Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan? Podpísal hráčov, akých sme si v Košiciach nemohli dovoliť, priznáva Ceman. Šancu u majstra dostane aj 15-ročný talent

Pred štartom hokejovej Ligy majstrov boli Košice pasované do role jasného outsidera. V súbojoch proti mužstvám z najlepších európskych líg, ktoré majú až desaťnásobne vyššie rozpočty, by bol akýkoľvek zisk bodov obrovským úspechom.

13.09.2023 05:33
SR Hokej TEL 30.kolo Košice Nové Zámky KEX Foto:
Na snímke lavička Košíc, v pozadí tréner Dan Ceman.
debata (2)

V úvodných štyroch zápasoch však dokázali, že s nimi môžu hrať vyrovnanú partiu, čo potvrdzuje aj košický tréner Dan Ceman (50).

Kanaďan získal za vlaňajšiu sezónu cenu pre najlepšieho trénera v ankete Hokejista roka 2023.

V Lige majstrov dostali príležitosť Jaroslav Janus aj Dominik Riečický. Ako ste spokojný s výkonmi brankárov?

Riečický nebol spokojný s niektorými gólmi, ktoré inkasoval v druhom zápase doma proti Ženeve. Zvyčajne podobné strely bez problémov chytá a teraz mu nešťastne prepadli za chrbát. Nemôže byť náš najlepší hráč v každom zápase.

Video

Občas ho musia podržať chlapci pred ním. Výborne si v doterajších zápasoch počínal aj Janus. O tom, kto dostane v bránke prednosť, rozhoduje viacero faktorov. Sme šťastní, že máme kvalitnú brankársku dvojicu.

Zdalo sa, že Riečický mohol stratiť koncentráciu po tom, čo opustil bránku v druhej tretine v zápase so Ženevou a zamieril na striedačku, hoci rozhodcovia neavizovali vylúčenie. Napokon sa stihol do bránky vrátiť. Zažili ste už podobne kuriózny moment v kariére?

Nikdy v živote som nič podobné nevidel. Je to zrejme najbizarnejšia vec, akú som v hokeji zažil. Bolo to šialené. Rozhodca tam naznačil pohyb rukou smerom hore a Riečický to vyhodnotil tak, že sa bude vylučovať. Okamžite vykorčuľoval z bránky, aby dal tímu výhodu.

SR hokej Kaufland Winter Games Slovan Košice BAX Čítajte viac Extraligu bude vysielať súkromná televízia, kluby dostanú viac peňazí

Celá naša striedačka na neho kričala, čo tam robí a súperi si to všimli tiež. Na ľade to však nikto nezaregistroval, až keď sa začal vracať do bránky. Nie som si istý, či ho to mohlo rozhodiť, ale viem, že sa pred zápasom necítil zdravotne dobre. Mal nejaké problémy so žalúdkom. Ale to sa občas stáva.

Pred sezónou ste sa vyjadrili, že Ligu majstrov beriete aj ako skvelú prípravu pred štartom extraligy. Je vzhľadom na prípravu a príchody posíl mužstvo silnejšie ako vlani?

Máme viac hráčov a teda aj väčšiu konkurenciu na jednotlivých postoch. Prídu zranenia a vtedy veľmi oceníme šírku kádra. Čaká nás dlhá sezóna. Pôjdeme krok za krokom, aby sme dosiahli náš cieľ a pokúsili sa obhájiť titul.

Nela Lopušanová 5 Čítajte viac Prepáčte, som Craig. Wow, ste naozaj dobrá! Američania sú ohúrení Lopušanovou

Ako sa vám zatiaľ pozdáva Filip Krivošík, ktorý po príchode do Košíc podáva vyrovnané výkony a zaradil sa medzi ofenzívnych lídrov?

Po sezóne sme si so športovým manažérom Gabrielom Spilarom sadli a Filip bol jeden z hráčov, o ktorého sme hneď prejavili záujem. Hlavne pre jeho herný štýl, ktorý sa nám veľmi páčil. Navyše má skvelý potenciál. Hrá tvrdo do tela, chodí do priestoru pred bránkou, blokuje strely. Je to skvelý hokejista.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Dan Ceman