Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

So slovenskými novinármi sa nebaví, v Česku prehovoril. Pánik prezradil, prečo sa vracia do Třinca

Richard Pánik si po 14 rokoch oblečie dres Třinca. Vracia sa do klubu, kde pôsobil v mládežníckych tímoch.

02.07.2023 13:43
Richard Pánik Foto: ,
Richard Pánik na MS 2023 v Rige.
debata (3)

Tridsaťdvaročný slovenský reprezentant s bohatými skúsenosťami zo zámorskej NHL po sezóne v HC Lausanne sa dohodol s Oceliarmi na spolupráci na ďalšiu sezónu.

„Richard Pánik je špičkový hokejista, o jeho návrat do Třinca sme sa usilovali dlhodobo. Som veľmi rád, že to teraz klaplo a znovu bude bojovať za náš tím," uviedol v tlačovej správe športový riaditeľ klubu Jan Peterek.

Pánik hokej Čítajte viac Pánik si našiel nový klub. Slováci tam tvorili takmer tretinu tímu

Pánik strávil 13 sezón v zámorských súťažiach, odohral celkom 10 sezón v NHL, zasiahol do 521 zápasov s bilanciou 88 gólov a 107 asistencií. Účastník piatich majstrovstiev sveta reprezentoval Slovensko aj na Zimných olympijských hrách v Soči.

„Získavame veľkú ofenzívnu posilu s obrovskými medzinárodnými skúsenosťami. Je to hokejista ostrieľaný z mnohých ťažkých bitiek, zdobí ho skvelé hokejové myslenie a kreativita, má širokú škálu zakončení,“ opísal posilu tréner Oceliarov Zdeněk Moták.

Pánik reprezentoval Slovensko aj na májových MS v Rige, patril medzi najlepších hráčov tímu. Útočník, ktorý je v dlhodobom spore so slovenskými novinármi, ozrejmil, prečo si vybral Třinec.

gajan mišiak bedard Čítajte viac Budúcnosť slávneho Chicaga - fenomenálny Bedard i dvaja Slováci. Jastrabi prezradili hlavný dôvod, prečo siahli po Gajanovi

„Mám na Třinec skvelé spomienky, vraciam sa do miest, ktoré dobre poznám. Teším sa do novej WERK ARENY a na chlapcov, niektorých veľmi dobre poznám z reprezentácie. Rád by som prispel k ďalším úspechom tímu.

Viem, že Třinec má silný a súťaživý tím, a teším sa na spoluprácu! Urobím všetko, čo je v mojich silách, aby som prispel k tímovým cieľom a pomohol tímu,“ uviedol Pánik v klubovom komuniké.

Třinec v posledných rokoch vládne českej extralige.

Oceliari v minulej sezóne získali štvrtý titul za sebou a piaty celkovo. Vo finálovej sérii zdolali Mountfield Hradec Králové 4:2 na zápasy.

Pánik hokej Čítajte viac Na ľade jeden z najlepších, keď má odpovedať, ignorant. Prečo Pánik adresoval novinárom vulgárne slová?

Veľkú zásluhu mali na tituloch aj Slováci. Oceliari získali štvrtý titul v sérii, pri všetkých boli slovenskí útočníci Vladimír Dravecký a Tomáš Marcinko.

Ďalší Slováci v kádri Třinca Miloš Roman a Patrik Hrehorčák získali s klubom svoj tretí titul. Po druhý raz bol pri ňom obranca Martin Marinčin a útočník Marko Daňo a premiérovo sa z trofeje tešili Libor Hudáček a Samuel Buček.

Naše hodnotenie hokejistov na MS 2023 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Hokejisti Slovenska získali na MS 2023 v...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #hokej #Richard Pánik #HC Oceláři Třinec