Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: KHL je pre mňa priorita. Kým som zdravý, chcem čo najviac zarobiť, vraví Hudáček. Reaguje aj na kritiku voči Slovákom pôsobiacim v Rusku

Július Hudáček v drese Barysu Astana. Foto: Profimedia
04. Július Hudáček Július Hudáček v drese Barysu Astana.

Registrujete kritické komentáre na adresu slovenských hráčov, ktorí pôsobia v KHL?

Snažím sa to nevnímať. Nesledujem, čo sa píše a hovorí v médiách. Všetci, ktorí v KHL hráme, pevne veríme, že situácia s vojnou sa zmení. Nie je to ale vôbec o nás, alebo o tom, čo chceme my. Rozhodujú o tom iní ľudia. Ja som žil v Rusku pred vojnou a boli sme tam s rodinou spokojní.

Situácia v Rusku sa ani po nej nezmenila. Samozrejme, posudzujem to z pohľadu hráča KHL, ktorý tam chodí výhradne kvôli športu. Uvedomujem si, že bežných ľudí sa to môže dotýkať. Rozhodne som naklonený sa tam vrátiť, ak príde dobrá ponuka.

Máte už 35 rokov. Kedy by ste sa chceli definitívne vrátiť na Slovensko?

Poviem to úplne na rovinu. Kým sa cítim zdravý a mám úroveň, aby som chytal v čo najlepšej lige, za čo najväčšie peniaze, tak je prioritou zahraničie. Život hokejistu je krátky. Nie je to len o peniazoch, ale aj o motivácii. Som vychovaný tak, aby som si stále dával najvyššie ciele.

Juraj Slafkovský Čítajte viac „Dobré znamenie!“ Slafkovský sa revanšoval za slabý úvod a bodoval, Mešár opäť zaujal

Druhá vec je rodina. Tá by už bola veľmi rada, ak by sme sa mohli usadiť niekde na Slovensku alebo v Čechách. Dávam tomu ešte rok. Najmladší syn bude potom už chodiť do škôlky a manželka je s ním doma. Budúci rok je teda otvorený aj môj návrat domov.

Ste rodák zo Spišskej Novej Vsi, no aktuálne trénujete v Poprade, kde sa na novú sezónu pripravoval nedávno aj Tomáš Tatar ====.

Pôvodne som začal trénovať v Spišskej, ale nedohodli sme sa na zmluve. Povedali mi, že nemôžem trénovať s áčkom, ale mám chodiť na tréningy s juniormi. To mi časovo aj kvôli rodine nevyhovovalo. Zavolal som generálnemu manažérovi v Poprade Ľudovítovi Jurinyimu, ktorý mi umožnil trénovať s áčkom, za čo som mu vďačný.

valabik hc kosice Čítajte viac Slovenský hokej na tom musí byť dobre, keď je oň taká bitka. Valábik: Ruský štýl? Nikdy sa mi nepáčil

Bola reálna možnosť, že by ste odchytali v extralige nejaké zápasy za Spišskú Novú Ves?

Mali sme si s vedením klubu sadnúť týždeň pred štartom ligy. Nedohodli sme sa na niektorých detailoch, pričom o finančnú stránku vôbec nešlo. Bol som prekvapený, že nemôžem pokračovať ďalej v tréningovom procese s áčkom. Myslím si, že som mohol odovzdať nejaké skúsenosti mladým hráčom. Ich zdôvodnenie bolo také, že keď za nich nebudem chytať, nemôžem s nimi trénovať. Musel som teda hľadať iné možnosti.

Hovoríte, že o finančnú stránku nešlo. V čom bol teda problém?

Chcel som otvorenú zmluvu. Oni mi ju síce ponúkali, ale boli v nej určité detaily, s ktorými som nemohol súhlasiť. Neboli ochotní ma uvoľniť hneď, ako akceptujem ponuku zo zahraničia. To bol hlavný dôvod, prečo sme sa nedohodli.

SR Hokej TEL 30.kolo Košice Nové Zámky KEX Čítajte viac Slovan? Podpísal hráčov, akých sme si v Košiciach nemohli dovoliť, priznáva Ceman. Šancu u majstra dostane aj 15-ročný talent

Stihli ste s rodinou v lete aj dovolenku?

Chodíme vždy v júni ešte pred začiatkom hlavnej sezóny. Aj z toho dôvodu, že deti chodili do škôlky. Pre nás to bolo lepšie. Čím som starší, tým viac si uvedomujem, koľko času potrebujem na oddych a zážitky s deťmi. Viem presne, ako sa mám pripravovať aj na sezónu, aby som bol fyzicky stopercentne fit. Momentálne mi to tak vyhovuje.

Ako sa darí slovenským hokejistom v KHL Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
V KHL nastupuje v tejto sezóne osem slovenských...

© Autorské práva vyhradené

42 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Július Hudáček