Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majster sveta, ktorý sa hlásil k Slovákom, mal byť domácim tyranom. Obvinenia stiahli pre výsadu Lucicovej ženy

Prokurátori stiahli obvinenie vedené proti kanadskému hokejistovi Milanovi Lucicovi z Bostonu Bruins, ktorý mal v novembri minulého roka napadnúť svoju manželku.

17.02.2024 11:15
813043641 Foto:
Milan Lucic v drese Bostonu.
debata (3)

Prokuratúra podľa agentúry AP v piatok vyhlásila, že rozhodnutie Lucicovej ženy uplatniť si manželskú výsadu im znemožnilo preukázať prípad bez dôvodných pochybností.

Lucicov zamestnávateľ vydal stanovisko o tom, že 35-ročný útočník sa v tejto sezóne do kádra Bostonu nevráti.

Po tom, ako sa Lucicova manželka rozhodla nevypovedať, súd zamietol návrh prokurátorov na prijatie informácií z tiesňového volania do dôkazov.

Súdny spor sa tým podľa nich fakticky skončil. "S touto situáciu sa prokurátori stretávajú pomerne často vo veciach týkajúcich sa obvinení z domáceho násilia.

Lucic mugshot Čítajte viac So Slovákmi mám veľa spoločného, smial sa na MS. Známeho búrliváka odsudzuje za odporný čin celá Amerika

Tento prípad sme riešili presne tak, ako by sme riešili akýkoľvek iný s podobnými okolnosťami," uviedol James Borghesani, hovorca okresného prokurátora Kevina Haydena.

Právnik zastupujúci Lucica bezprostredne neodpovedal na žiadosť o komentár. "Milan zostane mimo zostavy do konca sezóny 2023/24.

Organizácia Milana a jeho rodinu podporuje v čase, keď pokračuje v osobnej rehabilitácii," uviedli Bruins vo vyhlásení.

Na Lucica zavolala políciu v novembri jeho manželka. Do telefónu povedala, že ju manžel škrtil. Podľa privolaných policajtov javil hokejista známky intoxikácie.

Kanada, škandál, obvinenia Čítajte viac Nechutný škandál v kolíske hokeja. Verejnosť hromží, Američania už zaradili spiatočku

Brittany Lucicová im neskôr prezradila, že ju mal manžel ťahať za vlasy, no dodala, že sa ju nepokúšal uškrtiť. Zároveň odmietla lekárske ošetrenie.

Polícia Lucica na mieste zatkla, následne však zložil kauciu za podmienky, že sa zúčastní na ďalšom pojednávaní.

Hráč na súde nehovoril, v jeho mene bolo podané vyhlásenie o nevine. Podmienkou prepustenia na kauciu bolo, že sa musí vyhýbať konzumácii alkoholu.

Milan Lucic, Zdeno Chára Čítajte viac Zhrbený Srb zavolal: „Kanada, prosím, vezmi aj mňa.“ Favorit vybehne na Slovákov so svedectvom o drine

Skúsený krídelník odohral v NHL viac ako 1300 zápasov v tímoch Bruins, Los Angeles Kings, Edmonton Oilers a Calgary Flames.

V roku 2011 získal s Bostonom slávny Stanleyho pohár. Do tímu sa vrátil vlani v lete po podpise ročného kontraktu na milión dolárov.

Na minuloročných MS v Lotyšsku a Fínsku si splnil odveký sen a v drese Kanady získal titul svetového šampióna.

„Ako človek, ktorý má predkov zo Srbska, mám so Slovákmi ako Východoeurópanmi veľa spoločného,“ vravel Milan Lucic slovenským novinárom počas šampionátu.

Lucic kedysi hrával v Bostone spolu so Zdenom Chárom. Vyhrali Stanley Cup a o niekoľko rokov sa ich cesty rozišli. Dodnes sú však v kontakte.

„Je to borec. Zabehnúť maratón za 3 a pol hodiny, to všetko v 46 rokoch pri jeho výške a váhe, nuž klobúk dole,“ smial sa na MS pred slovenskými novinármi, ktorí mu pripomenuli trenčianskeho obra.

Najstarší aktívni hokejisti v zámorskej NHL Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Okrem presného veku desiatich veteránov (k 1....
3 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #domáce násilie #Milan Lucic #manželská výsada