Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pán Šatan, chápem vaše komplexy... Radosa vracia úder, útočí na vzdelanie hokejovej legendy a hrozí zverejnením dokumentov

Hokejový funkcionár Dukly Trenčín Miloš Radosa sa rozhodol zareagovať na kritiku zo strany šéfa slovenského hokeja Miroslava Šatana.

18.01.2024 05:40
Miroslav Šatan, Miloš Radosa Foto:
Miroslav Šatan a Miloš Radosa.
debata (403)

Pripomeňme si najprv čo sa stalo. Bývalý šéf trenčianskej Dukly Radosa niekoľkokrát slovne zaútočil na prezidenta SZĽH a bývalého kapitána slovenskej hokejovej reprezentácie. Prekážal mu jeho nejednoznačný postoj k prípadnej účasti hráčov v KHL na svetovom šampionáte.

„Po mojom vystúpení na demonštrácii v Trenčíne som zachytil tlaky od niektorých predstaviteľov trenčianskeho klubu. Mám indície, že na nich tlačili aj zo zväzu,“ povedal Radosa pre Športweb.

V rozhovore pre Joj24 však bol k Šatanovi ešte osobnejší.

„Poznám jeho stanoviská od jeho blízkych ľudí. Jeho syn má ísť teraz na univerzitu do Ameriky, Miro tam hral, celý majetok zarobil práve v Amerike, no potichu podporuje opačnú stranu,“ vyhlásil.

Šatan sa po pár dňoch rozhodol zareagovať. Jeho stanovisko priniesla Pluska.

Miroslav Šatan Čítajte viac Šatan si nebral servítku pred ústa a pár vetami zrušil Radosu: Prekročil hranice slušnosti, zatiahol do svojich problémov môj osobný život i rodinu

"Tento supermanažér bol prínosom pre Duklu, iba pokiaľ zbieral hokejky pre trenčianske múzeum. Jeho športové aj ekonomické výsledky v Dukle či obrovské dlhy, ktoré vytvoril ako konateľ APHK, sú odrazom jeho manažérskych schopností.

Hetrik neúspechov zavŕšil snahou založiť na Slovensku súkromnú ligu PHL, čo sa skončilo pre neho ďalšou frustráciou. Z toho pramení jeho averzia voči SZĽH a mojej osobe.

Navyše, prekročil hranice slušnosti, keď zatiahol do svojich problémov aj môj osobný život a členov mojej rodiny," povedal nahnevane bývalý skvelý útočník, ktorý má z MS všetky štyri kovy, ktoré Slovensko v minulosti získalo.

Radosa sa však v stredu rozhodol zareagovať. Napísal otvorený list. Hneď na úvod napísal, že chápe Šatanovu nervozitu, ktorý je naňho vyvíjaný v súvislosti s vojnou na Ukrajine. „Ale túto sítuáciu si spôsobil sám svojim naivným mlčaním ku kritickým témam.“

Satan - Radosa Čítajte viac Hlasný kritik Putina i Šatana: Nie som rusofób, ale Slovák s dostatočným IQ. Na vulgárnych úbožiakov reagujem slušne

Potom sa vyjadril k „supermanažérovi“, ako Šatan nazval Radosu. "Pán Šatan, chápem vaše komplexy vyplývajú z manažérskej nezrelosti, ktorá sa žiaľ prenáša do celého hokejového prostredia o čom je presvedčených aj dosť ľudí z vášho širšieho okolia.

Ak sa nemýlim, vaše vzdelávanie sa skončilo ukončením Gymnázia v Trenčíne. V mojom prípade to bolo o stupeň vyššie – ukončil som VŠE, odbor zahraničný obchod, v ktorom som sa defacto pohyboval v top manažérskej pozícii takmer 25 rokov.

Kým som ja obchodoval po celom svete, vrátane Ruskej federácie, vy ste čítali knihy a hrávali počítačové hry v rámci presunov k zápasom NHL.

Pôvodne som mal v úmysle citovať citovať stanovisko najväčšieho sponzora športu k vašej práci v roku 2023. U človeka s morálnym kompasom a hodnotami by to muselo viesť k rezignácii na funkciu, žiaľ tieto hodnoty vy nectíte. Ak budete eskalovať vzájomnú komunikáciu, dôjde aj k zverejneniu ďalších dokumentov, ktoré váš mýtus legendy značne znehodnotia."

Následne Radosa reaguje na časť, v ktorej Šatan uviedol, že sa osvedčil jedine na zbieranie hokejok pre trenčianske múzeum.

