Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ružička terčom ironického posmechu. V Česku spomínali práškovú kauzu slovenského hokejistu

Slovenský hokejista Adam Ružička si pred viac ako dvoma mesiacmi skomplikoval kariéru kauzou s bielym práškom. Prednedávnom na ňu zaznela ironická narážka v susednom Česku.

01.05.2024 08:36 , aktualizované: 08:48
Adam Ružička Foto:
Adam Ružička počas januárového zápasu v drese Calgary.
debata

24-ročný hokejista vtedy zverejnili na instagrame video, na ktorom bolo vidieť hokejistu útočníka v povznesenej nálade a v zábere bol taktiež aj záhadný biely prášok, ktorý pripomínal drogu kokaín.

V zámorí podobné veci neberú na ľahkú váhu a jeho zamestnávateľ Arizona, za ktorú po odchode z Calgary Flames stihol odohrať iba tri stretnutia, s ním okamžite ukončila spoluprácu.

Téma bola vo veľkom rozoberaná slovenskými hokejovými fanúšikmi a pozornosti sa jej dostalo aj v Česku.

S odstupom času ju oživil moderátor programu Bomby na ledu Richard Tesař.

Ten pri predstavovaní každého hosťa použil pri jeho popise výraz lajna (čiara), na záver Ružičku spomenul aj priamo.

„Ak by tu bol s nami aj Adam Ružička, tak by sme vám porozprávali aj o iných lajnách,“ znela Tesařova jasná narážka na opletačky rodáka z Bratislavy.

Zatiaľ je nejasné, ako bude pokračovať Ružičkova hokejová kariéra. Je veľmi nepravdepodobné, že by ešte dostal šancu v profilige.

Víťaz Stanleyho pohára Marián Gáborík po Ružičkovom incidente uviedol, že nádejný Slovák si v prvom rade musí dať do poriadku svoje súkromie.

"Pokúšal som sa s ním spojiť, ale nepodarilo sa mi to. Bola to obrovská chyba, ale je to mladý chalan. Určite sa dáva teraz dokopy. Neviem, či s tým má problém alebo nemá, čo sa týka nejakej závislosti.

Adam Ružička Čítajte viac Nemôžeme sa Ružičkovi otočiť chrbtom. Adam potrebuje pomoc, zhodujú sa hráči

V prvom rade si musí dať dokopy svoj život. Hokej je teraz druhoradá vec, reagoval bývalý útočník na Instagramovom streame s Borisom Valábikom.

Legenda slovenského hokeja Richard Zedník skrat svojho krajana nevedel pochopiť. "Adam roky bojoval o miesto v NHL. Keď sa tam konečne dostal, tak urobí takúto vec. Nerozumiem tomu.

Obzvlášť potom, čo ho vymenili z Calgary, kde hral vo štvrtej formácii, mal po príchode do nového mužstva začať makať a ukázať, že na to má,“ povedal Zedník.

"Každý je strojcom svojho šťastia. Pochybujem, že by teraz po ňom niekto siahol,“ uviedol niekdajší hráč Washingtonu či Floridy pre Šport24.sk.

Ostravar aréna: domov Slovákov počas MS v hokeji Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Minimálne dvanásť dní bude ich prechodným...
debata chyba
Viac na túto tému: #kokaín #hokej #moderátor #Adam Ružička #posmech