Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Spišiakov povedal o Réwayovi dve vážne veci. Štve ho, že sa neustále píše len o ňom

Vlastimil Wojnar, tréner Spišskej Novej Vsi, takmer dotiahol klub s najmenším rozpočtom do finále extraligy. Čech, ktorý na severe Slovenska vybudoval konkurencieschopný tím, pre české médiá povedal niekoľko zaujímavých vecí. Aj o Martinovi Réwayovi, najväčšej hviezde tímu.

19.04.2023 15:30
Martin Réway Foto:
Martin Réway.
debata (19)

Wojnar poskytol rozhovor pre český portál aktualne.cz. V ňom okrem iného uviedol, že za vyradením Spišskej Novej Vsi v sérii proti Zvolenu je krivda. Samostatný nájazd pred koncom siedmeho duelu vraj nemal byť.

Odmieta, že by za úspechom klubu stálo predovšetkým meno Martin Réway. Slovenský supertalent prišiel k tímu na začiatku januára a Wojnar pripomenul, že vtedy boli Spišiaci na štvrtom mieste v extralige.

Réway hokej Čítajte viac Počúvať reči o alkohole a drogách je priveľa. Hanba, že takí ľudia majú robotu, hnevá sa Réway na expertov

"Prekážajú mi titulky ako – Réway dotiahol Spišskú k historickému úspechu. Prišiel k nám v priebehu sezóny z druhej nemeckej ligy, v tej chvíli sme boli štvrtí. Hráči si to uhrali aj bez neho.

Áno, on k nám vniesol určité veci, hlavne pokoj pri presilovke. Ale keby som si ako hráč tímu stále čítal len o ňom, na rovinu, bol by som nahnevaný," pripustil.

Réwayovi toto pôsobenie vyšlo pomerne dobre, v priemere mal jeden kanadský bod na zápas. Wojnar akoby však chcel povedať aj niečo iné.

"Nie je to jednoduché. Je to geniálny hokejista a čo on vidí, to nevidí asi nikto v extralige. Má rýchlejšie hokejové premýšľanie ako ostatní, skvelé periférne videnie aj videnie hry, nezištné prihrávky.

Nie nadarmo sa hovorí, že je to najväčší talent od čias Žigmunda Pálffyho, ale… (odmlčí sa) Nie je to len o hokeji," pokračoval.

„Bodovo mu to vyšlo, aj keď ani on sa nevyhol výkyvom. Ale tie peripetie okolo, nechcel by som to viac rozoberať. Je to oriešok. Na Slovensku sa rozhorel boj, či Réway do reprezentácie áno, alebo nie. Stala sa z toho mediálna prestrelka. Napísalo sa toho o ňom už veľa,“ dodal.

Predpovede MS v hokeji podľa bookmakerov Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Kto získa zlato? Aké zloženie bude mať finále?...
19 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Reway #Vlastimil Wojnar