Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová mu dala padáka. Magoni skončil aj pri jej rakúskej rivalke

Séria nevýrazných výsledkov ho stála hlavu. Lyžiarska veľmoc podobné zaváhania neodpúšťa.

23.01.2023 11:22 , aktualizované: 13:48
magoni, vlhová, liensbergerová Foto:
Dve bývalé zverenky. Po Petre Vlhovej skončil Livio Magoni aj u Kathariny Liensbergerovej.
debata (21)

Livio Magoni už nie je trénerom najlepšej rakúskej slalomárky Kathariny Liensbergerovej.

Ako dnes dopoludnia informovala rakúska televízia ORF, bývalý kouč Petry Vlhovej odovzdal v pondelok svoju rezignáciu vedeniu Rakúskeho lyžiarskeho zväzu (ÖSV).

odkaz
vlhova-program

„Nebolo plánované, že naša spolupráca sa skončí predčasne. Do situácie však zasiahli technické, logistické i organizačné nedorozumenia,“ povedal Magoni pre web ÖSV a dodal:

„Mrzí ma, že som v práci s Katharinou nenaplnil očakávania.“ Úradujúca majsterka sveta v slalome dosahovala pod vedením 59-ročného Taliana neuspokojivé výsledky.

Rakúsko Flachau nočný slalom ženy SP 2. kolo Čítajte viac Veľký prehľad zárobkov lyžiarok. Shiffrinová si ide vlastnú ligu, Vlhová sa nechytá

Jej najlepším umiestnením v aktuálnej sezóne je 5. miesto v obrovskom slalome v Killingtone a 6. priečka v domácom slalome vo Flachau.

ORF ďalej informuje, že Liensbergerová sa pripojí k ženskej reprezentácii a bude trénovať pod vedením šéftrénera národného tímu Georga Harzla.

Magoni mal ešte donedávna podporu vedenia ÖSV. „Magoni zostáva vo funkcii, to je jasná vec. Možno chémia v tíme nie je ideálna, ale to sú veci, ktoré sa nedajú predpokladať,“ povedal pred pár dňami šéf alpskej sekcie ÖSV Herbert Mandl.

Livio Magoni na archívnej snímke z januára 2020. Foto: TASR, Martin Baumann
Magoni lyžovanie Livio Magoni na archívnej snímke z januára 2020.

Magoni viedol Vlhovú do konca sezóny 2021. Po nej trénoval Slovinku Metu Hrovatovú, ktorá však vlani nečakane ukončila kariéru vo veku 24 rokov.

Liensbergerovú viedol od apríla 2022. V minulosti trénoval aj ďalšiu Slovinku Tinu Mazeovú, ktorá dosiahla celkový triumf vo Svetovom pohári, rovnako ako Vlhová v roku 2021.

"Čo som zachytila, tak ani on nebol spokojný so spoluprácou s Liensbergerovou. Videl v nej iný potenciál, aký reálne ukázala. Je to sklamanie na oboch stranách.

Magoni doviedol Tinu Mazeovú i Petru Vlhovú k veľkým krištáľovým glóbusom, ale s Katharinou neurobil vôbec nič.

Môže to byť aj nastavením, nesústredením sa na veci, na ktoré by sa Liensbergerová mala koncentrovať. A iste ani spolupráca s rakúskym zväzom nie je jednoduchá. Tlaky na výsledky sú obrovské," povedala Pravde Jana Wolnerová.

Najlepšie zarábajúce lyžiarky v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Mirjam Puchnerová (Rak.) - 36 775...
21 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #alpské lyžovanie #Livio Magoni #Katharina Liensbergerová