Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci môžu tromfnúť Čechov, otáznik visí nad záhadným Rusom. Ošiaľ okolo Kanaďana treba krotiť

Prvé kroky na korčuliach, prvý gól v zápase, potlesk z tribún. Nesmelé začiatky striedajú veľké ambície. Sníva o tom každý mladý hokejista. Prísť si po dres so svojím menom na pódium počas draftu NHL je životný zážitok.

28.06.2023 07:30
Canada World Junior Hockey Foto: ,
Slovenský útočník Dalibor Dvorský v súboji so Stanislavom Svozilom z Česka v úvodnom zápase MS do 20 rokov v Edmontone.
debata

Roky odriekania, skorého vstávania na tréningy a tvrdej driny mali zmysel. Motivácia pokračovať ďalej v ceste za svojím snom nabrala nový rozmer.

Nie je to ani zďaleka koniec, ale začiatok novej kapitoly. V noci zo stredy na štvrtok zažijú tieto pocity aj slovenskí hokejisti.

V rámci 1. kola draftu (zo stredy na štvrtok od 1.00 hod. vysiela RTVS) by mali zaznieť mená dvoch Slovákov.

Video

Útočník Dalibor Dvorský bude s vysokou pravdepodobnosťou draftovaný v top desiatke najväčších talentov. Samuela Honzeka by si mohol vybrať niektorý z tímov okolo 20. miesta.

Čo o nich vravia experti a aké šance majú ďalší slovenskí mladíci?

Ošiaľ okolo Kanaďana

Zrejme nik nepochybuje o tom, že draftovou jednotkou sa stane Connor Bedard.

Kanadský supertalent prirovnávajú ku krajanovi a menovcovi Connorovi McDavidovi. Od ostatných rovesníkov je na kilometre vzdialený.

Ako obstáli Slováci? Finálny preddraftový rebríček Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
32. Ethan Gauthier (Kan., USA/krídlo):...

"Je to jasná jednotka draftu a úžasný hráč. Trochu sa ale obávam obrovského ošiaľu, ktorý sa okolo neho rozpútal. Myslím si, že je to až nekontrolovateľné.

Rozhodne od neho nemôžeme čakať, že naskočí do NHL a bude hneď v najlepšej desiatke produktivity celej ligy," krotí vášne okolo 17-ročného Kanaďana skúsený novinár Corey Pronman z webu The Athletic.

Veľký otáznik visí nad ruským útočníkom Matvejom Mičkovom. Podľa posledných prognóz by mohol byť draftovaný do 5. miesta.

Veľký záujem o neho má Washington Capitals, v ktorom je kapitánom jeho krajan Alexander Ovečkin.

Alex Ciernik a Maxim Strbak Čítajte viac Otec ma bude vždy kritizovať. Mladý Slovák už po MS vedel, že je zle. Môže vybuchnúť, v NHL sa nepresadí, vraví expert

"Mičkov nekomunikoval pred draftom so žiadnym tímom NHL. Viedlo to k otázkam a špekuláciám o jeho snahe klesnúť nižšie v draftovom poradí, aby si ho vybral konkrétny tím.

Všetko nasvedčuje tomu, že o neho majú veľký záujem Capitals, ktorí budú vyberať z ôsmeho miesta," mieni hokejový expert Elliotte Friedman z The Hockey News.

Záujem o Rusa prejavilo aj San Jose Sharks, ktoré bude vyberať zo štvrtého miesta a tak bude zaujímavé sledovať, kde napokon skončí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dalibor Dvorský #Samuel Honzek #draft NHL 2023 #Maxim Štrbák #Adam Gajan #Juraj Pekarčík #Martin Mišiak