Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Extréner Magoni o Vlhovej: Ak nemá hlavu na správnom mieste, nefunguje ani telo

Päť rokov bol trénerom Petry Vlhovej a v roku 2021 ju doviedol k veľkému krištáľovému glóbusu. Svoj pohľad na nepresvedčivé výkony Slovenky na nedávnych MS v lyžovaní ponúkol aj taliansky odborník Livio Magoni.

22.02.2023 07:40
petravlhova13 1631712765 1 Foto:
Petra Vlhová s priateľom Michalom Kyselicom.
debata (25)

Vlhová skončila na šampionáte na siedmom mieste v obrovskom slalome a na piatom v slalome. Po prvýkrát od roku 2017 odišla z MS bez medaily.

Jej bývalý kouč Magoni v rozhovore pre Nový čas poskytol svoj pohľad na momentálnu krízu Vlhovej na lyžiarskych svahoch.

Petra Vlhová, Michal Kyselica Čítajte viac Rozišla sa s frajerom? Skončí kvôli túžbe po dieťati? Vlhová odhaľuje súkromie

Známy kouč sa vyjadril aj k špekuláciám o lyžiarkiných vzťahových problémoch s priateľom Michalom. „Michal je klasický priateľ, aj keď priznávam, že na začiatku ich vzťahu bol možno tak dva mesiace s ním problém. Neuvedomoval si totiž, aké veľké meno Petra Vlhová v skutočnosti má. Neskôr sa však zmenil a bol zo všetkých stránok skvelý. Pre nás v tíme, no špeciálne pre Petru a jej hlavu," skonštatoval Magoni.

Podľa Taliana, ktorý nedávno ukončil pôsobenie pri rakúskej ženskej reprezentácii, dokázal Kyselica slovenskú top lyžiarku v náročných situáciách upokojiť a označil ho za dobrého a tichého človeka.

Petra Vlhová Čítajte viac Po Vlhovej je diera. Niektorí funkcionári majú viac peňazí ako lyžiari

„Ak medzi nimi niečo škrípe, je to jej súkromie. Pravda je však taká, že ak hlava nie je na správnom mieste, nefunguje ani telo. Možno má vzťahové problémy, možno je za tým vírus, ktovie,“ povedal Magoni.

Priznal, že nevie presne, čo je v súvislosti s Vlhovou vo veci. Samotná lyžiarka priznala, že mala v januári zdravotné problémy a nedokázala dohnať tréningové manko z tohto obdobia.

„Počul som, že má určité zdravotné problémy. Ak pretekáte vo Svetovom pohári a vaše telo nefunguje na 100 percent, je náročné dosahovať dobré výsledky,“ dodal lyžiarsky tréner.

Petra Vlhová na Peak Walk Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Peak Walk je prvý most na svete, ktorý spája...

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #alpské lyžovanie #Livio Magoni #Michal Kyselica