Július Hudáček Čítajte viac Český novinár má na Hudáčka sedem otázok. Keď mu ich chcel položiť, odpoveď znela nie

„Tu vás musím poopraviť. Prvé a jediné múzeum hokeja na Slovensku som si vybudoval výhradne z vlastných prostriedkov,“ reaguje Radosa.

„Z vlastných zdrojov som Dukle Trenčín za viac ako dvadsať rokov poskytol značné finančné prostriedky. Pán Šatan, koľko peňazí ste slovenskému hokeju venovali vy z vlastných prostriedkov?“ pýta sa.

Radosa v otvorenom liste tvrdí, že Šatana spolu so zástupcami iných klubov niekoľkokrát vyzývali na verejnú debatu v TA3, relácie vraj boli pripravené, lenže „vy ste vždy zbabelo odmietli takúto konfrontáciu“.

Radosa záver otvoreného listu venoval Antonovi Siekelovi, šéfovi slovenského olympizmu. Pripomeňme si preto, čo Siekel na adresu Radosu uviedol.

Júluis Hudáček Čítajte viac Česi ho očiernili, my za neho ďakujeme! Má ten chlap vôbec pulz? Nemci velebia čarujúceho Hudáčka

"Myslím si, že tento človek nemá žiadne právo a už vôbec nie morálny kredit niekoho hodnotiť. Ak mám byť úprimný, pred niekoľkými dňami som ani nevedel, že existuje. Kde bol pred rokom, či rokom a pol? Veď vojna na Ukrajine trvá už pomaly dva roky.

Po tom, čo som sa o ňom dozvedel, usudzujem, že frustráciu z toho, v akom stave zanechal Duklu Trenčín, si vybíja všade naokolo," skonštatoval prezident SOŠV.

A teraz reakcia Radosu:

"Pán Siekel, ja som len rád, že sme sa nikdy nestretli, len vám pripomeniem, že 2.12.2021 ste ma na VV SOŠV vymenovali za člena Múzejnej rady SOŠV.

Priznám sa, po vašom mlčaní, po oznámení pána Bacha o účasti Rusov na OH som chcel abdikovať na túto pozíciu. Činím tak teraz a ďakujem viacerým statočným a šikovným ľuďom v športe za spoluprácu.

Slovensko, Rusko Čítajte viac Ruské médiá: Slováci chcú proti nám odohrať pred MS jeden alebo viac prípravných zápasov. Šokovalo nás to, reaguje zväz

K otázke, kde som bol pred 1,5 rokom, čo sa týka okupácie Ukrajiny. Bol som od začiatku konfliktu na správnej strane. Pomohol som ihneď po invázii Rusov niekoľkým športovcom z Ukrajiny a ich rodinám s ubytovaním. Jednu rodinu som ubytoval osobne u mňa v dome. Otázku smerujem k vám, komu ste pomohli vy osobne?

„Na záver len stručné zhrnutie, som na strane Ukrajiny, na strane opozície. To na akej strane ste vy dvaja je všetkým na Slovensku jasné. Vašim mlčaním len dehonestujete seba a celé športové hnutie,“ dodal na záver listu Radosa.

Hokejový funkcionár sa často vyjadruje k politickej situácii na sociálnej sieti X, zúčastnil sa aj na opozičnom proteste v Trenčíne, kde bol jedným z rečníkov. Následne skončil ako predseda predstavenstva hokejovej Dukly Trenčín.

V rozhovore pre Športweb priznal, že má informácie, že sa na neho chystajú kompromitujúce materiály.

"V minulosti som kandidoval na post župana v Trenčíne. Zažil som vo volebnej kampani rôzne podrazy a podpásové údery. Aj teraz už údajne koluje moja fotografia z čias, keď som bol hrať hokej pod hlavičkou Slovenska na turnaji v Bielorusku za starých pánov a je na nej aj prezident Lukašenko. Vôbec to neskrývam.

Bolo to pred 15 rokmi a v čase, keď neútočili na nezávislú krajinu. Prekáža mi, že na Slovensku máme 40 percent nevoličov. Mrzí ma to, pretože ja chodím voliť vždy. Do politiky ale rozhodne nevstúpim, ako občan však budem naďalej veľmi aktívny," dodal.

Ruskí športovci, ktorí podporili vojnu na Ukrajine Fotogaléria - 44 fotiek Všetky fotky
Šport bol vždy výkladnou skriňou Ruska....
403 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Šatan #Anton Siekel #Miloš Radosa