Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf Calgary bude šprintovať za Slovákom. Istotu 1. kola majú dvaja Slováci, tvrdia experti

Krátko pred stredajším 1. kolom draftu nováčikov do zámorskej NHL v americkom Nashville zverejnili svoje posledné predpovede dvaja renomovaní experti.

28.06.2023 16:11
IMG-20230609-WA0051 Foto:
Samo Honzek v drese Vancouveru Giants.
debata

Scott Wheeler z magazínu The Athletic aj Sam Consentino z kanadskej televízie Sportsnet sa zhodli na tom, že Slovensko bude mať v prvej dvadsiatke dvoch zástupcov – útočníkov Dalibora Dvorského a Samuela Honzeka. Draft NHL môžete sledovať aj v našom online prenose.

Wheeler zaradil Dvorského na 6. priečku, z ktorej by putoval do klubu Arizona Coyotes. Consentino ho dal o dve miesta nižšie, odkiaľ by ho bral Washington Capitals.

Canada World Junior Hockey Čítajte viac Slováci môžu tromfnúť Čechov, otáznik visí nad záhadným Rusom. Ošiaľ okolo Kanaďana treba krotiť

„Zameriava sa na detaily a dokáže hrať aj na krídle. Je v špičkovej kondícii a disponuje veľkou súťaživosťou aj pracovnou morálkou,“ napísal Consentino o čerstvo 18-ročnom centrovi zo Zvolena.

Pri Honzekovi sa odborníci tesne nezhodli. Podľa Wheelera príde na rad ako sedemnásty a skončí v Detroite Red Wings, jeho kolega mu prisúdil 16. pozíciu a klub Calgary Flames.

„Ak sa situácia vyvinie tak, že tento hráč bude vtedy stále k dispozícii, generálny manažér Craig Conroy bude možno šprintovať na pódium,“ poznamenal Consentino k 18-ročnému krídelnikovi z Trenčína.

mičkov hokej Čítajte viac V NHL sa boja mladých Rusov. Nič o nich nevieme, sťažujú sa šéfovia klubov

Kým redaktor Sportsnetu predpovedal iba zloženie 1. kola, Wheeler si trúfol odhadnúť kompletné prvé dve kolá. V druhom podľa neho zaznejú mená ďalších troch Slovákov – brankára Adama Gajana (51., Chicago Blackhawks), útočníka Juraja Pekarčíka (57., Seattle Kraken) a obrancu Maxima Štrbáka (60., Anaheim Ducks).

V stredajšom 1. kole si kluby NHL vyberú 32 hráčov, vo štvrtok sú na programe 2. až 7. kolo so zvyšnými 192 hokejistami.

Adam Gajan a Juraj Pekarcik Čítajte viac Vyčnieval už ako prváčik, mení sa na obrovský živel. Mladého Slováka kluby odmietali, zlom nastal, keď spravil čosi netradičné

„Vlani prešiel draftom bez povšimnutia, no jeho výkony v NAHL, USHL a na MSJ z ostatnej sezóny z neho urobili jedného z najlepších gólmanov na tomto drafte,“ myslí si Wheeler o Gajanovi.

Pekarčíka opísal ako „rýchleho a talentovaného krídelníka, ktorý sa typologicky hodí Seattlu“. Ku Štrbákovi uviedol, že je to „spoľahlivý obranca, ktorý by raz v Anaheime mohol hrať v jednom páre s Olenom Zellwegerom, Jamiem Drysdaleom alebo Pavlom Minťukovom“.

Ako obstáli Slováci? Finálny preddraftový rebríček Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
32. Ethan Gauthier (Kan., USA/krídlo):...
debata chyba
Viac na túto tému: #Dalibor Dvorský #Samuel Honzek #NHL draft 2023