Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiadna farma pre mladého Slováka. Slafkovský strelil prvý gól v sezóne, za šikovnosť ho chválili viacerí

Juraj Slafkovský odpovedal na kritiku svojich uplynulých výkonov najlepším možným spôsobom. Zaznamenal premiérový gól v sezóne NHL, ale po zápase ho mrzelo, že to Montrealu nestačilo na body.

05.11.2023 02:53 , aktualizované: 06:49
Slafkovský gól Foto:
Juraj Slafkovský oslavuje gól do siete St. Louis Blues.
debata (13)

Canadiens prehrali na ľade St. Louis 3:6. Hostia držali krok s Blues viac než polovicu zápasu, po dvoch tretinách prehrávali 2:3.

Nezvládli však záverečnú periódu, v ktorej inkasovali až trikrát. Za stavu 2:6 korigoval 90 sekúnd pred záverom kapitán Suzuki.

slafkovský juraj Čítajte viac TSN sa pýtala, čo majú šéfovia Montrealu povedať Slafkovskému. Kanaďania si zgustli na mladom Slovákovi

Tréner Martin St. Louis vypočul želania fanúšikov a Slafkovského zaradil do prvej formácie k elitnej dvojici Nick Suzuki, Cole Caufield.

„Zmena mi nerobila problém. Obaja sú výborní hokejisti, ktorí svojou hrou robia spoluhráčov okolo seba lepšími. Určite je medzi nami priestor na zlepšenie, ale myslím, že už v tomto zápase bolo vidieť, že si na ľade rozumieme,“ vravel mladý Slovák po finálnom hvizde.

Posun do prvej formácie mu jednoznačne prospel. Od začiatku hýril aktivitou, už v prvej tretine vyslal na bránku súpera dve strely, čo bolo viac, ako za dva celé predchádzajúce zápasy.

Skóroval v presilovke pri vylúčení Kevina Hayesa. Najskôr si urobil miesto pri mantineli a potom sa natlačil pred domáceho brankára, ktorého prekonal po šikovnom zakončení.

„Skvelá palicová technika od Slafkovského“ pochválili 19-ročného útočníka komentátori portálu Bleacher Report.

Pozrite si Slafkovského gól na videu:

Bol to pre neho prvý gól po 31 zápasoch a od decembra 2022, keď skóroval do siete Calgary. Košický rodák celkovo strávil na ľade 18:06 min (najviac v sezóne), mal spolu štyri strely a jeden mínusový bod.

„Hral dobre. Vybojoval puky, strieľal, napádal. Viem, čo všetko na ľade dokáže. Zapadol medzi nás do útoku veľmi dobre,“ chválil ho kapitán Suzuki.

Slafkovský po zápase vravel, že kritiku na svoje výkony sa snažil nevnímať.

„Nesústredím sa na to, čo píšu médiá, ale na na svoju hru. Sledujem iba instagram. Našťastie, ľudia tam nepíšu o zlých veciach, takže tam je to v pohode. Na každom tréningu, v každom striedaní sa snažím zlepšovať svoju hru,“ vravel slovenský útočník.

Verí, že miesto v prvom útoku si vybojoval a zostane tam čo najdlhšie.

„V každom zápase sa snažím strieľať čo najčastejšie. Hral som v útoku s Nickom a Coleom, aj to malo vplyv na to, že som mal viac striel ako predtým. Teší ma to, je to dobré pre moje sebavedomie,“ do­dal.

Canadiens sa po trojzápasovom tripe po klziskách súperov vracajú domov, v noci na stredu hostia Tampu Bay.

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský