Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Netlač tak na seba, Slaf! Kouč Montrealu naznačil, akou cestou by sa mal mladý Slovák vydať

Slovenský útočník Juraj Slafkovský nezačal novú sezónu ideálne.

07.11.2023 09:30
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský v prípravnom zápase pred štartom NHL.
debata

Aj keď bodoval hneď v úvodnom dueli, na prvý gól v novej sezóne musel čakať až do jedenásteho zápasu. Zámorské média a fanúšikovia z výkonov draftovej jednotky 2022 neboli nadšení.

S nepresvedčivými výkonmi silneli hlasy, že profiliga je pro Slováka zatiaľ priveľkým sústom a lepšie by mu bolo v AHL.

Slafkovský gól Čítajte viac Žiadna farma pre mladého Slováka. Slafkovský strelil prvý gól v sezóne, za šikovnosť ho chválili viacerí

Podľa kouča Montrealu Canadiens však Slafkovský ide správnou cestou. Martin St. Louis si myslí, že slovenská hokejová nádej na seba môže vyvíjať až príliš veľký tlak.

„Myslím, že áno. pre devätnásťročného mladíka nie je jednoduché sa tomu vyhnúť, obzvlášť pri mediálnom cirkuse tu v Montreale. Niekedy je to až neférové,“ povedal tréner Canadiens novinárovi Martinovi Maguireovi.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Najhorší zápas Slafkovského. Tréner ho nechal sedieť. Strácajú s ním v klube trpezlivosť?

"Ale so Slafom…používate Waze (navigačná aplikácia), keď niekam idete? Zadáte adresu nejakého pekného miesta, povie vám to, koľko bude trvať cesta, koľko kilometrov treba prejsť a potom sa dostanete do hustej premávky. Čo sa stane s časom vášho príchodu?

Bude to trvať dlhšie alebo kratšie? Otočíte auto alebo budete pokračovať? Budete pokračovať," zvolil St. Louis zaujímavé prirovnanie. „Keď miniete odbočku, nahneváte sa a zamierite domov? Alebo počkáte, kým sa vypočíta nová cesta a budete pokračovať?“

Juraj Slafkovský oslavuje gól do siete St.... Foto: Profimedia
Slafkovský gól Juraj Slafkovský oslavuje gól do siete St. Louis Blues.

Ja sa v živote snažím ísť touto cestou a to isté chceme aj pre Slafa. Slafkovský smeruje na pekné miesto," verí bývalá hviezda NHL. „Nevieme, ako dlho bude trvať, kým sa tam dostane. Niekedy sa dostane do "zápchy“, no nesmie byť frustrovaný alebo sa nechať odradiť.

Niekedy miniete odbočku, no napokon nájdete správnu cestu. Neviem, kedy presne sa tam dostane, ale verím, že smeruje na to správne miesto," dodal St. Louis s tým, že pre mladíka to môže byť ťažká cesta.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Poď sem! Z nebojácneho Slafkovského sa stal Zorro pomstiteľ

„každý sa občas dostane do hustej premávky alebo minie odbočku. Pre devätnásťročného mladíka to nie je jednoduché, ale snažíme sa mu s tým pomôcť,“ povedal na záver kouč Martin St. Louis.

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Montreal Canadiens #Martin St. Louis #Juraj Slafkovský