Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

KHL je pre mňa priorita. Kým som zdravý, chcem čo najviac zarobiť, vraví Hudáček. Reaguje aj na kritiku voči Slovákom pôsobiacim v Rusku

Ak by prišla ponuka z Ruska, v ktorom nezaznamenal žiadnu zmenu po začiatku vojny, rozhodne by ju prijal. Slovenský brankár Július Hudáček (35) sa aktuálne pripravuje pred štartom novej sezóny v Poprade. Ponuky z európskych líg ho zatiaľ nezaujali. Vlani odchytal vyše 40 zápasov za kazašský Barys Astana.

25.09.2023 05:41
Július Hudáček Foto: ,
Július Hudáček (brankár/Barys Nur-Sultan).
debata (42)

V rozhovore pre Športweb prezrádza, kedy sa chce definitívne vrátiť na Slovensko, aký bol život v Kazachstane aj ako vníma negatívny postoj voči hráčom pôsobiacim v KHL.

Vlaňajšia sezóna bola pre vás šiestou v KHL. Ako hodnotíte vaše pôsobenie v Astane?

Z pohľadu tímu bola sezóna pre nás veľmi náročná. Nesplnili sme hlavný cieľ, s ktorým sme do nej vstupovali – postúpiť do play off. Niektoré veci v tíme nefungovali. Na môj vkus sa robili až príliš veľké rozdiely medzi legionármi a domácimi. Mužstvo nebolo kompaktné. To bol najväčší problém.

Rozhovor s Tomášom Tatarom
Video

Mužstvo ako také kvalitu malo. Dokázali sme to v zápasoch so silnejšími súpermi, ktorých sme zdolávali. Naopak s našimi tabuľkovými susedmi sa nám nedarilo pravidelne bodovať. Práve zápasy proti Chabarovsku či Vladivostoku, s ktorými sme bojovali o play off, sme nezvládali.

Z osobného hľadiska som bol spokojný. Odchytal som veľa zápasov. Myslím si, že aj z pohľadu štatistík to bolo dobré. Mal som lepšie i horšie zápasy. Sezóna sa ale hodnotí najmä z pohľadu tímu a keďže sme nepostúpili do play off, zmluvu so mnou nepodpísali.

Fungovalo v klube všetko tak, ako malo?

Barys je vynikajúca organizácia. Hocikto sa ma opýta, aké to tam bolo, poviem, že ju odporúčam. Klub aj mesto boli super. Bola tam so mnou aj rodina. Prišli trochu neskôr, pretože najstaršia dcéra chodí už do školy. Boli sme tam spolu asi tri mesiace. Pre rodiny je Astana nádherná.

Tomas Pobezal Čítajte viac Vyrastá v Nitre nástupca Hossu, o ktorého sa pobije NHL? Radí mu český tréner aj elitný strelec

Neprekážalo ani to, že väčšinu času je tam obrovská zima. Človek má stále čo robiť. Domácim ani mrazivé počasie neprekáža. Zimu si prakticky nevšímajú. Bolo tam aj mínus tridsať stupňov a oni si robili fasády na domoch a stavili bytovky. Sú tam na to zvyknutí a zvykli sme si aj my.

Prekvapilo ma, že bolo veľa slnečných dní. Aj keď bola zima, nebolo škaredo. Dalo sa byť aj vonku. Boli sme veľmi spokojní.

Z toho, čo rozprávate, sa zdá, že ste si želali pokračovať ďalej v KHL.

Určite. V Rusku je to tak, že pokiaľ sa splní cieľ a tím postúpi do play off, sú s vami spokojní. S tým, ako som chytal a aké som mal štatistiky, by som predĺžili zmluvu úplne bez problémov. Mal som od vedenia pozitívnu spätnú väzbu počas výstupného mítingu.

Zadorov vs. Ovechkin Čítajte viac Ovečkinova podpora Putina? Je to jeho voľba. Rus z Calgary už nedokázal mlčať. V NHL stoja proti sebe dva ruské tábory

Keďže sme však tímový cieľ nenaplnili, legionári museli odísť. Chápal som to. Do tímu priviedli vynikajúceho kanadského brankára Edwarda Pasquala. Pre klub je to výborné a trúfam si povedať, že tento rok Barys určite postúpi do play off.

Aké ponuky ste mali v lete? Uvažujete nad niektorou z nich?

Mal som ponuky z Česka, Nemecka aj rakúskej ligy. Ak by to bolo z top tímu a finančne zaujímavá ponuka, asi by sme sa dohodli. Nič ma však nezaujalo a tak sme si povedali, že ešte počkáme a uvidíme. Rozbehli sa niektoré súťaže a tímy vyvolávajú, či som pripravený. Myslím si, že do pár týždňov už budem mať nový klub.

Daugavinš Lotyšsko hokej Čítajte viac Prestupová bomba na Slovensku! Klub z východu posilní kapitán Lotyšska. Bude najdrahším hráčom ligy?

Ostáva pre vás prioritou pôsobenie v KHL?

Dosiaľ vždy, keď som tam chytal, všetko fungovalo na sto percent. Všetci legionári, ktorí tam pôsobili, boli zo športového hľadiska spokojní. Mám na mysli zázemie, kvalitu súťaže aj financie. Nič sa na tom nezmenilo ani počas vojny. Zahraniční hráči tam podpisujú zmluvy aj naďalej.

© Autorské práva vyhradené

42 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Július Hudáček