Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česká tenistka hrala donedávna s Ruskou Kudermetovovou štvorhru. Dnes vysvetľuje, prečo ju z duše neznáša

Česká tenistka Markéta Vondroušová prvýkrát v kariére postúpila do tretieho kola Wimbledonu. V tom druhom si poradila s Veronikou Kudermetovovou 6:3, 6:3.

07.07.2023 19:08
Vondroušová, Kudermetovová Foto:
Takto pred dvomi rokmi: Ruska Veronika Kudermetovová a Češka Markéta Vondroušová (vľavo).
debata (8)

Toto víťazstvo je pre ňu pikantné napríklad aj v tom, že s ruskou súperkou nemá úplne pozitívnu skúsenosť. Nepáči sa jej jej správanie na kurte. Predtým však spolu hrali štvorhru.

Do hlavnej fázy Wimbledonu sa Vondroušová prebojovala po piatykrát v kariére. Trikrát z toho bolo prvé kolo pre ňu konečnou, len pred dvomi rokmi postúpila o krok ďalej. Tentoraz po prvýkrát porazila na tráve v Londýne už dve súperky.

"Skóre vyzerá dobre, ale zápas to bol fakt ťažký, každý set rozhodol jeden brejk. Vedela som, že skvele podáva, je agresívna a má dobrú hru na tráve.

Nechcela som s ňou hrať dlhé výmeny zozadu. Chcela som jej to zhnusiť, aby nevedela, čo príde. Myslím si, že sa mi to darilo dobre," povedala po zápase Kudermetovovou novinárom.

Petra Kvitová Čítajte viac Československá hviezda? Wimbledon si ušil z hanby kabát. Zabudol, že niečo také tu už 30 rokov nie je

Postup do 3. kola je úspechom aj preto, že tráva nepatrí medzi najobľúbenejšie povrchy rodáčky zo Sokolova. Za celú kariéru na nej má negatívnu bilanciu 9:12 a doteraz najväčší úspech dosiahla pred dvomi týždňami v Berlíne, kde po dvoch výhrach postúpila do štvrťfinále.

„Vždy som si hovorila, že na trávu nemám úplne zlú hru. Forhend mám síce preliftovaný, ale dokážem hrať čopy, kraťasy, loby i voleje. Navyše, skvele tu podávam. Nikdy predtým som trávu nezavrhla, len sa mi na nej nedarilo,“ priznala 24-ročná tenistka.

Víťazstvo nad Kudermetovovou si cení o niečo viac ako nad inými súperkami.

"Musím povedať, že s touto som hrala vlani v Indian Wells, keď sa práve začala vojna. A bolo to mäso. Ten zápas vo mne zanechal hlbokú stopu. Bola vtedy strašne vyhecovaná, úplne sa tam bila neustále do pŕs.

Strašné, úplné šialenstvo. Na túto mám teda od tej doby celkom veľkú zlosť. O to viac som rada, že som to takto zvládla," povedala rázne.

V spomínanom zápase bola úspešnejšia Ruska, ktorá po veľkom boji vyhrala 7:6, 6:7 a 7:5.

Stan Wawrinka Čítajte viac Djokovič spomína muža, ktorý ho obral o dva grandslamy. Londýn dnes uvidí súboj dvoch hviezdnych veteránov

Pritom o deväť mesiacov skôr – v júni 2021 – spolu obe nastúpili na rovnakej stranu kurtu. Na trávnatom turnaji v Berlíne odohrali bok po boku vo štvorhre tri zápasy a nestačili až v semifinále na pár Melicharová-Martinezová, Schuursová.

Zdá sa, že kamarátstvo je preč…

Kudermetovová bola neskôr videná s nášivkou ťažobnej spoločnosti Tatneft, ktorá ju sponzoruje, ale tiež sa stará o logistiku ruskej armády. Podľa Vondroušovej má Kudermetovová horšiu povesť ako iné Rusky.

Daniil Medvedev Čítajte viac Ukrajinci sú na fronte, Rusi v Londýne čelia nepríjemným otázkam. Medvedev sa nechce utopiť v klamstvách

„Nechcem ju súdiť, ale myslím si to o nej. Ona je príliš veľký extrém. Jej správanie v Indian Wells túto moju domnienku len podporilo. U nej to takto cíti veľa dievčat. Som na ňu celkom zasadnutá, je dobré, že to vo mne vyvolalo takýto výkon,“ dodala česká hráčka na záver.

Najlepšie zarábajúci slovenskí tenisti v histórii Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
V najlepšej päťke sa umiestnili tri zástupkyne...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Markéta Vondroušová #Veronika Kudermetovová