráč a nerobím to ani teraz ako fanúšik. Som šťastný, že som mohol byť pri historickom momente pre Spartak a verím, že ich bude čo najviac,“ želá si Škrtel.

Hrdina na bolesť nemyslel

Hrdinom odvety proti ukrajinskému Dnipru bol košický rodák Martin Bukata.

„Futbal prináša neskutočné príbehy. Ani vo sne by sa mi o tom nesnívalo. Postup sme si strašne priali. Ukázali sme našu silu. Tímový duch, bojovnosť a srdce je niekedy viac ako futbal. Išli sme aj cez kŕče,“ vraví Bukata, pre ktorého je postup do EKL splnením snom.

Pred zápasom bolo otázne, či vôbec 29-ročný záložník zasiahne do hry. Limitovalo ho totiž zranenie nohy.

Gasparik a Bukata Čítajte viac Žolík Trnavy si musel zobrať tabletky, aby mohol nastúpiť. Má v sebe niečo výnimočné, vraví Gašparík

„Riešili sme to s trénerom. Ja som strašne chcel pomôcť tímu. Paradoxne som mal problém s nohou, s ktorou som strelil gól. Na bolesť som vôbec nemyslel. Teraz si užijeme bujaré oslavy,“ priznáva Bukata, ktorého v hľadisku sledovala najbližšia rodina.

Mikovič penalty zažiť nechcel

Obrovský kameň zo srdca spadol aj kapitánovi Spartaka Martinovi Mikovičovi. Podľa neho nechali hráči na ihrisku srdce aj dušu.

„Tento úspech patrí celej Trnave. Dnipro nám v niektorých momentoch podkúrilo ale zápas sme mali celkovo pod kontrolou. Pomohlo nám, že sme boli v závere o dvoch viac,“ priznáva Mikovič.

V druhom polčase sa schyľovalo k penaltám, ktoré si však trnavskí futbalisti nepripúšťali.

Slovan - Trnava 7 Čítajte viac Historický úspech po neospravedlniteľnej hanbe. Trnava zatriasla koeficientom, Slovan zaň ďakoval Bohu

„Veril som, že k tomu nedôjde. Už som to v minulosti zažil a nechcel som to zažiť opäť. Striedajúci chlapci to rozhodli. Keď sme sa radovali v klbku všetka únava prestala a kŕče už tak človek necítil,“ hodnotí šťastný kapitán.

Atmosféra na košickom štadióne bola podľa hráčov elektrizujúca. Hoci bol Spartak oficiálne hosťujúcim tímom mal prakticky domáce prostredie.

„Takto to má byť. Keď hrá na Slovensku slovenský tím musia mu ľudia fandiť a je jedno, či sú z Košíc, Humenného alebo iného mesta. Bolo jasné, že všetci musia fandiť Trnave. Strhol ich náš fanklub, ktorý bol neskutočný. Ďakujem im aj celej Trnave, na ktorú som nesmierne hrdý,“ vraví Mikovič.

Zápasy Slovana a Trnavy v obrazoch Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Momentka zo zápasu Slovana v Limassole. Belasí...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Martin Škrtel #Martin Bukata #EKL