Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Slafkovský dopláca na babráctvo Montrealu. Nezmenil sa, musí dokázať, že nie je len veľký chlapec

Elmo Aittola. Foto: HK Dukla Michalovce
elmo aittola hokej expert finsko Elmo Aittola.

Čo by bolo pre neho najlepším riešením v aktuálnej situácii?

Potrebuje získať sebavedomie a veľa hrať. Nestačí mu 10 či 15 minút, ktoré dostáva v Montreale. Z tohto pohľadu by mu prospelo hrať v prvej formácii v AHL, kde by mal v priemere viac ako 20 minút na zápas. Nezávidím Montrealu túto situáciu.

Nie je jednoduché poslať draftovú jednotku na farmu, keď už druhú sezónu hráva v NHL. Je to pre nich extrémne náročné. Zároveň je to signál, že to zbabrali, keď ho tlačili a držali v NHL. Ak by sa v tejto sezóne opäť zranil, jeho kariéra by bola vo vážnom ohrození.

Potrebuje dokázať, že je viac ako veľký a silný chlapec, ktorý dokáže skvele vystreliť. Z dlhodobého hľadiska verím, že bude skvelým hráčom, ale potrvá to ešte rok, možno dva.

Video

Obrancovia Erik Černák a Martin Fehérváry sa tiež v úvode sezóny trápia. Pri ktorom z nich vás to viac prekvapuje?

Nemyslím si, že Černák nutne potrebuje zbierať body alebo niečo dokazovať. Tampa prechádza prestavbou. Nie je to už ten tím, ktorý pred pár rokmi dominoval v NHL. Černák si svoje miesto zastal. Patrí medzi top obrancov ligy v rámci svojej pozície. U Fehérváryho je situácia odlišná.

Prečo?

Washington tento rok nestojí za nič. Ich najväčším problémom je Alexander Ovečkin, ktorý sa totálne vytratil a zranený Nicklas Bäckström. Fehérváry dopláca na čudnú situáciu, ktorá v klube panuje.

Som zástanca toho, že každý, kto má na svojom profile na sociálnej sieti fotku Vladimira Putina, by mal byť vyhodený z ligy. Je očividné, že Washington sa nesústredí na zisk Stanleyho pohára, ale na pokorenie rekordu Wayna Gretzkého v snahe urobiť z Ovečkina najlepšieho strelca v histórii NHL.

Martin Fehérváry oslavuje zásah kapitána... Foto: Reuters, Jeff Curry
Fehérváry Martin Fehérváry oslavuje zásah kapitána Alexandra Ovečkina.

Keď ho však sledujete v zápasoch, chýba mu zapálenie a agresivita, ktorá ho zdobila v minulosti. Momentálne na mňa pôsobí ako by to mala byť jeho posledná sezóna, čo si on, samozrejme, nepripustí, keďže chce prekonať rekord.

Výborný vstup do sezóny zažíva Pavol Regenda, ktorý v AHL pravidelne strieľa góly. Zaslúži si väčšiu šancu v NHL?

Veľmi ma teší jeho forma. Pamätám si ho ešte z pôsobenia v Michalovciach. Je to veľký bojovník a ide si sebavedomo za svojím cieľom. V tejto sezóne sa mu končí kontrakt, myslím si, že sa nemá prečo sústrediť na to, aby si vybojoval miesto v Anaheime.

Skôr by mal odohrať výbornú sezónu v AHL, aby si ho všimli aj iné tímy NHL, ktoré by mu mohli dať šancu.

Sú na tom podobne aj Marián Studenič, Martin Chromiak či Martin Pospíšil?

Poviem na rovinu, že od Studeniča a Chromiaka neočakávam, že sa v blízkej budúcnosti presadia do NHL. Je to z jednoduchého dôvodu. Chýba im postava, akú majú Regenda či Miloš Kelemen. Majú čo tímom ponúknuť aj okrem produktivity. Obaja sú zdatní a výborní v súbojoch.

SR Hokej TEL play off 1/2 7. Zvolen Spišská BBX Čítajte viac Réway má neskutočnú kvalitu. Musíte si na neho dávať extra pozor, vraví najlepší brankár ligy. Pred piatimi rokmi u neho nastala zmena

Chromiak a Pospíšil sú skôr hráči do elitných formácií a preto potrebujú výrazne viac a pravidelne bodovať.

Šimon Nemec mal v New Jersey vydarenú prípravu pred štartom NHL. Prekvapilo vás, že ho tím poslal do AHL?

Od Šimona som očakával omnoho lepšie výkony na MS. Bol som z neho sklamaný. Na druhej strane klub s ním pracuje úplne inak ako Montreal so Slafkovským. Dávajú mu čas a priestor, aby si zvykol na zámorský hokej.

Rozhodne ho pripravujú na to, že bude mať dôležitú rolu. Rátajú s ním aj na presilové hry a do prvej či druhej defenzívnej dvojice. V tejto sezóne zažije debut v NHL, ale väčšinu času strávi na farme, kde sa bude rozvíjať.

slafkovský juraj Čítajte viac TSN sa pýtala, čo majú šéfovia Montrealu povedať Slafkovskému. Kanaďania si zgustli na mladom Slovákovi

Najvyššie draftovaným Slovákom, ktorého si v lete vybralo St. Louis Blues, bol Dalibor Dvorský. Po nevydarenom začiatku sezóny vo Švédsku sa presunul do zámoria, kde sa mu zatiaľ v OHL bodovo darí.

Tímy NHL v posledných rokoch čoraz viac tlačia na mladých hráčov, aby sa presunuli z Európy do Ameriky. Sú viac na očiach. U Dvorského je podobná situácia ako u Filipa Mešára.

Potrebuje nabrať svalovú hmotu a zvyknúť si na iný štýl hokeja. Pre St. Louis je Dvorský dlhodobým projektom. Verím, že do dvoch až troch rokov sa prebojuje do NHL.

Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský #Elmo Aittola