Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najhorší zápas Slafkovského. Tréner ho nechal sedieť. Strácajú s ním v klube trpezlivosť?

Montreal Canadiens v zostave so slovenským útočníkom Jurajom Slafkovským zvíťazil na domácom ľade nad Winnipegom Jets 4:3 po nájazdoch.

29.10.2023 06:39 , aktualizované: 10:02
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský v zápase proti Winnipegu v súboji s Ninom Niederreiterom.
debata (10)

Slafkovský nebodoval už v siedmom zápase a odohral len 12 minút, čo je najmenej v novom ročníku zámorskej profiligy.

V priebehu stretnutia si pripísal na konca dva mínusové body, dve strely a dva bloky. V jednej z pokročilých štatistík, ktorá vyjadruje celkový prínos hráča na výsledok tímu, bol najhorší z tímu Canadiens.

Martin Fehérváry Čítajte viac Fehérváryho kiks na modrej, Washington pykal. Pozrite si nešťastný moment Slováka v NHL

Navyše, v polovici tretej tretiny ho dokonca tréner Montrealu Martin St. Louis nechal sedieť na lavičke a kvôli tomu mu čas na ľade oproti predchádzajúcim duelom klesol o dve minúty.

Na zámorských portáloch sa objavili kritické hlasy, že išlo o najhorší zápas Slafkovského v sezóne. „Hra v NHL sa zdá byť príliš rýchla pre Juraja Slafkovského v tomto bode kariéry,“ napísal Stu Cowan, novinár z Montreal Gazette.

V samostatných nájazdoch ako jediný uspel Nick Suzuky, o góly Montrealu v stretnutí sa postarali Justin Barron, Sean Monahan a Joel Armia.

Kľúčové momenty zo stretnutia NHL.

Hráči Bostonu zvíťazili nad Detroitom 4:1 a v novej sezóne zatiaľ bodovali v každom zápase. Ústrednou postavou Bruins bol David Pastrňák, ktorý si pripísal na konto dva góly a asistenciu. Český krídelník v tomto ročníku profiligy nazbieral už 13 bodov (8+5).

V tabuľke strelcov je druhý za Alexom DeBrincatom z Detroitu, ktorý v tomto zápase vyšiel bodovo naprázdno. “Dokázali sme eliminovať ich rýchlosť a bleskový prechod do útočného pásma. Hráči dokonale splnili nás zápasový plán,” spokojne konštatoval tréner “medveďov” Jim Montgomery. Boston viedol 2:0 po góloch Pavla Zachu a Charieho McAvoya, za hostí kontroval svojim piatym zásahom v piatom zápase Joe Veleno.

Záver patril Pastrňákovi, ktorý v 52. minúte efektne premenil svoje druhé trestné strieľanie v sezóne a víťazstvo spečatil gólom do prázdnej bránky, keď trafil presne z vlastného pásma biliardovým spôsobom o mantinel.

“Úprimne, len som chcel vyhodiť puk von a ísť striedať, pretože už som bol dlhšie na ľade,” pousmial sa Pastrňák, ktorý úspešne oslávil svoj 600. zápas v profilige. Víťazstvo Bostonu vychytal Jeremy Swayman, ktorý vykryl 22 striel. Prvýkrát v sezóne vyšiel bodovo naprázdno kapitán Red Wings Dylan Larkin, ktorý sa do štatistík zapísal v prvých ôsmich dueloch.

Kľúčové momenty stretnutia NHL

Anaheim slávil tretie víťazstvo za sebou. Na ľade Philadelphie triumfoval 7:4, keď sa hetrikom blysol útočník Frank Vatrano. “Každého baví strieľať góly. Niekedy to tam padá, inokedy nie. Verím, že mi toto nastavenie vydrží čo najdlhšie,” povedal Vatrano, ktorý zaznamenal druhý hetrik v sezóne a v ôsmich zápasoch má na konte rovnaký počet gólov.

Viac ako jeden hetrik v sezóne zaznamenali predtým v drese Ducks len Paul Kariya (3×), Corey Perry (3×), Teemu Selänne (2×), Ryan Getzlaf a Bobby Ryan. Vatrano skóroval pri vyrovnanom počte hráčov na ľade, v presilovke aj v oslabení a to sa v jednom zápase za “káčerov” podarilo predtým len Coreymu Perrymu (12. decembra 2010) a Kariyovi (10. januára 1997). Tri body za gól a dve asistencie pridal Ryan Strome. Domácim nepomohli ani dva presné zásahy Travisa Konecneho. Ducks čaká posledný zápas na “tripe” v Pittsburghu.

