Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan si nebral servítku pred ústa a pár vetami zrušil Radosu: Prekročil hranice slušnosti, zatiahol do svojich problémov môj osobný život i rodinu

Verbálne spory v slovenskom hokeji majú pokračovanie. Tentoraz to zaiskrilo medzi šéfom hokejového hnutia Miroslavom Šatanom a trenčianskym funkcionárom Milošom Radosom. Podnetom k reakcii legendárneho útočníka mohol byť aj rozhovor s Radosom, ktorý sme uverejnili minulý týždeň na Športwebe.

16.01.2024 10:00
Miroslav Šatan Foto:
Miroslav Šatan.
debata (222)

Pripomeňme si, čo v ňom hokejový funkcionár povedal…

„Po mojom vystúpení na demonštrácii v Trenčíne som zachytil tlaky od niektorých predstaviteľov trenčianskeho klubu. Mám indície, že na nich tlačili aj zo zväzu,“ naznačil Radosa.

V rozhovore pre Joj24 však bol k Šatanovi ešte osobnejší. „Poznám jeho stanoviská od jeho blízkych ľudí. Jeho syn má ísť teraz na univerzitu do Ameriky, Miro tam hral, celý majetok zarobil práve v Amerike, no potichu podporuje opačnú stranu,“ vyhlásil.

Satan - Radosa Čítajte viac Hlasný kritik Putina i Šatana: Nie som rusofób, ale Slovák s dostatočným IQ. Na vulgárnych úbožiakov reagujem slušne

Šatan sa po pár dňoch rozhodol zareagovať. Jeho stanovisko priniesla Pluska.

"Tento supermanažér bol prínosom pre Duklu, iba pokiaľ zbieral hokejky pre trenčianske múzeum. Jeho športové aj ekonomické výsledky v Dukle či obrovské dlhy, ktoré vytvoril ako konateľ APHK, sú odrazom jeho manažérskych schopností.

Hetrik neúspechov zavŕšil snahou založiť na Slovensku súkromnú ligu PHL, čo sa skončilo pre neho ďalšou frustráciou. Z toho pramení jeho averzia voči SZĽH a mojej osobe.

Július Hudáček Čítajte viac Humbug okolo Hudáčka nechápem, tvrdí český brankár. A Rusi? Bez nich by sme nemali čím kúriť

Navyše, prekročil hranice slušnosti, keď zatiahol do svojich problémov aj môj osobný život a členov mojej rodiny," povedal nahnevane niekdajší kapitán slovenskej reprezentácie, ktorý má zo svetových šampionátov všetky štyri kovy.

Pluska uvádza, že podľa jej informácií to s hospodárením klubu pod Radosovým vedením nebolo vôbec ružové. „Veď napríklad na základe údajov z Finstatu vykázal klub za rok 2022 stratu viac než 250-tisíc eur,“ píše sa v článku.

Radosa sa počas uplynulých týždňov niekoľkokrát vyjadril aj ku kauze Július Hudáček. Slovenského brankára niekoľkokrát poriadne skritizoval.

SR šport Hokej APHK TEL TK VV SZĽH BAX Čítajte viac Politika sa mieša so športom odpradávna. Ako majitelia klubov máme byť apolitickí, mieni Rapáč. Čo vraví na Hudáčka a koniec Radosu?

„Tých hráčov, ktorí prišli do KHL v prvej vlne, vnímam ako chamtivých a bezcharakterných. To, čo však predvádzal brankár Július Hudáček, hraničí s propagandou,“ povedal.

Naznačil, že je rád, že hokejový rodák zo Spiša musel po dvoch dňoch z Kladna odísť.

"Veľmi pozitívne ma prekvapilo, ako sa v Česku vyvinula situácia okolo Júliusa Hudáčka a jeho angažmánu v Kladne. Fanúšikovia a médiá sa k tomu postavili jasne a vedenie klubu muselo reagovať. Toto je jediná legálna a legitímna cesta, ako ľudí prebudiť.

Je to signál, ako by mohla verejnosť reagovať na to, že by sa svetového šampionátu mohli zúčastniť aj hráči pôsobiaci v KHL.

V tomto smere sa mi páči postoj pobaltských a škandinávskych krajín, ktoré odsudzujú konanie Ruska. Chcel by som sa raz zobudiť v krajine, kde žijú ľudia s takýmto myslením. U nás na Slovensku to, bohužiaľ, nehrozí," vyhlásil pre Športweb.

