Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zverev padol, šestka turnaja odvrátila dva mečbaly. Slovenské duo je už v osemfinále

Španielsky tenista Carlos Alcaraz sa prebojoval do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

08.07.2023 17:50 , aktualizované: 23:26
Alexander Zverev Foto: ,
Zápas medzi Alexandrom Zverevom a Matteom Berrettinim poznačil dážď.
debata

Najvyššie nasadený hráč stratil v treťom kole svoj prvý set na podujatí, no Nicolasa Jarryho z Čile zdolal 6:3, 6:7 (6), 6:3 a 7:5. Duel sa začal pod zatiahnutou strechou, keďže aj sobotný program vo Wimbledone skomplikoval dážď.

„Nebolo to vôbec jednoduché, pretože Nicolas je veľmi dobrý hráč. Musel som vynaložiť veľa energie a som šťastný, že som v osemfinále. Snažil som byť po celý čas koncentrovaný, aby som to zvládol,“ povedal po stretnutí Alcaraz, ktorý zopakuje minimálne osemfinálovú účasť vo Wimbledone z vlaňajška.

Novak Djokovič Čítajte aj Djokovič nedal Wawrinkovi šancu a vyrovnal Samprasa. Tsitsipas po veľkom boji vyradil domáceho miláčika

V ďalšom kole ho čaká Talian Matteo Berettini, ktorý vyradil turnajovú devätnástku Nemca Alexandra Zvereva 6:3, 7:6 (4) a 7:6 (5).

Rus Daniil Medvedev vyhral v treťom kole v pozícii nasadenej trojky nad Maďarom Mártonom Fucsovicsom v štyroch setoch 4:6, 6:3, 6:4 a 6:4. V osemfinále sa stretne s Čechim Jiřím Lehečkom, ktorý v päťsetovej dráme vyradil turnajovú šestnástku Tommyho Paula z USA 6:2, 7:6 (2), 6:7 (5), 6:7 (9), 6:2.

Vondroušová, Kudermetovová Čítajte aj Česká tenistka hrala donedávna s Ruskou Kudermetovovou štvorhru. Dnes vysvetľuje, prečo ju z duše neznáša

Fucsovics, ktorý sa pred dvoma rokmi dostal na londýnskej tráve až do štvrťfinále, vyhral prvý set, no v ďalších troch už mal navrch jeho favorizovaný súper.

Medvedev tak upravil vzájomnú bilanciu s Fucsovicsom na 3:1 a prienikom medzi šestnástku najlepších vyrovnal svoje doterajšie wimbledonské maximum z roku 2021.

„Bol to veľmi ťažký zápas. Márton hrá na tráve dobre, dostal sa tu aj do štvrťfinále, čo sa mne doteraz nepodarilo. Vo Wimbledone sa mi výsledkovo zatiaľ príliš nedarilo a chcem to zmeniť,“ uviedol Medvedev.

Daniil Medvedev (vpravo) prijíma gratuláciu od... Foto: SITA/AP, Alberto Pezzali
Daniil Medvedev Daniil Medvedev (vpravo) prijíma gratuláciu od Mártona Fucsovicsa.

Piaty nasadený Grék Stefanos Tsitsipas si v troch setoch poradil so Srbom Laslom Djerem 6:4, 7:6 (5), 6:4 a v osemfinále ho čaká súboj s Christopherom Eubanksom z USA. Američan vyradil Christophera O'Connella z Austrálie 7:6 (5), 7:6 (3) a 7:6 (2).

Po päťsetovej dráme sa medzi elitnú šestnástku dostal šiesty nasadený Dán Holger Rune.

Jeho súper Alejandro Davidovich Fokina mal v rozhodujúcom dejstve dva mečbaly a v supertajbrejku viedol už 8:5, no potom prehral päť loptičiek za sebou a po takmer štyroch hodinách hry sa Rune tešil z triumfu 6:3, 4:6, 3:6, 6:4 a 7:6 (10:8).

Muži – dvojhra – 3. kolo:

Daniil Medvedev (Rus.-3) – Márton Fucsovics (Maď.) 4:6, 6:3, 6:4, 6:4, Jiří Lehečka (ČR) – Tommy Paul (USA-16) 6:2, 7:6 (2), 6:7 (5), 6:7 (9), 6:2, Carlos Alcaraz (Šp.-1) – Nicolas Jarry (Čile-25) 6:3, 6:7 (6), 6:3, 7:5, Christopher Eubanks (USA) – Christopher O'Connell (Austr.) 7:6 (5), 7:6 (3), 7:6 (2), Stefanos Tsitsipas (Gr.-5) – Laslo Djere (Srb.) 6:4, 7:6 (5), 6:4, Holger Rune (Dán.-6) – Alejandro Davidovich Fokina (Šp.) 6:3, 4:6, 3:6, 6:4, 7:6 (10:8), Matteo Berrettini (Tal.) – Alexander Zverev (Nem.-19) 6:3, 7:6 (4), 7:6 (5)

Obhajkyňa v 3. kole uspela

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová sa suverénnym spôsobom prebojovala do osemfinále. Tretia nasadená obhajkyňa titulu si v 3. kole poradila s domácou Britkou Katie Boulterovou za 58 minút 6:1, 6:1.

