Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Réway reaguje na Frühaufa. Priznáva, odkiaľ má ponuky a kam by za žiadne peniaze nešiel

Slovenský hokejista Martin Réway dúfal, že by sa po vydarenom play off v drese Spišskej Novej Vsi mohol dostať do reprezentácie. Nestalo sa.

20.04.2023 18:17
HOKEJ-TE: HKM Zvolen - HK Grotto Spišská Nová Ves Foto:
Martin Réway si preberá bronzovú medailu.
debata (18)

"Ťažko to hodnotiť, lebo som to nemal vo svojich rukách. Mohol som ovplyvniť akurát to, čo sa deje na ľade. V minulosti som bol povolaný, aj keď som nehral tak dobre ako teraz v Spišskej.

„Reprezentovať pre mňa vždy bola česť. V kútiku duše som dúfal, že sa dostanem aspoň do prípravy. Bohužiaľ, dopadlo to takto, ale rešpektujem rozhodnutie trénerov a manažérov. Mrzí ma iba spôsob, akým to podali,“ povedal Réway v rozhovore pre Denník N.

Dvadsaťosemročný útočník zaregistroval vetu, ktorou asistent hlavného trénera reprezentácie Craiga Ramsayho Peter Frühauf reagoval na možnosť povolať ho do národného tímu.

„Každý reprezentant je nositeľom nejakého kódexu, je vzorom pre mládež. Tým som povedal všetko.“

Martin Réway Čítajte viac Tréner Spišiakov povedal o Réwayovi dve vážne veci. Štve ho, že sa neustále píše len o ňom

Réway rozhodnutie trénerského tímu rešpektuje, ale jeho interpretácia sa mu nepáči.

"Spôsob, akým sa to podalo, dáva ľuďom veľký priestor na domýšľanie. Bol by som rád, keby boli féroví ku všetkým. Úplne by som rozumel vysvetleniu, ktoré by zostalo v hokejovej rovine.

Že som naposledy reprezentoval pred siedmimi rokmi, že pán tréner Ramsay nemá so mnou nijaké skúsenosti, že v tíme sú už zohrané dvojičky či celé formácie – to by som, samozrejme, úplne chápal," doplnil Réway.

Martin Réway Čítajte viac Zaslúži si Réway miesto v reprezentácii? Možno, ale od top formy má stále ďaleko ako zo Spiša do Bratislavy

Niekdajší slovenský talent priznal, že momentálne má viacero ponúk, vrátane Spišskej Novej Vsi.

"Ideálne by bolo zostať v Spišskej, vážim si ľudí a fanúšikov, ktorí mi dali šancu a snažili sa mi pomôcť. Ešte rokujeme, ale mám ponuky z iných slovenských klubov a takisto zo zahraničia.

Teší ma tento záujem, je to vizitka, že mám za sebou herne vydarené obdobie. Mal som už aj dva telefonáty z KHL, ale za momentálnej situácie som ju hneď vylúčil.

Nešiel by som tam hrať, bez ohľadu na to, akékoľvek veľké peniaze by mi ponúkli. V tomto mám úplne jasno," uzavrel Réway.

5. Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji Čítajte viac Pred MS sú v hre veľké mená! Tréner Slovákov o nich prehovoril, k Réwayovi zaujal jasný postoj
18 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Reway #HK GROTTO Spišská Nová Ves