Július Hudáček Čítajte viac Český novinár má na Hudáčka sedem otázok. Keď mu ich chcel položiť, odpoveď znela nie

Hudáček následne vydal stanovisko, v ktorom povedal, že sa bude brániť súdnou cestou. A myslel tým práve Radosu.

Hráčov v KHL sa nedávno nepriamo zastal aj hokejový influencer Boris Valábik.

"Veľa chalanov poznám a neviem im ničiť životy tak, ako to dokáže niekto. Oni nerozoberajú geopolitiku, ale hokej.

Hovorí sa, že hokejisti sú hlúpi. Niektorí sú, iní zasa nie. Rovnako ako policajti, požiarnici, právnici a aj politici. Prierez na Slovensku sú hlúpi a aj rozumní ľudia," myslí si Valábik.

Valábik, Facebook Čítajte viac Chalanov z KHL poznám. Neviem im ničiť životy tak, ako niekto. Valábik otvorene hovorí o hlupákoch

Pluska včera dala priestor na vyjadrenie aj šéfovi slovenského olympizmu Antonovi Siekelovi. Ten nenechal na Radosovi suchú niť.

"Myslím si, že tento človek nemá žiadne právo a už vôbec nie morálny kredit niekoho hodnotiť. Ak mám byť úprimný, pred niekoľkými dňami som ani nevedel, že existuje. Kde bol pred rokom, či rokom a pol? Veď vojna na Ukrajine trvá už pomaly dva roky.

Po tom, čo som sa o ňom dozvedel, usudzujem, že frustráciu z toho, v akom stave zanechal Duklu Trenčín, si vybíja všade naokolo," skonštatoval prezident SOŠV.

Miloš Radosa minulý týždeň skončil vo vedení hokejovej Dukly Trenčín. Ako predseda predstavenstva pôsobil od septembra 2020. Pôvodne sa plánoval rozlúčiť s funkciou po skončení sezóny, nakoniec tak urobil už teraz.

Júluis Hudáček Čítajte viac Česi ho očiernili, my za neho ďakujeme! Má ten chlap vôbec pulz? Nemci velebia čarujúceho Hudáčka

Predseda Dozornej rady Róbert Švehla mu poďakoval za pôsobenie a uviedol, že meno jeho nástupcu klub oznámi vo februári.

"Dnes prebehlo neformálne stretnutie akcionárov HK Dukla Trenčín, ktorého predmetom bola diskusia o aktuálnej situácii v klube, ako aj zabezpečení chodu klubu po mojom odchode.

Od svojho nástupu do funkcie predsedu predstavenstva v septembri 2020 som sa usiloval o to, aby sa klub po športovej a ekonomickej stránke dostal na pozície, na ktoré právom patrí.

Napriek nepriazni osudu spôsobenej dvoma pandemickými sezónami a treťou sezónou ovplyvnenou rekonštrukciou zimného štadióna som hrdý, že aj vďaka podpore partnerov a fanúšikov sme tieto sezóny zvládli.

675949730 Čítajte viac Hudáček v Nemecku opäť čaroval, hoci Norimberg naňho spustil kanonádu. Jeho Frankfurt sa odlepil z dna a atakuje pozície play off

Všetky svoje kroky vo funkcii som robil vždy v najlepšej viere pre napredovanie a úspech nášho klubu, a preto ma mrzí, že jeho súčasné postavenie po športovej stránke nezodpovedá vynaloženému úsiliu celého manažmentu.

Vnímam tiež názory, že moje osobné vyjadrenia, ktoré som nikdy nemal záujem spájať s klubom ako takým alebo ich vydávať za klubové, môžu byť považované za kontroverzné.

V nadväznosti na uvedené a majúc na zreteli prioritne záujem klubu, som sa rozhodol k dnešnému dňu ukončiť svoje pôsobenie vo funkcii predsedu predstavenstva hokejového klubu HK Dukla Trenčín.

SR šport Hokej APHK TEL TK VV SZĽH BAX Čítajte viac Radosa odchádza z postu šéfa trenčianskej Dukly: Moje názory môžu byť považované za kontroverzné

Chcel by som poďakovať všetkým priaznivcom a partnerom trenčianskeho hokeja, ktorí mňa a klub počas môjho pôsobenia podporovali.

Verím, že ešte aj v tejto sezóne Dukla Trenčín nepovedala posledné slovo a naďalej zostávam fanúšikom klubu," uviedol Radosa vo vyhlásení, ktoré klub zverejnil na svojom webe.

Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii.

© Autorské práva vyhradené

222 debata chyba
Viac na túto tému: #Július Hudáček #Miroslav Šatan #Anton Siekel #Miloš Radosa