Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Desivé slová bývalej tenisovej hviezdy: Tréner ma v detstve znásilňoval trikrát denne

Zatiaľ čo mnoho jej rovesníčok prežívalo bezstarostné detstvo, ona v dvanástich rokoch prežívala peklo na zemí. Bývalá tenisová hviezda Angelique Cauchyová podala šokujúce svedectvo o zvrhlostiach svojho trénera.

16.09.2023 16:01
Clipboard01 Foto:
Angelique Cauchyová počas vypočúvania.
debata

Ten ju mal v útlom veku opakovane znásilňovať. Okrem iného uviedla, že si pripadala ako vo väzení a dokonca premýšľala o samovražde.

Andrew Geddes. Meno, ktoré bude bývalú tenistku, dnes 36-ročnú Cauchyovú, strašiť do konca života. Ide o jej bývalého trénera, ktorý Francúzsku od dvanástich rokov opakovane znásilňoval. O detailoch hrôzostrašných udalostí nedávno prehovorila na Národnom zhromaždení vo Francúzsku.

Alex Molčan Čítajte viac Molčan získal proti Grékom prvý bod. Klein siahal na senzáciu, proti Tsitsipasovi ho zradila noha

„Všetko sa to začalo zhruba dva alebo tri mesiace odvtedy, čo som s ním v roku 1999 začala spolupracovať. Hovorila som si, že toto by robiť nemal, to nie je správne. Navyše si to neprajem,“ šokovala extenistka, ktorá bola považovaná za veľký talent. Tréner jej odpovedal, že to sa medzi zverenkyňami a trénerom občas stáva. „Vraj spolu trávime veľa času, takže je to normálne.“

V priebehu jedného roku mal Geddes znásilniť 12-ročné dievča približne 200-krát. To najhoršie sa podľa nej odohralo počas dvojtýždňového sústredenia na západe Francúzska.

„Prežila som tie najhoršie dva týždne v živote. Bolo to také otrasné, že som dokonca uvažovala o samovražde,“ vyhlásila športovkyňa.

Novak Djokovič Čítajte viac Austrália sa hanbí, v USA sú zmätení. Antivaxer Djokovič? Nikdy som nebol odporcom očkovania

V tom čase ju mal znásilňovať trikrát denne. „Prvý večer sa ma opýtal, či nechcem prísť do jeho izby. Keď som odmietla, prišiel on do mojej. Pripadala som si ako vo väzení. Nemohla som odísť a musela som zostať napriek tomu, čo sa tam odohralo,“ uviedla Cauchyová, ktorá dnes pracuje ako učiteľka telesnej výchovy a tenisová trénerka.

Aby toho nebolo málo, Geddes malú Angeliqu strašil tým, že ju nakazil ochorením AIDS. Medzi trinástym a osemnástym rokom života si tak myslela, že smrteľné ochorenie naozaj má. Škandalózny je tiež prístup prezidenta tenisového klubu. Podľa obete o probléme vedel, ale nemal záujem do neho zasiahnuť.

Serena Williamsová Čítajte viac Hriešnica či poprava nevinnej? Rumunská tenisová kráľovná má problém. Serena sa jej posmieva

„V tenisovom prostredí bolo jeho hnusné správanie k vlastným zverenkyniam dobre známe. Keď si žena sťažovala klubovému prezidentovi, že sa Geddes k mladým chová nevhodne, slovne aj fyzicky, odpovedal že o tom vie, ale Geddes vraj získava tituly, takže to nebude riešiť.“

Monštrum v tele tenisového trénera bolo v roku 2021 odsúdené na 18 rokov väzenia po tom, čo bolo uznané za vinného za znásilnenie štyroch dievčat vo veku od 12 do 17 rokov.

Najväčšie talenty ženského svetového tenisu Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Pozrite si najväčšie talenty svetového ženského...
debata chyba
Viac na túto tému: #znásilnenie #Angelique Cauchyová