Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľké trápenie, zahodená šanca a šťastní chlapci spod Tatier. Česi smútia po vypadnutí so Slovákmi

Po prvých troch zápasoch mali na konte tri prehry a viseli nad priepasťou. Nakoniec sa však namiesto bojov o záchranu dostali do bitky o medaily. Prečítajte si reakcie českých a svetových médií na prekvapivý triumf Slovenska proti Česku 3:2 vo štvrťfinále MS do 18 rokov.

02.05.2024 17:17
Česko - Slovensko Foto:
Momentka zo zápasu Česko - Slovensko na MS do 18 rokov.
debata (1)

sport.cz: Veľké trápenie, premárnená šanca. Česi sa o postup pripravili vlastnými hrúbkami a musia prehrýzť ťažkú prehru.

Vo fínskom Vantaa podľahli skvele bojujúcim Slovákom a po druhýkrát v rade si česká osemnástka nezahrá o medaily. Naopak, tej slovenskej sa to podarilo.

isport.cz: Pád v derby, výdych, nádych, oči k nebesám a koniec. Vlani ponúkli nádej, ale brilantný úspech na Hlinka Gretzky Cupe strieda trpké sklamanie.

Po historickej blamáži s Kazachstanom prišla prehra pred bránami semifinále. Český štvrťfinálový príbeh proti chlapcom spod Tatier je pochmúrne rozprávanie.

Slovensko - Česko U18 Čítajte viac Skvelí mladíci zabojujú na MS o medaily! Slováci zvládli derby a poslali Čechov domov

idnes.cz: Koniec sna o medaile. Zverenci Davida Čermáka boli papierovými favoritmi, ale pozíciu nepotvrdili.

Naposledy získali Česi medailu v roku 2014, Slováci postúpili po druhýkrát v rade, vlani skončili štvrtí. Pritom na turnaji predtým zdolali len Nórsko.

čtsport.cz: Českí mladíci si medailu z Fínska neodvezú, rolu favoritov nepotvrdili a vypadli so Slovákmi po prehre 2:3.

iihf.com: Vo vyrovnaných defenzívnych zápasoch prinesie rozdiel často šťastný gól. Ondrej Maruna je šikovný slovenský mladík, ale jeho presný zásah bol skôr o šťastí ako umení.

Strela od mantinelu nachytala Jakuba Milotu a tak Slováci postúpili cez Česko do bitky o medaily.

Slovensko na MS 2024 podľa bookmakerov Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Slovenská hokejová horúčka sa pomaly blíži....
1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji do 18 rokov