Zostrih zo zápasu Philadelphia - Anaheim

Nick Couzins rozhodol kurióznym gólom necelých šesť minút pred koncom o víťazstve Floridy nad Seattlom 3:2. Nahodenie Josha Mahuru išiel za bránkou zastaviť Joey Daccord, ale puk sa od mantinelu nečakane odrazil ku Couzinsovi a ten bekhendom do prázdnej bránky dokonal obrat Panthers z 0:2 na 3:2. “Beriem to na seba, nemal som ísť za bránku. Do konca zápasu chýbalo pár minút a bol to veľký risk. Mal som ostať dnu a pokúsiť sa o zákrok,” sypal si popol na hlavu Daccord, ale tréner Dave Hakstol ho podržal:

“Celý zápas výborne rozohrával. Toto bola jednoducho smola a nedá sa s tým nič robiť. To je celé.” Kraken viedli po góloch Jareda McCanna a Eeliho Tolvanenena 2:0, ale domáci hokejisti vyrovnali v priebehu 11 sekúnd v druhej tretine, keď sa presadili Gustav Forsling a prvýkrát v sezóne Matthew Tkachuk.

Zostrih zo zápasu Florida - Seattle

New York Islanders vyhrali v Columbuse 2:0 a zastavili štvorzápasovú bodovú sériu Blue Jackets. Výraznou mierou prispel k úspechu Semjon Varlamov, ktorý chytil 34 striel a zaznamenal prvý shutout v tejto sezóne. Celkovo vychytal 39. nulu v kariére a štvrtú v osemnástich zápasoch proti Columbusu. “Bola radosť sledovať ako predo mnou chlapci pracovali. Veľmi mi pomáhali,” povedal Varlamov. Góly “ostrovanov” strelili Kyle Palmieri a Matt Martin.

Zostrih zo zápasu Columbus - NY Islanders

Roman Josi rozhodol v predĺžení o víťazstve Nashvillu nad Torontom 3:2. Kapitán Predators prekonal spomedzi kruhov švihom Iľju Samsonova. “Bol to rýchly zápas, malo to poriadne tempo. Dva body s takýmto silným tímom nás potešili,” povedal Josi, ktorý pridal aj asistenciu. Oba góly “predátorov” v riadnom čase strelil v početnej výhode Ryan O’Reilly a presadil sa tak v prvom zápase proti svojmu bývalému tímu.

“Ak chcete uspieť, tak musíte využívať presilovky. Dnes sa to opäť potvrdilo,” povedal O’Reilly. Skóre duelu otvoril krídelník Toronta William Nylander, ktorý bodoval v každom z prvých ôsmich zápasov sezóny (6+6) a vyrovnal klubový rekord. Hostia viedli aj druhýkrát, keď skóroval 40-ročný obranca Mark Giordano. Víťazstvo Nashvillu vychytal Juuse Saros (33 zákrokov).

Zostrih zo zápasu Nashville - Toronto

Sériu troch prehier ukončili hokejisti Ottawy, keď uspeli v Pittsburghu 5:2. Dva góly strelil Brady Tkachuk, Joonas Korpisalo chytil 40 striel. Premiérovo sa v drese “senátorov” presadil gólovo Dominik Kubalík.

Zostrih zo zápasu Pittsburgh - Ottawa

O víťazstve NY Rangers vo Vancouveri 4:3 rozhodol v predĺžení K’Andre Miller, ktorý premenil po brejku na gól skvelú nahrávku Chrisa Kreidera. “Jazdci” vyhrali štvrtý zápas za sebou, k čomu tromi bodmi (1+2) prispel aj Mika Zibanejad, ktorý si otvoril strelecký účet v sezóne. “Nebudem klamať, bol som frustrovaný, že som čakal tak dlho na gól. Ale prekonávalo sa to ľahšie, keď tím vyhrával,” povedal švédsky útočník.

Zostrih zo zápasu Vancouver - NY Rangers

Hokejisti Vegas bodovali aj v deviatom zápase novej sezóny. Obhajcovia Stanley Cupu vyhrali v Los Angeles 4:3 po nájazdoch, v ktorých rozhodol Jack Eichel a oslávil tak 27. narodeniny. Kings viedli 2:0, ale napokon zachránili aspoň bod až v závere, keď 63 sekúnd pred treťou sirénou vyrovnal na 3:3 obranca Drew Doughty.