Jej ďalšou súperkou bude Brazílčanka Beatriz Haddadová Maiová, turnajová trinástka zdolala Soranu Cirsteaovú z Rumunska 6:2 a 6:2.

Paula Badosová Čítajte aj Ona nevyhrala? Badosová poopravila zmäteného novinára, ten si aj tak šiel svoje

V 3. kole si úspešne počínala aj Bieloruska Arina Sobolenková. Šampiónka Australian Open vyhrala v treťom kole v pozícii nasadenej dvojky nad Annou Blinkovovou z Ruska hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:3.

Sobolenková potrebovala na triumf 81 minút, v boji o štvrťfinále sa stretne s ďalšou Ruskou Jekaterinou Alexandrovovou. Nasadená dvadsaťjednotka si poradila s Maďarkou Dalmou Gálfiovou rovnako v dvoch setoch 6:0 a 6:4.

V osemfinále je aj Češka Petra Kvitová. Dvojnásobná šampiónka z londýnskej trávy si ako nasadená deviatka poradila v treťom kole so srbskou kvalifikantkou Natalijou Stevanovičovou v dvoch setoch 6:3, 7:5.

Lindsey Vonnová Čítajte aj Biceps krajanovi. Vonnová očarila Londýn v retro štýle, konfrontovali ju kvôli Djokovičovi

„Vedela som, že to nebude ľahké, ale som šťastná, že som to napokon zvládla. Tráva je môj obľúbený povrch a budem to chcieť ukázať aj v ďalšom zápase,“ povedala Kvitová, ktorá vyhrala aj svoj ôsmy tohtoročný zápas na tráve.

Jej duel so Stevanovičovou prerušil na viac ako dve hodiny dážď, ktorý komplikoval aj sobotňajší program vo Wimbledone. V osemfinále sa stretne so šiestou nasadenou Tunisankou Ons Jabeurovou, ktorá zvíťazila nad Kanaďankou Biancou Andreescuovou 3:6, 6:3, 6:4.

Keysová ako nasadená dvadsaťpäťka zvíťazila nad Martou Kosťukovou z Ukrajiny presvedčivo 6:4 a 6:1.

Ženy – dvojhra – 3. kolo:

Jekaterina Alexandrovová (Rus.-21) – Dalma Gálfiová (Maď.) 6:0, 6:4, Beatriz Haddadová Maiová (Braz.-13) – Sorana Cirsteaová (Rum.) 6:2, 6:2, Petra Kvitová (ČR-9) – Natalija Stevanovičová (Srb.) 6:3, 7:5, Arina Sobolenková (Biel.-2) – Anna Blinkovová (Rus.) 6:2, 6:3, Madison Keysová (USA-25) – Marta Kosťuková (Ukr.) 6:4, 6:1, Ons Jabeurová (Tun.-6) – Bianca Andreescuová (Kan.) 3:6, 6:3, 6:4, Jelena Rybakinová (Kaz.-3) – Katie Boulterová (V.Brit.) 6:1, 6:1

Petra Kvitová Čítajte aj Československá hviezda? Wimbledon si ušil z hanby kabát. Zabudol, že niečo také tu už 30 rokov nie je

Hrunčáková s Mihalíkovou postúpili

Slovenské tenistky Viktória Hrunčáková s Terezou Mihalíkovou postúpili už do osemfinále štvorhry na vo Wimbledone. V druhom kole zdolali domáci pár Harriet Dartová, Heather Watsonová v troch setoch 1:6, 6:2 a 6:4.

V boji o štvrťfinále nastúpia proti víťazkám súboja medzi britskou dvojicou Naiktha Bainsová, Maia Lumsdenová a poľsko-americkým párom Magda Linetteová, Bernarda Perová.

Ženy – štvorhra – 2. kolo:

Viktória HRUNČÁKOVÁ, Tereza MIHALÍKOVÁ (SR) – Harriet Dartová, Heather Watsonová (V. Brit.) 1:6, 6:2, 6:4

Lindsey Vonnová (nielen) vo Wimbledone Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Lindsey Vonnová si užíva športový dôchodok, na...
debata chyba
Viac na túto tému: #wimbledon #Márton Fucsovics