Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruské médiá: Slováci chcú proti nám odohrať pred MS jeden alebo viac prípravných zápasov. Šokovalo nás to, reaguje zväz

Slovenskí hokejisti sa v máji predstavia na majstrovstvách sveta, ktoré sa budú konať v Česku. Svoje zápasy odohrajú v B-skupine v Ostrave.

10.01.2024 18:38 , aktualizované: 21:34
Slovensko, Rusko Foto: ,
Na snímke vpravo Marek Hrivík (Slovensko) a Maxim Cyplakov (Rusko).
debata (70)

V tejto súvislosti vyrukovali ruské médiá s nechutným výmyslom. Podľa Match TV, ktorý cituje ruský portál sports.ru, by Slovensko chcelo odohrať priateľské zápasy proti ruským hokejistom.

„Slováci s nami plánujú odohrať jeden alebo viac priateľských zápasov pred májovými MS 2024, čakajú však na schválenie tejto iniciatívy od prezidentky Zuzany Čaputovej,“ píše sa v ruských médiách.

Majstrovstvá sveta sa uskutočnia od 10. do 26. mája v Českej republike. Slovensko sa predstaví v jednej skupine s USA, Nemeckom, Švédskom, Lotyšskom, Francúzskom, Kazachstanom a Poľskom.

Ruská reprezentácia kvôli vojne na Ukrajine na šampionát nemôže. Bude už tretím v rade, na ktorom bude chýbať.

Informáciu napokon dementoval aj Slovenský zväz ľadového hokeja.

"S Ruskou hokejovou federáciou sme neviedli žiadne rozhovory ani nemáme v pláne hrať prípravné zápasy s ruskou hokejovou reprezentáciou. Ide o vymyslenú informáciu, ktorej pôvod nepoznáme a ktorá nás šokovala. Podobné špekulácie, ktoré zbytočne ešte viac rozdeľujú polarizovanú spoločnosť, dôrazne odmietame.

Harmonogram prípravy pred majstrovstvami sveta spolu s menoslovom súperov máme pripravený a dohodnutý už od septembra 2023. Čaká nás osem prípravných zápasov s atraktívnymi protivníkmi. O mieste a čase jednotlivých zápasov budeme fanúšikov informovať v blízkej dobe," píše sa v oficiálnom stanovisku SZĽH.

Lukáš Pollert, Július Hudáček Čítajte viac Teraz je Hudáček na západe a my na východe, rýpe do Čechov, ktorí vyštvali Slováka z Kladna, ich olympijský šampión Pollert
70 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #ruskí hokejisti #MS 2024 v hokeji