Zostrih zo zápasu Los Angeles - Vegas

sumáre NHL:
Philadelphia Flyers – Anaheim Ducks 4:7 (0:2, 2:2, 2:3)
Góly: 32. Atkinson (Tippett, York), 33. Konecny (Walker, Laughton), 50. Konecny (Couturier, Brink), 57. Farabee (Brink, Cates) – 1. Strome (McTavish), 16. Vatrano (Fowler, McTavish), 27. Vatrano (LaCombe, Strome), 30. Henrique (Jones, Silfverberg), 43. Zegras (Strome), 44. Leason (Carrick, Johnston), 52. Vatrano (Henrique). Brankári: Ersson – Dostál, strely na bránku: 31:25.

Florida Panthers – Seattle Kraken 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
Góly: 29. Forsling (Lundell, Verhaeghe), 30. Tkachuk (Kulikov, Mikkola), 55. Cousins (Mahura, Kulikov) – 8. McCann (Gourde, Borgen), 28. Tolvanen (Schwartz, Borgen). Brankári: Bobrovskij – Daccord, strely na bránku: 38:32.

Boston Bruins – Detroit Red Wings 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Góly: 11. Zacha (Marchand, Pastrňák), 15. McAvoy, 52. Pastrňák z tr. str., 58. Pastrňák – 47. Veleno (Sprong). Brankári: Swayman – Husso, strely na bránku: 31:24.

Columbus Blue Jackets – New York Islanders 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Góly: 16. Palmieri (Engvall, Aho), 57. Martin (Cizikas). Brankári: Martin – Varlamov, strely na bránku: 34:33.

Montreal Canadiens – Winnipeg Jets 4:3 pp a sn (1:1, 1:2, 1:0 – 0:0, 1:0)
Góly: 6. J. Barron (Harvey-Pinard, Guhle), 29. Monahan (Suzuki, Matheson), 42. Armia (Guhle), rozh. náj. Suzuki – 5. Lowry z tr. str., 21. Lowry (Niederreiter, Appleton), 21. Niederreiter (Appleton). Brankári: Allen – Brossoit, strely na bránku: 29:45.

Nashville Predators – Toronto Maple Leafs 3:2 pp (1:1, 1:1, 0:0 – 1:0)
Góly: 16. O'Reilly (Josi, Forsberg), 36. O'Reilly (Forsberg, Evangelista), 63. Josi (Evangelista, Novak) – 14. Nylander (Matthews, Marner), 33. Giordano (Kämpf, Domi). Brankári: Saros – Samsonov, strely na bránku: 24:35.

Pittsburgh Penguins – Ottawa Senators 2:5 (0:2, 1:1, 1:2)
Góly: 38. Crosby (Rust, Letang), 60. Guentzel (Crosby, Ruhwedel) – 5. Greig (Giroux, Chychrun), 15. Tkachuk (Giroux, Stützle), 26. Kubalík (Greig, Joseph), 54. Tkachuk (Stützle, Hamonic), 54. Batherson (Tarasenko). Brankári: Jarry (26. Hellberg) – Korpisalo, strely na bránku: 42:26.

Vancouver Canucks – New York Rangers 3:4 pp (0:1, 1:0, 2:2 – 0:1)
Góly: 36. Miller (Hronek, Pettersson), 50. Myers, 56. Soucy (Hronek, Beauvillier) – 10. Panarin (Trocheck, Zibanejad), 53. Fox (Panarin, Zibanejad), 54. Zibanejad (Fox), 64. Miller (Kreider). Brankári: DeSmith – Šesťorkin, strely na bránku: 33:24.

Los Angeles Kings – Vegas Golden Knights 3:4 pp a sn (1:0, 1:2, 1:1 – 0:0, 0:1)
Góly: 14. Laferriere (Dubois, Roy), 25. Lewis (Anderson, Lizotte), 59. Doughty (Fiala, Kempe) – 28. Amadio (Karlsson), 33. Carrier, 47. Stone (Marchessault, Theodore), rozh. náj. Eichel. Brankári: Talbot – Thompson, strely na bránku: 39:30.

Slovák v akcii:
Juraj Slafkovský (Montreal) 12:02 0 0 0 –2 2 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii.
10 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský