Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Degradácia šampiónky. Pár mesiacov po odchode Magoniho vyradili Liensbergerovú z národného kádra

Katharina Liensbergerová nefiguruje v národnom kádri Rakúska na ďalšiu sezónu.

09.05.2023 13:19
Katharina Liensbergerová Foto: ,
Katharina Liensbergerová (vpravo) a Petra Vlhová na ZOH v Pekingu.
debata (1)

Švajčiarsky denník Blick informoval, že v rámci Ski Austria rozdelili 240 mužov a 149 žien do národného, A, B a C-tímu, pričom reprezentačný káder lyžiarok sa znížil z desiatich na osem miest.

Okrem Ramony Siebenhoferovej a Nicoly Schmidhoferovej, ktoré ukončili kariéru a tehotnej Tamary Tipplerovej vyradili Rakúšania z elitnej skupiny aj dve aktívne lyžiarky, a to Kathariny Liensbergerovú a Huberovú.

00 Maze Čítajte aj S Vlhovou ju spájajú nielen tréneri. Mračila sa na mňa, spomína jubilantka Mazeová, ktorá zreje do krásy

Opačným smerom, teda z nižšieho „áčka“ do národného kádra mieria Franziska Gritschová, Ricarda Haaserová a Stephanie Venierová.

Najmä degradovanie Liensbergerovej je prekvapením. Víťazka troch pretekov Svetového pohára, strieborná medailistka zo ZOH v Pekingu (v slalome ju zdolala len Petra Vlhová), majsterka sveta v slalome z Cortiny 2021 a držiteľka malého glóbusu v najtočivejšej disciplíne zo sezóny 2020/21 sa v januári rozlúčila s bývalým trénerom Vlhovej Liviom Magonim, Talian počas sezóny Svetového pohára odovzdal rezignáciu vedeniu Rakúskeho lyžiarskeho zväzu.

Mikaela Shiffrinová a jej partner Aleksander Aamodt Kilde Čítajte aj Shiffrinová a Kilde sa postavili proti FIS. Chcú zmeny v lyžiarskom kalendári

Liensbergerová pod vedením skúseného Taliana dosahovala neuspokojivé výsledky.

"Čo som zachytila, tak ani on nebol spokojný so spoluprácou s Liensbergerovou. Videl v nej iný potenciál, aký reálne ukázala. Je to sklamanie na oboch stranách.

Magoni doviedol Tinu Mazeovú i Petru Vlhovú k veľkým krištáľovým glóbusom, ale s Katharinou neurobil vôbec nič.

Môže to byť aj nastavením, nesústredením sa na veci, na ktoré by sa Liensbergerová mala koncentrovať. A iste ani spolupráca s rakúskym zväzom nie je jednoduchá. Tlaky na výsledky sú obrovské," povedala vtedy pre Pravdu Jana Wolnerová.

petravlhova13 1631712765 1 Čítajte aj Extréner Magoni o Vlhovej: Ak nemá hlavu na správnom mieste, nefunguje ani telo

Najlepším výsledkom 26-ročnej Liensbergerovej bolo v minulom ročníku SP 5. miesto v obrovskom slalome v Killingtone. Čo sa týka slalomu, najvyššie bola šiesta vo Flachau.

Čo sa týka mužov, najznámejším menom, ktorého Rakúšania aktuálne posunuli do A-tímu, je Michael Matt.

Blick pripomenul, že v klasifikácii nie sú veľké rozdiely. Dôkazom sú slová Manuela Fellera spred niekoľkých rokov: „Pre mňa sa toho veľa nezmenilo. Až na to, že mám o dve-tri bundy menej.“

Exotická dovolenka Petry Vlhovej s priateľom Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová s priateľom Michalom na dovolenke...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Livio Magoni #Katharina Liensbergerová